Review Kruidvat Super Hair Repair Hot Oil Amandel

Het Kruidvat heeft een steeds groter assortiment haarverzorgings-producten onder haar eigen naam in de winkels liggen. Een tijdje geleden liep ik tegen een interessant product aan: Super Hair Repair Hot Oil Amandel (zo, een hele mond vol). Omdat ik sinds een tijd dol ben op haarolie, besloot ik een doosje mee te nemen om uit te proberen.

Kruidvat Hot Oil Amandel

De Hair Repair Hot Oil Amandel bevat 4 tubetjes van 15 ml, je kunt hier dus 4 keer je haar mee  behandelen. Het werkt heel eenvoudig: je legt een gesloten tubetje een minuut in warm water, zodat de olie warm wordt. Vervolgens breng je de inhoud van de tube aan op nat haar en masseert de olie in. Dit laat je een minuut inwerken, waarna je de olie grondig uitspoelt en dan was je je haar. Het voelt voor mij een beetje raar om de olie op ongewassen haar aan te brengen, daarom was ik mijn haar voor én na gebruik van de olie. Ik heb geen idee of dit de bedoeling is, maar ik vind het fijner om eerst mijn stylingproducten uit mijn haar te wassen voor ik de olie aanbreng.

Kruidvat Hot Oil Amandel

De Hot Oil bevat o.a. Meadowfoam olie, wat een verzorgende en vochtinbrengende werking heeft. Meadowfoam olie bevat een hoog percentage langhoudende vetzuren, waardoor het in staat is de houdbaarheid van minder stabiele ingrediënten van een product te verlengen. Panthenol heeft een hydraterende werking en maakt de haren gladder en makkelijker te kammen. Amandelextract is een rijke bron van vitamine B2 en B3 en verzacht, voedt en beschermt het haar.

De olie is erg dun, zo dun dat het me niet eens lukt om het op de foto te laten zien. Hierdoor brengt het ook een beetje lastig aan, het loopt zo van mijn handen af. Tijdens het inmasseren voel je goed de warme olie, dit is een heerlijk ontspannend gevoel. Wat een beetje jammer is, is dat ik steeds een halve tube moet weggooien, omdat ik niet meer nodig heb voor mijn korte haar, en je de olie niet kunt bewaren als hij eenmaal geopend is. Wat mij betreft zouden ze de tubetjes dus kleiner mogen maken, en dan wat meer tubes in het doosje stoppen.

Kruidvat Hot Oil Amandel

Na het uitspoelen van de olie en het wassen van mijn haar voelt mijn haar redelijk zacht. Dit gevoel is echter maar van korte duur, de volgende ochtend voel ik eigenlijk niets meer van die zachtheid terug. Ook op de lange termijn merk ik geen verbetering aan mijn haar. Mijn conclusie: blijvende bescherming en voeding voor je haar, dat ga je in deze Super Hair Repair Hot Oil Amandel niet vinden. Maar voor € 3,69 is het wel een prima product als je je haar een oppepper wil geven voor een avondje uit, of puur voor het ontspannende gevoel.

 

4 Comments on Review Kruidvat Super Hair Repair Hot Oil Amandel

 1. SBMvanVoorn
  25 mei 2013 at 18:49 (9 jaren ago)

  Ik zou de ‘Repair Hot Oil Amandel’ graag via het internet willen kopen, vanwege mijn handicap kan ik niet naar winkels, maar ik heb ik heb hiertoe nog geen mogelijkheid / Webpagina gevonden. Hoe moet ik dat doen?

  Sabine

  Beantwoorden
  • Natasja
   25 mei 2013 at 19:14 (9 jaren ago)

   Hallo Sabine,

   Daarvoor kun je het beste even contact opnemen met de klantenservice van het Kruidvat, zij kunnen je vast verder helpen.

   Beantwoorden
 2. Vera
  5 februari 2013 at 21:58 (9 jaren ago)

  Ik heb geloof ik nog ergens zo’n tubetje liggen.. Nog nooit gebruikt, haha en iedere keer met het opruimen denk ik weer:”Toch maar bewaren!”.

  Beantwoorden

1Pingbacks & Trackbacks on Review Kruidvat Super Hair Repair Hot Oil Amandel

 1. […] Kruidvat Super Hair Repair Hot Oil Amandel zag er heel veelbelovend uit, en is eenvoudig in gebruik. Helaas bleek de olie té dun van textuur […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.