Review Etos Sensitive scheerolie

Toen ik laatst een dag in Rotterdam geshopt heb, heb ik behalve de aankopen die ik jullie in mijn shoplog liet zien, nog meer gekocht. Bij Etos liep ik tegen de Sensitive scheerolie van het eigen merk aan, en omdat ik al langer benieuwd was naar scheerolie (én omdat een flesje nog geen 3 euro kostte), besloot ik het eens te proberen.

Volgens de korte gebruiksaanwijzing op het flesje breng je 3 tot 5 druppels olie aan op je hand en verdeelt dit over je vochtige huid. De olie schuimt niet (doet olie dat uberhaupt weleens?) en is zeer geschikt voor scheren onder de douche. Na het ontharen dient de olie afgespoeld te worden. De olie bevat honingextract en amandelolie.

Etos scheerolieIk heb de scheerolie getest op mijn onderbenen. Al meteen kwam ik er achter dat 3 tot 5 druppels niet voldoende was voor mij (misschien heb ik heel dikke onderbenen?), omdat ik dan amper merkte dat ik olie aanbracht op mijn benen. Ik gebruikte ongeveer 8 à 10 druppels per been. Ik ga wel even onder de douche uit als ik de olie aanbreng, omdat anders alle olie meteen weer weggespoeld wordt. Al de eerste keer (toen gebruikte ik 6 à 7 druppels olie) viel me op, dat het scheren enorm stroef gaat, ik vind het zelfs een beetje eng, omdat ik het gevoel heb ieder moment een flink stuk van mijn huid te kunnen scheren. Iets meer olie gebruiken had geen effect hierop, het scheren blijft stroef gaan.

Een tweede nadeel is de troep die de olie achterlaat op mijn scheermesje. Binnen anderhalve week kon ik twee scheermesjes weggooien, omdat ik ze niet meer schoongespoeld kreeg (ook niet met gebruik van wat hulp in de vorm van doucheschuim). Ik zal jullie een foto besparen, maar de mesjes zaten vol met een vette, grijsachtige substantie vermengd met de haartjes, wat zich met geen mogelijkheid liet verwijderen.

Etos scheerolie

De olie heeft wel 1 pluspuntje: de haartjes op mijn onderbenen blijven langer weg, als ik mijn benen scheer met Etos Sensitive scheerolie. Ik wijt dit zelf aan het feit dat het scheren zo stroef gaat, dat de haartjes als het ware wat opgetild worden, vóór ze afgesneden worden. Dit voordeel weegt voor mij echter niet op tegen de nadelen, dit product is wat mij betreft dan ook…

Etos Sensitive scheerolie kost € 2,94 en is te koop bij alle Etos winkels.

6 Comments on Review Etos Sensitive scheerolie

 1. Paul
  8 september 2013 at 15:22 (9 jaren ago)

  IK scheer mij nu al zo’n vier jaar elke ochtend met scheerolie. Eerder schoor ik mij met schuim en ook een aantal jaren inzepen met de kwast. Wat een weldaad, even drie of vier druppeltjes olie op de hand en nat gezicht insmeren, scheermesje erover en heerlijk glad geschoren. Niks vies chemisch schuim, niks drijfgassen, veel goedkoper en bovendien mijn scheermesjes (loeidure Mach3Turbo) gaan veel langer mee. Oh ja, na het scheren gezicht deppen met handdoek, aftershave erop en de hele dag het mannetje.
  Wat dat meisje in de aanhef met haar benen doet is voor mij een raadsel, misschien een keer wassen van tevoren?

  Beantwoorden
 2. Marianne Schwegler
  11 juli 2013 at 21:46 (9 jaren ago)

  Ik ben heel enthousiast over etos scheerolie want mijn kaartjes blijven echt langer weg en de stoppeltjes zijn minder stekelig als met andere scheerproducten!
  Alleen om het onder de douche te gebruiken lijkt me geen goed plan want je spoelt het in één keer weg en het is niet goed voor het milieu om de kraan zolang open te laten staan.
  Het enige wat niet zo handig is is dat je het flesje niet zo makkelijk in kan knijpen om er de druppeltjes eruit te halen. Met je gladde handen gilbert het flesje steeds uit je handen.
  Verder één top product voor één top prijsje

  Beantwoorden
 3. Vera
  22 november 2012 at 15:25 (10 jaren ago)

  Ik heb juist over dit soort producten vaak veel positiefs gehoord, maar ik kan me je ervaring levendig voorstellen. Ik scheer nooit, dus zal dit product sowieso nooit kopen, maar al deed ik het wel (scheren), dan ging ik het nu na je review echt niet meer proberen met zo’n olie.

  Beantwoorden
  • Natasja
   22 november 2012 at 18:34 (10 jaren ago)

   Ik geef mijn zoektocht zeker nog niet op, want op zich lijkt scheerolie me een heel fijn product. Tips zijn welkom!

   Beantwoorden
 4. Kim
  22 november 2012 at 12:33 (10 jaren ago)

  Klinkt gruwelijk, ik weet precies wat voor viezige substantie er dan onder je mesje blijft zitten. Dat had ik wel eens als ik me al helemaal had ‘ingezeept’ met doucheolie en daarna dacht ‘verrek ik moet mijn benen nog doen’. Jammer dat het niet werkt, al scheer ik sowieso niet meer, ik epileer. Mijn huid raakt er geïrriteerd van, krijg er flinke jeuk van, met epileren heb ik dat weer niet.

  Beantwoorden
  • Natasja
   22 november 2012 at 18:35 (10 jaren ago)

   Mijn huid raakt gelukkig niet geïrriteerd van scheren, maar ik vind het wel een gedoe, omdat ik het om de 2 à 3 dagen moet doen. Maar ja, epileren… toch steeds nog een beetje eng.

   Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.