Review Lush Blousey shampoo

Toen ik hoorde dat er een bananen shampoo zat tussen de nieuwe haarproducten (die vorig jaar september gelanceerd werden) van Lush, werd ik helemaal blij. Ik houd van bananen in verzorgingsproducten, zowel vanwege de geur (mits het geen chemische bananengeur is, maar daar hoef ik bij Lush niet bang voor te zijn, weet ik) als de werking. Blousey ging dan ook direct op mijn verlanglijstje.

Lush Blousey

Blousey is speciaal gemaakt voor gekleurd haar. Met ingrediënten als verse (!) banaan, cacao- en cupuacu boter wordt je beschadigde haar gevoed en verzacht. Cupuacu boter verbetert de conditie van je haar en geeft het glans. In de meeste shampoos wordt hier lanoline (wolvet) voor gebruikt, door dit te vervangen door Cupuacu maakt Lush Blousey ook geschikt voor veganisten. Verder zorgt plantaardige glycerine voor een vochtinbrengende werking (wat het meeste gekleurde haar goed kan gebruiken) en een aftreksel van pimentobessen, steranijs en kruidnagel zorgt voor een grondige, maar zachte reiniging van je hoofdhuid.

Lush Blousey

Omdat Blousey voor een kwart uit verse banaan bestaat (wat mega verzorgend en verzachtend is voor je haar), draaide ik mijn pot verwachtingsvol open zodra ik mijn bestelling ontvangen had. En toen… moest ik even slikken, hihihi. De shampoo ziet er uit als een flubber-bananenpapje, wat op zich natuurlijk niet zo gek is met zoveel banaan er in. Maar de geur: tja, daar kan ik maar amper banaan in ontdekken. Volgens de beschrijving van Lush wordt de geur vooral bepaald door rozenolie, zwarte bessen absoluut, jeneverbesolie, thijmolie en rozemarijn. Dit geeft een zoet-kruidige geur, waar ik (eerlijk is eerlijk) best even aan moest wennen.

Lush Blousey

Ook qua gebruik is Blousey net even wat anders dan andere shampoos. Waar een reguliere shampoo lekker schuimt en je daardoor een lekker schoon gevoel geeft, blijft dat schuim bij Blousey een beetje achter. In eerste instantie had ik het gevoel dat hij daardoor niet goed reinigt, maar niets is minder waar. Toen ik eenmaal gewend was aan het niet-schuimen én de geur, ben ik Blousey steeds vaker gaan gebruiken en merkte ik dat hij mijn haar (hoewel niet geverfd, dus niet specifiek de “doelgroep” van Blousey) erg goed voedt en zacht maakt. Ook op de langere termijn zie ik de conditie van mijn haar verbeteren: het voelt zachter en glanst meer. Je gebruikt Blousey gewoon als een andere shampoo: je maakt je haar nat en masseert een klein beetje ( je hebt écht maar een beetje nodig) in, waarbij je even wat extra aandacht besteedt aan je hoofdhuid. Goed uitspoelen, eventueel nog een conditioner (bijvoorbeeld Happy Happy Joy Joy, deze combineert erg goed met Blousey) gebruiken voor extra zacht haar en klaar ben je!

Blousey kost € 34,95 voor 250 gram en is te koop in de webshop of in één van de winkels van Lush. Dit is niet goedkoop, maar zoals gezegd heb je niet veel per keer nodig, en je doet dus een hele tijd met zo’n grote pot.

8 Comments on Review Lush Blousey shampoo

 1. Carmen
  17 januari 2013 at 16:58 (9 jaren ago)

  Voor mij zou dit iets te veel geld zijn voor een shampoo. Maar ik moet zeggen, ik heb BIG pas gekocht in Londen en ik vind die ook wel erg fijn! Ik heb Blousey toen ook geroken maar de geur weerhield me er een beetje van hem te kopen hihi.

  Beantwoorden
  • Natasja
   17 januari 2013 at 17:09 (9 jaren ago)

   Ik kan me voorstellen dat de geur je tegen hield, misschien kun je een keer een proefje vragen bij een Lush winkel? Big ruikt inderdaad een stuk lekkerder, en is ook erg fijn 🙂

   Beantwoorden
 2. Vera
  17 januari 2013 at 15:12 (9 jaren ago)

  Ik heb hem ook nog staan. Alhoewel ik hem op zich prettig vind, kan ik hem niet vaak gebruiken i.v.m. de sulfaten in de shampoo (waardoor ik ook verbaasd was dat hij niet goed schuimde).

  Beantwoorden
  • Natasja
   17 januari 2013 at 17:10 (9 jaren ago)

   Jammer van die sulfaten inderdaad, daardoor kunnen of willen veel mensen hem niet gebruiken.

   Beantwoorden
 3. Kim
  17 januari 2013 at 15:12 (9 jaren ago)

  Heb je voor lange haren niet toch een behoorlijke hoeveelheid nodig? Ik weet dat schuimen verder niet belangrijk is, maar dat blijft toch een beetje in mijn hoofd zitten.

  Beantwoorden
  • Natasja
   17 januari 2013 at 15:57 (9 jaren ago)

   Voor lang haar heb je uiteraard wel wat meer nodig, hoewel ik zelf best dik haar heb. Hoeveel precies, dat hangt ook van de dikte van je haar af, en hoe lang lang is 😉

   Beantwoorden
 4. Meyke
  17 januari 2013 at 09:16 (9 jaren ago)

  Maar jij gebruikt natuurlijk geen conditioner voor je lange lokken hè Natas? 😉
  Je haar is dus je eigen kleur? Wauw zeg! *kijkt naar eigen haar doorspekt met grijs*

  Beantwoorden
  • Natasja
   17 januari 2013 at 13:28 (9 jaren ago)

   Natuurlijk gebruik ik conditioner, ik kan die lekkere geuren niet weerstaan 😉

   En als je goed kijkt, zie je ook bij mij grijze haren hoor, hihihi!

   Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.