Review Living Nature Tranquility Body Oil

Een tijdje geleden mocht ik kennis maken met Living Nature, een 100% natuurlijk en biologisch merk uit Nieuw Zeeland. Nieuw Zeeland heeft een heel bijzondere natuur: door de geografische ligging ligt de natuur zo geïsoleerd dat 85% van de aanwezige flora alleen op die plek groeit. Deze unieke planten hebben medicinale eigenschappen, vandaar dat men bij Living Nature dacht: daar moeten we wat mee doen! Meer dan 80 planten, ieder met zijn unieke samenstelling en eigenschappen, worden gebruikt voor producten voor de verzorging van diverse huidtypes en -condities. Alle ingrediënten worden op natuurlijke wijze gewonnen en bewerkt, waardoor de werking van de bestanddelen optimaal behouden blijft.

Living Nature tranquility body oil

De Tranquility Body Oil bevat de volgende ingrediënten: amandelolie, tarwekiemolie, vitamine E, calendula extract, Sint-Janskruid olie, wortel olie, sinaasappelolie en lavendelolie. Alleen bij het horen van de ingrediëntenlijst wordt mijn huid al blij!

Living nature tranquility body oil

De Body Oil van Living Nature zit in een mooie bruine glazen fles met zwarte kunststof dop. Het etiket is wit met een eenvoudige zwarte opdruk, ik vind het er sjiek uitzien! Het doosje waarin het flesje zit, is van 100% gerecycled papier. Door het donkere glas blijft de olie langer goed (maar voor de zekerheid bewaar ik dit soort producten altijd in het doosje), er wordt wel geadviseerd om de olie beneden de 30 graden te bewaren, maar daar hoeven we ons hier in Nederland voorlopig geen zorgen over te maken.

Living Nature tranquility body oil

De fles heeft een vrij brede opening, toch is het vrij makkelijk om de olie nauwkeurig te doseren, dankzij het speciale doseersysteem. De Tranquility Body Oil heeft een heel zachte, subtiele lavendelgeur, ik vind hem heel puur ruiken. De olie is vrij dik, maar laat zich desondanks verbazingwekkend goed verdelen. Het is een heerlijk “zachte” olie, die als het ware smelt met de huid en deze verzacht en voelbaar verzorgt. Mijn huid voelt de hele dag zacht aan, zelfs met de aanhoudende kou van de afgelopen tijd.

De Living Nature Body Oil is ook in bad te gebruiken, hiervoor voeg je 10 à 15 ml aan het warme badwater toe. Ook hier zie je hoe rijk de olie is: over de hele wateroppervlakte zie ik kleine “olievlekjes” drijven, en als ik bad lig, voel ik hoe de olie mijn huid raakt en al tijdens het baden verzorgt. Na het baden dep ik mezelf droog met een handdoek, waardoor de olie niet weg gewreven wordt, en zijn werk nog wat langer kan blijven doen. De eerste keer dat ik met de Tranquility Body Oil in bad ging, viel ik in slaap in bad, hij doet zijn naam dus eer aan…

De producten van Living Nature zijn o.a. te koop bij SoloBioMooi Naast lichaamsverzorging bevat het assortiment van dit merk gezichtsverzorging, en er is zelfs een hele mannenlijn. Alle producten van Living Nature zijn BDIH-gecertificeerd, en zijn geschikt voor vegetariërs. Deze Tranquility Body Oil kost € 14,95 voor 100 ml.

Ken jij dit merk? Zoja: welke producten gebruik(te) je?

2 Comments on Review Living Nature Tranquility Body Oil

  1. schroder wilma
    3 april 2013 at 08:49 (9 jaren ago)

    ik hoor dat er een subtile lavendel geur aan zit ..nu vind ik dat meestal niet zo lekker aan verzorgingsproducten . ik heb ook een serum staan met behoorlijke lavendel geur …

    Beantwoorden

1Pingbacks & Trackbacks on Review Living Nature Tranquility Body Oil

  1. […] vertelde je al eens eerder over het mooie, bijzondere merk Living Nature. Dit Nieuw-Zeelandse merk gebruikt voor haar producten hoogwaardige ingrediënten van de planten […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.