Review Happy Happy Joy Joy conditioner van Lush

Happy Happy Joy Joy, what’s in a name? Nou, Happy en Joy dus, en dat in het kwadraat. Een product met zo’n naam, daar moet je haar wel blij van worden, zou je denken. Toen ik afgelopen zomer over de nieuwe haarproducten van Lush hoorde, was ik bij voorbaat al blij. Want de haarproducten die ik tot nu toe van Lush heb geprobeerd, bevielen mij allemaal prima (op Godiva na dan, maar dat had meer met de geur dan met de werking te maken). Ik besloot dan ook direct om in ieder geval Happy Happy Joy Joy conditioner te gaan proberen.

Happy Happy Joy Joy

Happy Happy Joy Joy is een medium conditioner (qua substantie te vergelijken met American Cream van Lush, qua werking vind ik hem tussen American Cream en Retread in zitten), met als belangrijkste ingrediënten rozenwater, sinaasappelbloesemwater en amandelmelk. Deze bestanddelen voeden en versterken je haar, deze conditioner is dan ook uitermate geschikt voor droog en/of gekleurd haar. Daarnaast bevat het Jojoba-olie, wat je haar voedt en het extra glans geeft. Deze glans wordt nog eens versterkt door de toevoeging van citrusoliën. Ben je nieuwsgierig naar de overige ingrediënten en de werking ervan? Kijk dan even hier, je kunt op ieder ingrediënt afzonderlijk klikken om de uitgebreide informatie en werking ervan te lezen.

Happy Happy Joy Joy

Ik vind de geur werkelijk hemels: een combinatie van oranjebloesem absolue, rozenhoutolie, rozenolie  en grapefruitolie, waarbij in mijn geurbeleving de oranjebloesem de boventoon voert. Een heerlijk fris-bloemige, opwekkende geur, die ook na het uitspoelen lang aanwezig blijft (die geur vervaagt natuurlijk wel enigszins als je stylingproducten in je haar doet). Ik vind het een geur die je niet snel beu wordt (tenzij je niet van oranjebloesem houdt), en die prima samengaat met andere verzorgingsproducten en/of eau de toilette die je daarna nog gebruikt. Niet voor niets noemt Lush zelf het ook wel een “haarparfum”.

Happy Happy Joy Joy

Je gebruikt Happy Happy Joy Joy na het wassen van je haar, je brengt een kleine hoeveelheid (of wat meer, als je lang en/of dik haar hebt) aan en laat dit een paar minuten inwerken. Je ruikt meteen al de bijzondere geur van oranjebloesem. Vervolgens spoel je het goed uit en droog je je haar af. Doordat de conditioner je haar niet verzwaart of verslapt, kun je hierna je haar op je gebruikelijke manier stylen. Ik vind het dan ook een ideale conditioner om ’s morgens te gebruiken (ook weer vanwege de geur, zodra ik Happy Happy Joy Joy op mijn haar doe, sta ik fluitend onder de douche).

Happy Happy Joy Joy

Happy Happy Joy Joy is veganistisch, en kost € 16,95 voor 100 gram, of € 34,95 voor 250 gram. Niet goedkoop, maar als je bedenkt dat ik al een half jaar met mijn eerste flesje doe, valt het eigenlijk wel weer mee met de prijs, toch?

8 Comments on Review Happy Happy Joy Joy conditioner van Lush

 1. Lisa
  3 januari 2013 at 16:16 (10 jaren ago)

  Ik heb deze ook! Vind de geur heerlijk. Maar helaas blijft het niet echt hangen bij mij..

  Beantwoorden
 2. Vera
  23 december 2012 at 22:16 (10 jaren ago)

  Door deze conditioner vind ik het voor het eerst in jaren jammer dat mijn haar kort is.. Ik wil wapperen met zo’n geur!

  Beantwoorden
 3. Kim
  23 december 2012 at 14:23 (10 jaren ago)

  Klinkt lekker. Ik ken van Lush qua conditioners alleen Retread, American Cream, Jungle en Coolaulin.

  American Cream en Jungle zijn favoriet hier. 😀

  Beantwoorden
 4. Leneke
  22 december 2012 at 11:41 (10 jaren ago)

  Lijkt me heerlijk. Ik ben dol op Oranjebloesem 🙂

  Beantwoorden

2Pingbacks & Trackbacks on Review Happy Happy Joy Joy conditioner van Lush

 1. […] fijn schuim en reinigt zoals gezegd uitstekend. Na het wassen gebruik ik een conditioner, meestal Happy Happy Joy Joy, omdat ik die qua geur prettig vind combineren met Fair Trade […]

 2. […] aandacht besteedt aan je hoofdhuid. Goed uitspoelen, eventueel nog een conditioner (bijvoorbeeld Happy Happy Joy Joy, deze combineert erg goed met Blousey) gebruiken voor extra zacht haar en klaar ben […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.