Review Lavera bodylotion

Kort geleden maakte ik kennis met de biologische verzorgingsproducten van Lavera. Dit merk, hoewel in Nederland nog niet heel erg bekend, is één van de grootste en mooiste merken in de wereld van natuurlijke huidverzorging. Het heeft een ontzettend uitgebreid assortiment aan cosmetica en huidverzorging, welke allemaal verkrijgbaar zijn bij SoloBioMooi, een webshop die alleen maar 100% natuurlijke verzorgingsproducten verkoopt.

Lavera bodylotion

Eerder kon je mijn ervaringen met de Lavera doucheproducten al lezen, in het artikel van vandaag laat ik je kennismaken met de bodylotions van dit biologische merk uit Duitsland. Ik testte de afgelopen weken de Honey Moments bodylotion en de Rose Garden bodylotion. Beide lotions bevatten rijke ingrediënten als soja-olie, sheaboter, pure amandelolie, plantaardige, hydraterende werkzame stoffen, diverse fruitoliën en extracten uit fruit en planten afkomstig van biologische teelt. De lotions verzorgen en hydrateren je huid optimaal en zijn iedere dag te gebruiken.

Lavera bodylotion

De bodylotion Honey Moments bevat naast bovengenoemde ingrediënten ook biologische melk en honing en vitamine E. De honing geeft deze lotion, samen met sinaasappel, een heerlijk zachte geur, waar ik direct verliefd op werd.

De Rose Garden bodylotion is verrijkt met pure rozenolie en plantaardige lecithine, welke je huid heerlijk zacht maken. De lotion heeft een subtiele geur van wilde rozen, waardoor zelfs ik (ik ben geen fan van zware rozengeuren) hem lekker vind ruiken.

Lavera bodylotions

De substantie van beide lotions is nagenoeg gelijk, alleen is de Honey Moments lotion (links) iets meer beige van kleur dan de Rose Garden bodylotion (rechts). De Lavera bodylotions hebben een medium textuur, toch laten ze zich heel makkelijk verdelen en in de huid smeren. Hierdoor heb je per keer niet veel nodig, en is de bodylotion erg zuinig in gebruik.

Lavera bodylotions

Tijdens het smeren voel ik direct de verzorgende werking van de lotions. En ondanks het feit dat de lotions zich direct echt “weg” laten smeren, zonder een vet laagje achter te laten, blijf ik deze verzorgende werking de hele dag voelen. Mijn huid voelt heerlijk zacht en gevoed, en naarmate ik de lotion langer gebruik, merk ik dat mijn huid er gezonder en minder droog uit gaat zien. Vooral op de huid van mijn bovenbenen, die het in de wintermaanden toch altijd wel wat zwaar heeft, merk ik goed het verschil. De geur van de bodylotions is subtiel, zodat deze niet botst met eventuele andere geuren (parfum, eau de toilette) die ik daarna nog gebruik.

De Lavera bodylotions zijn er in verschillende geuren (voor ieder wat wils dus) en kosten € 7,50 voor een tube van 150 ml. Een keurige prijs voor een erg fijn product, vind ik. Van de diverse geuren zijn ook andere producten verkrijgbaar, zoals douchegel, peeling en deodorant, zodat je je verzorgingsproducten op elkaar kunt afstemmen als je dat wilt.

Gebruik jij je verzorgingsproducten graag in één en dezelfde geur, of gebruik je diverse geuren door elkaar?

2 Comments on Review Lavera bodylotion

 1. Vera
  10 maart 2013 at 12:00 (9 jaren ago)

  Fijn om te lezen, ik heb ook een aantal douche- en badproducten van Lavera op de planning staan voor volgende maand, ben benieuwd!

  Beantwoorden
  • Natasja
   10 maart 2013 at 12:18 (9 jaren ago)

   Leuk, ik ben erg benieuwd wat jij er van vindt!

   Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.