Review: Iso Professional Waver krultang (en ik ben fan!)

Vandaag laat ik je iets anders dan lipstick, parfum of een crèmetje zien. Ik mocht de Iso Professional Waver krultang testen, en nadat ik mijn angst voor nieuwe haarstyling apparaten overwonnen had, was ik vanaf het eerste gebruik al dolenthousiast. Ik vertel je er graag meer over!

Iso Professional WaverIso Professional Waver krultang

Nou, daar was hij dan, de Iso Professional Waver krultang. Het heeft bij mij jaren geduurd voor ik een gewone stijltang durfde te gebruiken, en ook nu weer lag het apparaat eerst twee weken vanaf de tafel naar me te staren. Je kent vast wel de filmpjes op Youtube, van verschroeide haren, brandwonden op het gezicht en weet ik veel wat er nog meer mis kan gaan. Onzin natuurlijk, want sowieso zijn dit soort styling apparaten tegenwoordig hartstikke veilig, en kan er (mits goed gebruikt) niet zo heel veel meer mis gaan. En de Iso Professional Waver bleek ook nog eens ontzettend eenvoudig in gebruik. Mijn angst was dus compleet onterecht.

Iso Professional WaverEen echte gebruiksaanwijzing bleek niet in de verpakking te zitten (klein minpuntje), maar eigenlijk bleek dat ook niet nodig. De Iso Professional Waver is zo makkelijk in gebruik, eigenlijk spreekt alles voor zich. Met het schuifje aan de zijkant kun je de krultang open of dicht doen, met het draaiknopje regel je de temperatuur (in te stellen van 60 tot 230 graden) en er is een aan/uitknop. Meer hoef je eigenlijk niet te weten.

Technische informatie

De Iso Professional Waver is voorzien van 60 millimeter keramisch toermalijnen platen. Tijdens gebruik creërt de Professional Waver negatieve ionen, die gezonder voor het haar zijn en ervoor zorgen dat het haar langdurig in model blijft. De Iso Waver warmt al binnen 10 seconden op, dat is echt heel snel! De eerste keer vroeg ik me af of hij echt al warm was, toen het lampje stopte met knipperen. Ja dus, en dat vind ik een erg groot voordeel. Zeker op doordeweekse dagen heb ik niet veel tijd, en is iedere minuut een hele kostbare minuut 😉

De Waver heeft een dubbel voltage (110-240 V), waardoor hij ook in het buitenland te gebruiken is. Hij kan dus gewoon mee op vakantie!

Iso Professional WaverGebruik

Ok, dat was de technische informatie. Over naar het gebruik van de Iso Professional Waver! Zoals ik hierboven al zei: hij werkt enorm makkelijk en snel. Je klemt eenvoudig een strook haar (zo breed als het vlak van de Iso Waver) tussen het ‘wafelijzer’ en houdt dit gedurende een seconde of 25 à 30 vast (ik houd deze tijd aan, afhankelijk van je haartype kan dit bij jou langer of korter zijn). Dit doe je helemaal rondom, ik denk dat ik met een keer of zes helemaal rond ben. Hier moet ik wel bij vermelden dat ik alleen de bovenste laag doe, omdat ik erg dik haar heb. Als je wat dunner haar hebt, kan het mooier zijn om ook de onderste lagen te krullen.

Maar in principe ben je dus in een minuut of vijf klaar, of tien als je wat langer haar hebt. Veel sneller dan bijna alle andere krultangen, waar je iedere krul afzonderlijk moet maken.

Iso Professional WaverHet resultaat

Ok, en dan is het nu echt tijd voor de voor-en-na foto’s. Hierboven zie je mijn haar nadat ik het droog geföhnd heb. Ik heb redelijk wat slag van mezelf, en dit wordt wel iets meer als ik er het juiste stylingproduct in kneed. Maar dan zitten de krullen niet overal even gelijkmatig verdeeld.

Iso Professional WaverHier zie je hoe makkelijk de Iso Professional Waver werkt. Let er wel op dat je haar helemaal droog is voor je ermee aan de slag gaat, net als bij andere styling apparaten. Anders zou je je haar kunnen beschadigen, en dat is het laatste wat je wilt. Nog een groot pluspunt overigens: bij de Iso Waver zit een hittebestendige handschoen bijgesloten. Deze doe je aan de hand waarmee je je haar vasthoudt voor je de tang erop zet. Dit vermindert de kans op brandwonden nóg verder, voor mij voelt dit erg veilig.

Iso Professional WaverEn dit is het resultaat! Ik vind het erg mooi, ik vind de krullen heel natuurlijk eruit zien en precies goed zo. Op de foto hierboven heb ik nog geen haarlak in mijn haar gedaan, op de foto hieronder wel. Dit geeft de krullen nog iets meer definitie en zorgt ervoor dat de krullen ook in mijn zware, dikke haar de hele dag mooi in model blijven.

Iso Professional WaverDe Iso Professional Waver krultang is niet goedkoop, dat geef ik eerlijk toe. Maar ik vind hem door het makkelijke en vooral heel snelle gebruik wel zijn geld helemaal waard. De Iso Waver is onder andere verkrijgbaar bij Wehkamp, hij kost € 149,95. Ik heb het product in dit artikel ontvangen voor een review. Dit artikel bevat een affiliate link.

8 Comments on Review: Iso Professional Waver krultang (en ik ben fan!)

 1. Natascha
  30 juni 2017 at 16:57 (5 jaren ago)

  Wat leuk dat je eens aan de krultang bent gegaan Natasja 🙂 Ik heb een stijltang van dit merk, en het schijnt in Amerika dé vervanger van Chi te zijn. Mijn stijltang vind ik in elk geval ook heel erg fijn. Je betaalt misschien wat meer maar dan weet je ook dat je wat goeds gebruikt. En met m’n haar vind ik dat toch niet geheel onbelangrijk hihi.

  Beantwoorden
 2. Babs
  29 juni 2017 at 12:36 (5 jaren ago)

  Het effect is heel mooi! Hartstikke leuk om zo je kapsel weer even anders te doen, top!

  Beantwoorden
 3. Miranda
  29 juni 2017 at 07:09 (5 jaren ago)

  Wat een mooie krullen! Het ziet er erg handig uur en het effect is inderdaad mooi natuurlijk 🙂

  Beantwoorden
 4. chucky1012
  28 juni 2017 at 10:33 (5 jaren ago)

  Prachtig effect en mooi resultaat!

  Xoxo

  Beantwoorden
 5. Cindy
  28 juni 2017 at 07:41 (5 jaren ago)

  Mooi effect! Gelukkig heb ik krullen van mezelf, dus niet nodig 🙂

  Beantwoorden
 6. mireille
  28 juni 2017 at 07:35 (5 jaren ago)

  Ik heb toevallig ook zoiets cadeau gekregen afgelopen kerst het is verdomde handig. Gebruik het alleen te weinig.

  Beantwoorden
 7. Jolanda
  28 juni 2017 at 06:50 (5 jaren ago)

  Wat ontzettend gaaf zeg! Ik vind het resultaat heel mooi. Lijkt me een superhandig ding.

  Beantwoorden
 8. marije
  28 juni 2017 at 06:04 (5 jaren ago)

  Mooi natuurlijk effect!

  Ik ben ook niet zo handig met dit soort dingen dus blijf er ver vandaan. Maar eigenlijk is het zonde. Toch nog eens over nadenken

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.