Review Greenleaf Candle Tins

Geurkaarsen, soy wax melts en aanverwanten: ik heb er al heel wat opgemaakt de afgelopen jaren. Ik ben dol op lekkere geuren in huis, zodra ik thuis ben, gaat er een geurkaars of de oliebrander met een melt erin, aan. Ik heb al heel wat merken uitgeprobeerd, één merk ontbrak echter nog in dat rijtje: Greenleaf.

Greenleaf Candle tins

Greenleaf is een Amerikaans bedrijf wat al meer dan 35 jaar de mooiste producten met heerlijke geuren maakt. De visie van Greenleaf is: producten maken die het mooie van ieder seizoen in zich hebben, van de romantiek van de mooiste bloemen, de frisheid van de zee, het frisfruitige van citrusvruchten, tot het warme gevoel van kaneel en vanille.

Greenleaf Candle Tins

Naast kaarsen maakt Greenleaf o.a. ook geursachets, roomsprays, linensprays en geurstokjes. De meeste geuren zijn in meerdere producten verkrijgbaar, zo kun je het hele huis in je favoriete geur hullen.

Greenleaf Candle Tins

De Candle Tins van Greenleaf zijn op zich al een lust voor het oog. Iedere geur heeft zijn eigen uniek, bij de geur passend, dessin. Op het deksel is de naam van de geur vermeld, evenals het gewicht van de kaars, in dit geval 170 gram. Greenleaf belooft een brandduur van maar liefst 45 uur, dit heb ik echter niet voor je uitgetest.

Greenleaf Candle Tin

Ik heb de volgende geuren uitgeprobeerd:

 • First Blush: “Stel je voor, een bruid vangt de eerste blik van haar bruidegom als ze naar het altaar loopt. Haar wangen blozen rooskleurig als ze een gepassioneerde kus van hem krijgt. First Blush vangt deze dierbare momenten in de vorm van een serene geur met een intens hart van papavers aangevuld met warme musk en citrus.” – dit is mijn favoriet van de drie, een heerlijk friszoete geur welke ik graag overdag brand.
 • Haven: “Haven is net zo verfrissend als een wandeling op blote voeten door poederachtig zand of bedauwd groen gras. Net zo rustgevend als het uitzicht over een sprankelende zee en het inademen van schone zuivere lucht. Haven is een prachtige geur van pure elegantie en luxe, met topnoten van frisse zeewind vermengd met lavendel en jasmijn, op een zoete basis van amber en musk.”- een poederachtige geur met een zilte ondertoon. Heerlijk ontspannend en rustgevend, ik heb deze bij voorkeur na een drukke werkdag aan.
 • Gardenia: “Een bloemige fantasie komt tot leven in de delicate en bedwelmende creatie van onze nieuwe gardenia geur. Fluweelzachte witte gardenia besprenkeld met dauwdruppels op een basis van aardse musk.” – een bloemige geur, welke uitstekend past in de tijd van het jaar: het naderende voorjaar.

Greenleaf Candle Tins

De Greenleaf Candle Tins branden erg mooi: waar ik bij de meeste kaarsen de eerste keer een trucje moet uithalen om te zorgen dat de hele bovenste laag smelt (en niet, zoals veel kaarsen doen: alleen het binnenste, waardoor je een groot gedeelte van de kaars uiteindelijk moet weggooien omdat hij niet helemaal opbrandt), smelten de kaarsen van Greenleaf direct de eerste keer mooi gelijkmatig (je moet de kaars de eerste keer wel lang genoeg laten branden, zodat de hele bovenlaag smelt, dan doe je het langst met je kaars).

De geuren zijn subtiel, doch duidelijk aanwezig. Geen zware parfumgeur die als het ware op je valt, maar fijne, natuurlijke geuren die zorgen voor een sfeer naar keuze in je huis.

De Greenleaf Candle Tins kosten € 11,95 per stuk en zijn o.a. te koop bij Mara Home Decorations. Je vindt hier ook de overige producten van Greenleaf. Kun je een bepaald product, of een bepaalde geur, niet vinden? Stuur Martine dan gerust even een berichtje, ze kijkt met alle plezier even voor je of het product wat je zoekt in de winkel staat.

Gebruik jij weleens geurkaarsen of soy wax melts? Wat is jouw favoriete geurcategorie?

3 Comments on Review Greenleaf Candle Tins

 1. Kim
  11 februari 2013 at 19:46 (9 jaren ago)

  Leuke review, ik ben erg benieuwd naar deze geurkaarsen.

  Ik brand vooral geurkaarsen van Lily Flame en Melts van Yankee Candle en Pure Soap. Een favoriete categorie heb ik niet. Ik houd van Foody geuren (koekjes etc.), fruitige geuren, frisse geuren, vrijwel van alle geuren behalve mier en mierzoet of enorm kruidig. πŸ˜€

  Beantwoorden

1Pingbacks & Trackbacks on Review Greenleaf Candle Tins

 1. […] Tinned Candles van Greenleaf zijn van uitstekende kwaliteit, en als je mijn tips opvolgt uit het artikel wat ik er al eerder over schreef, heb je heel lang plezier van je […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.