Review Foaming Sugar Scrub van Pure Soap

Ruim anderhalf jaar geleden (januari 2011) deed ik mijn eerste bestelling bij Pure Soap. Ik hoorde er over op het Lush-forum, en wilde wel eens wat producten proberen. Die eerste bestelling bestond uit wax-melts in diverse geuren en een zeep in de geur Oatmeal, Milk & Honey. Ik was meteen verkocht, en een paar dagen later volgde al mijn tweede bestelling, met daarin onder andere de Pure Body Butter. Sindsdien ben ik een trouwe klant bij Pure Soap.

Pure Soap Foaming Sugar ScrubWat begon met zeep, en daarna ook wax-melts, groeide uit tot een webshop met diverse verzorgingsproducten en wax-melts in heel veel geuren. Regelmatig komen er nieuwe geuren bij, en ook met de wisseling van de seizoenen wordt door Lyanne rekening gehouden: zo komt er in het najaar een imposante lijst van speciale winter- en kerstgeuren. Moeilijk kiezen af en toe…

De Foaming Sugar Scrub die vandaag in de spotlights staat, is gemaakt met kristalsuiker, crèmezeep en verzorgende olie. Op een natte huid verandert deze in een schuimende, lekker romige scrub die je huid reinigt, ontdoet van dode huidcellen en direct verzorgt. Eigenlijk heb je na gebruik geen bodylotion of crème meer nodig, omdat er een dun laagje olie achter blijft op de huid. Ik scrub mijn huid 2 tot 3 keer per week, maar als je een gevoelige huid hebt, kun je het beter bij 1 of 2 keer per week laten. Zet wel de douche even uit als je de scrub gebruikt, anders smelt de suiker zo weg onder de warme stralen.

Pure Soap Foaming Sugar ScrubDe Foaming Sugar Scrub is verkrijgbaar in een fijne en grove variant. Aan de grove scrub is zout toegevoegd. Mijn huid reageert hier nogal gevoelig op, dus ik kies altijd voor de fijne variant. Maar als je van een wat pittigere scrub houdt, is de grove variant zeker een aanrader.

Pure Soap Foaming Sugar ScrubDe geur van de scrub op de foto is Fig & Brown Sugar:

Verse vijgen en passievruchten zijn gemengd met bedwelmende vanille orchidee en Muguet. De geur wordt afgerond met zoete bruine suiker, warme esdoorn, en hint van bourbon vanille.

Deze zoete, warme geur is tevens één van mijn favoriete geuren bij Pure Soap. Zo heb ik in de winter altijd een Pure Body Butter in deze geur op de badkamer staan, I love it! Over deze heerlijke Body Butter volgt binnenkort een review op Beautyspots, houd de site dus in de gaten!

Pure Soap Foaming Sugar ScrubDe Foaming Sugar Scrub is verkrijgbaar in twee formaten: 150 gram voor 5 euro, en 330 gram voor 8,50 euro. Het zal jullie niet verbazen dat ik altijd voor het grote formaat ga 😉 De verzendkosten bij Pure Soap bedragen 6,75 euro voor pakketpost en 3 euro voor brievenbuspost (de Foaming Sugar Scrub past helaas niet in een brievenbusdoosje). De verzendkosten worden automatisch tijdens het bestellen berekend, zo weet je meteen wat het je gaat kosten en kom je niet achteraf voor verrassingen te staan.

Gebruik jij regelmatig een scrub voor je lichaam? Zo ja: gaat jouw voorkeur uit naar een sugarscrub of een zoutscrub?

4 Comments on Review Foaming Sugar Scrub van Pure Soap

 1. Jori
  1 oktober 2012 at 16:09 (10 jaren ago)

  Ik ga zeker eens rondsnuffelen op de site van Pure Soap 🙂 Leuk al die tips en uitleg van jouw favo producten…..

  Beantwoorden
 2. Kim
  1 oktober 2012 at 15:29 (10 jaren ago)

  Ohhh dit is ook een van mijn favoriete geuren van Pure Soap. Die scrub ziet er heel aantrekkelijk uit. Momenteel gebruik ik (nog steeds) The Gingerbread Man van Philosophy en de Fig/Coco scrub van Sabon. Beiden heeeel erg lekker maar vergeleken bij deze van Pure Soap best aan de prijs, al zit daar wel bijna het dubbele in, maar dan nog is deze goedkoper. Misschien over een tijdje maar eens proberen. Ik ben heel erg benieuwd naar je review over de Pure Body Butter want ik heb altijd een vreselijk droge huid in de winter.

  Beantwoorden
 3. Vera
  1 oktober 2012 at 14:38 (10 jaren ago)

  Ook al zo lekker.. Ik gebruik regelmatig een scrub en mijn voorkeur gaat uit naar een suikerscrub, maar zout gaat er hier ook gewoon in als zoute koek hoor! 😉
  Momenteel ben ik fan van de thalasso scrub van Collistar, maar dat kan over een poosje zo maar anders zijn.

  Beantwoorden
  • Natasja
   1 oktober 2012 at 19:26 (10 jaren ago)

   Ja, die Thalasso scrub van Collistar staat hoog bovenaan mijn verlanglijstje om uit te proberen, die lijkt me heerlijk! <3

   Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.