Lush Showders (Lush Oxford Street LE) – Review

Door Mariska – Een tijdje terug bracht ik een bezoek aan de flagshipstore van Lush in Londen, de gigantische winkel op Oxford Street. Zoals ik toen in mijn verslag van dit bezoek al had beloofd, zal ik de door mij aangeschafte producten ook reviewen zodat jullie al een beetje een idee krijgen van al dit lekkers. Want wellicht komt het binnenkort ook wel (deels) naar de Nederlandse winkels. Ik hoop het in ieder geval wel, want er zit een hoop heerlijks bij! Omdat ik best een grote hoeveelheid producten heb gekocht, zal ik mijn reviews een beetje opsplitsen in categorieën. Hierbij is de grootste en meest veelzijdige categorie die van de doucheproducten. Ik begin hier dan ook vandaag mee en dan in het bijzonder met de compleet nieuwe producten, de Lush Showders. Deze shower powders zijn een nieuwe toevoeging aan het assortiment doucheproducten en zeker het uitproberen waard. In totaal zijn er vier geuren, hier heb ik er zelf drie van in mijn bezit.

Showders

Lush Showders: Washacchino (GBP 9,95)

De eerste uit de serie Lush Showders is Washacchino, die in een erg grappige verpakking zit. Deze kartonnen doos doet nog het meeste aan een ouderwetse verpakking voor wasmiddel denken en het lettertype versterkt dit idee nog eens. Je schudt het poeder er aan de zijkant uit zoals je ook bij een pak wasmiddel zou doen. Wat er uitkomt is een lichtbruin poeder met wat donkere spikkels erin. Deze donkere spikkels zijn gemalen koffiebonen die de huid samen met een beetje suiker je huid subtiel scrubben. De geur die je direct ruikt is zoals te verwachten die van koffie, maar hier zit ook een andere toon in die de Lush kenners zullen herkennen als de geur van Soak en Float. Hoewel ik in dit product niet de cade olie kan vinden die normaal gesproken deze kenmerkende geur van haardvuur geeft, zei zelfs mijn vriend direct dat hij er ook Soak en Float in herkende. Dit maakt de geur misschien iets minder aantrekkelijk voor sommigen, maar ik kan in ieder geval wel zeggen dat onder de douche en op je opgedroogde huid daarna vooral de koffiegeur naar voren komt.

Lush Showders

Lush Showders

Je gebruikt de Lush Showders uiteraard onder de douche en dat vind ik in het geval van Washacchino (en Lemon Sherbet) best wel een lastig dingetje met zo’n kartonnen verpakking. Ik heb dan ook elke keer een bakje met het product mee onder de douche genomen zodat de kartonnen doos buiten de natte douchecel kon blijven staan. Zodra mijn huid al goed nat was, pakte ik dan wat van het poeder en schuimde dit op in mijn hand. Doordat het eerste ingrediënt van de Washacchino sodium bicarbonaat is net als bij de bekende bruisballen is het effect ook vergelijkbaar: het poeder bruist tot een heerlijk schuim wat je vervolgens over je huid kan verdelen. Echt een ontzettend leuk effect onder de douche en daardoor krijg je als je net als ik geen bad hebt toch een beetje dat spektakel van een bruisbal. Na afloop was mijn huid heerlijk zacht en rook nog best een tijdje naar koffie.

Lush Showders

Lush Showders: Life’s a Beach (GBP 9,95)

Life’s a Beach kan je bij de Oxford Street krijgen in zo’n zelfde doos als de Washacchino en de Lemon Sherbet, maar dan in het fel blauw. De vermelde prijs gaat dan ook om deze doos. Dit zwarte potje is zoals het in de winkels in Amerika werd verkocht. Life’s a Beach werd daar al speciaal gelanceerd om duidelijk te maken dat je je huid heerlijk kan scrubben met natuurlijke materialen in plaats van de plastic korrels die je in veel scrubbende cosmetische producten terugvindt. Deze plastic deeltjes kunnen schade aanbrengen aan het milieu en dragen bij aan de plastic soup. Des te meer reden dus om je lekker te scrubben met heerlijke natuurlijke ingrediënten zoals het fijne zeezout en zand wat je in Life’s a Beach vindt.

Lush Showders

Deze scrub ziet er zo uit het potje uit als basterdsuiker en smelt ook op dezelfde manier wanneer je het nat maakt. Het zand is heerlijk fijn waardoor de scrub wel grondig maar zeker niet te stevig is. De geur die het achterlaat is heerlijk en je kan er ook enorm lang van genieten. Deze geur kennen de Lush kenners wel als de diepe, warme geur van Vanillary.

Lush Showders

Lush Showders: Lemon Sherbet (GBP 9,95)

Ook deze heb ik via Oxford Street verkregen dus staat er nog zo’n leuke ‘wasmiddeldoos’ bij mij op de badkamerplank. De knalgele verpakking van de Lemon Sherbet springt zeker in het oog en maakt mij meteen lekker vrolijk. Gelukkig doet de inhoud dat ook want de geur van deze showder vind ik ongelooflijk lekker. Echt de geur van de lekkerste citroen snoepjes, zuur maar met een tikje zoet. Net als de Washacchino neem ik ook hiervan een bakje mee in de douche want ik zou niet willen dat de kartonnen doos, en daarmee de inhoud daarvan, zou beschadigen door het water in de douche.

Lush Showders

Lemon Sherbet is qua structuur nog wat fijner dan de Washacchino: het doet eigenlijk nog het meeste aan poedersuiker denken en het dan ook best een beetje stuiven als je het uit de doos klopt. Ook bij Lemon Sherbet is het eerste ingrediënt de sodium bicarbonaat die voor het leuke schuimende effect zorgt. Daarnaast bevat het kaoline, een kleisoort die je huid goed reinigt maar ook zorgt voor een wat romiger variant van de showder. Hierdoor voelt de Lemon Sherbet ook iets voedender aan dan de Washacchino en levert het ook een iets romiger schuim op.

Naast deze drie varianten is er ook een vierde, de knalroze Candy Floss. Deze was er helaas niet toen ik naar Oxford Street was maar naar wat ik heb vernomen heeft deze dezelfde geur als Creamy Candy/ Candy Mountain. Een snoeperig zoete geur die ik naar alle waarschijnlijkheid ook niet zelf had gekocht als het er wel was geweest maar die wel altijd enorm populair is als bubblebar.

Ik hoop dat jullie het leuk vinden om op deze manier alvast een beetje kennis te maken met de producten. Geef ook gerust door van welke producten jullie het liefst reviews willen zien, dan kan ik daar misschien een beetje rekening houden met het schrijven. Ik heb in ieder geval nog letterlijk genoeg op de plank staan om jullie kennis mee te laten maken.

5 Comments on Lush Showders (Lush Oxford Street LE) – Review

 1. Bianca
  11 juli 2015 at 13:29 (7 jaren ago)

  Die Lemon Sherbet 😮 hopelijk komt die ook naar Nederland toe! x

  Beantwoorden
 2. Miranda Aerts
  10 juli 2015 at 12:57 (7 jaren ago)

  Die Lemon Sherbet lijkt me heerlijk, wat een leuke producten!

  Beantwoorden
 3. chucky1012
  10 juli 2015 at 09:17 (7 jaren ago)

  Dat ziet er goed uit!
  Lemon klinkt lekker fris dus daar ben ik zeer benieuwd naar.

  Beantwoorden
 4. Cindy
  10 juli 2015 at 08:09 (7 jaren ago)

  Wat een leuke producten! Vooral die met Lemon en Life’s a beach lijken me heerlijk.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.