Review HEMA moisturising lipstick en lipliner

Onlangs ben ik op zaterdagmiddag samen met mijn man de stad in geweest (wat op zich al niet zo vaak voorkomt, wegens overvolle agenda’s), om wat spulletjes voor mijn blog te kopen. Ik was toen vooral op zoek naar budget-producten, en heb o.a. bij HEMA geshopt. Ik kocht daar onderstaande moisturising lipsticks en lipliners.

Hema lipstick

Beide producten hebben een eenvoudig, strak uiterlijk, ik houd daar wel van. Eigenlijk geldt dit voor alle make-up producten van HEMA, het geeft ze de herkenbare look. De lipsticks zitten in een stevige kunststof huls, met dito dop. Deze zit helaas niet altijd even stevig vast, bij één van mijn twee lipsticks gaat hij vrij makkelijk los, ik durf deze dan ook niet in mijn handtas mee te nemen.

Een klein minpuntje vind ik het feit, dat nergens de ingrediënten van deze producten terug te vinden zijn, ook niet op het internet. Zeker als je gevoelig bent voor bepaalde stoffen, wil je toch graag weten wat je op je gezicht smeert?

Hema lipstick

Ik kocht kleur 21 (achteraan) en 22 van de moisturising lipsticks. In totaal heeft HEMA een stuk of vijf verschillende soorten lipstick in het assortiment, vanwege de tijd van het jaar koos ik voor de verzorgende variant.

De lipstick voelt lekker zacht en romig bij het aanbrengen, en dit blijft ook zo als de lipstick wat langer op mijn lippen zit. Hij droogt niet uit, en gaat ook niet in de lipplooitjes zitten na verloop van tijd. De houdbaarheid is gemiddeld, na een uur of 2 à 3 is de kleur grotendeels verdwenen. Dit vind ik voor een verzorgende lipstick echter prima, je kunt over het algemeen nou eenmaal niet én verzorging, én lange houdbaarheid in 1 product hebben.

Hema lipstick

Van de lipliners waren er bij de HEMA waar ik was, ongeveer 8 kleuren verkrijgbaar, ik weet niet of dit standaard zo is, of dat er bij de wat grotere vestigingen meer kleuren verkrijgbaar zijn. In principe zou dit wel voldoende moeten zijn om een kleur te vinden die bij de lipstick van je keuze past.

De lipliners brengen fijn aan, ze zijn lekker zacht en uitstekend gepigmenteerd. De houdbaarheid is vergelijkbaar met de moisturising lipsticks: een paar uur houdt de kleur het vol op mijn lippen, na een paar koppen koffie en een tussendoortje is het tijd om beiden bij te werken.

Hema lipstick

Hoewel de kleur van de lipliners enigszins afwijkt van die van de lipsticks, passen ze zich op mijn lippen prima aan, ik zie nauwelijks nog verschil. De moisturising lipsticks hebben beiden een vrij glanzende finish, achteraf gezien vind ik ze qua finish en qua kleur meer bij de zomer passen dan bij het winterse weer waar we nu in zitten. Ik heb ze dan ook weer even opgeborgen, in afwachting van de 20 graden-grens.

De moisturising lipsticks kosten 3 euro per stuk, de lipliners slechts 2 euro per stuk. Voor deze fijne prijs koop je prima producten, zowel qua pigmentatie, houdbaarheid als verzorging. Voor mij reden om eens wat vaker de make-up afdeling van HEMA te bezoeken!

Gebruik jij weleens lipsticks van HEMA?

7 Comments on Review HEMA moisturising lipstick en lipliner

 1. Adinda de Kwant Maskikit
  5 maart 2016 at 14:34 (6 jaren ago)

  Wie kan mij helpen? Ik ben nu al geruime tijd op zoek naar mijn favoriete kleur lippenstift. Nummer 21 moisterising lipstick van de Hema, .Maar ik kan die nergens meer vinden. Heb net op de Hema site gekeken maar ook daar staat nr 21 er niet op. Ik hoop dat iemand mij kan helpen. Groetjes Adinda

  Beantwoorden
 2. Tonnie van Oosterhout
  2 april 2013 at 16:12 (9 jaren ago)

  Ik heb altijd lipstick vande Hema, ik ben er goed tevreden over.

  Beantwoorden
  • Natasja
   2 april 2013 at 19:26 (9 jaren ago)

   En welke lipstick heb je dan altijd, ook deze moisturising?

   Beantwoorden
 3. schroder wilma
  2 april 2013 at 12:20 (9 jaren ago)

  ja ik heb ze wel eens bij de hema gekocht en ik vind ze ook goed …maar nu doe ik vaak lip balm op voor de droge lippen ( daar kan je ook wel eens lip stift voor nemen,die makne je lippen ook zacht ) maar ik vind lip stift bets er vaak af gaan uh snel …laats bij me zus een van max factor een klein stickje op gehad die was ook lekke rop d elippen maar ja zo gauw af he

  Beantwoorden
  • Natasja
   2 april 2013 at 19:26 (9 jaren ago)

   Misschien helpt het als je eerst wat foundation aanbrengt op je lippen, of een oogschaduwprimer?

   Beantwoorden
 4. Vera
  2 april 2013 at 11:13 (9 jaren ago)

  Ik heb eigenlijk nooit lipstick van HEMA, vraag me niet waarom.. Mijn schoonmoeder koopt altijd knalrode van HEMA, die bevalt haar goed.

  Beantwoorden
  • Natasja
   2 april 2013 at 19:26 (9 jaren ago)

   Mijn moeder koopt ook altijd lipstick van HEMA, zie 2 reacties hierboven, hihihi.

   Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.