Review: Marc Inbane Natural Tanning Spray

Nu we de eerste heerlijke, zomers aanvoelende dagen al gehad hebben, komen ook de korte jurkjes, rokjes en broeken weer tevoorschijn. Met daar onlosmakelijk aan verbonden: onze witte winterbenen. Gelukkig kunnen we de overgang van winters wit naar zomers getint heel makkelijk een handje helpen door middel van een zelfbruiner. Ik testte de Koning der Zelfbruiners: Marc Inbane Natural Tanning Spray. En natuurlijk deel ik mijn bevindingen met jullie!

Marc InbaneMarc Inbane Natural Tanning Spray

Zelfs als 43-jarige Beautyblogger met bijna vijf jaar blog-ervaring leer je nog eens wat. Zo dacht ik echt altijd dat Marc Inbane een hip Amerikaans merk was. Maar nee, Marc Inbane is een oer Hollands merk wat komende vrijdag haar vijfde verjaardag viert. Het merk is ontstaan op Schiphol, toen de oprichters Ingo, Bart en Nele hun vlucht gemist hadden en tijdens het wachten op de volgende vlucht, hun tijd veraangenaamden door voorbijgangers te observeren. Het viel hen op dat iedereen die terugkeerde van vakantie, er niet alleen stralend en gebruind uit zag, maar dat dit ook een positief effect op hun houding had. En ja, dat zal iedereen met me eens zijn: met een lekker kleurtje op je huid voel je je gewoon beter.

Ze besloten een manier te bedenken om op een makkelijke, snelle en veilige manier een lekker vakantiekleurtje te krijgen. En zo ontstond de Marc Inbane Natural Tanning Spray!

Marc InbaneWerkwijze

Marc Inbane Natural Tanning Spray werkt enorm makkelijk en fijn. Geen meekleurende handpalmen of nagelriemen meer, want je hebt je handen niet meer nodig bij het aanbrengen van deze zelfbruiner. En hoewel ik het de eerste keer best een beetje spannend vond om de spray aan te brengen, bleken die zenuwen nergens voor nodig. Hiermee kan zelfs de grootste kluns een mooie gelijkmatige kleur op de huid aanbrengen.

Marc InbaneEnkele tips voor gebruik:

Schud de flacon goed voor gebruik, en houd de spray bij het aanbrengen op ongeveer 30 cm afstand van de huid. Het mooiste effect krijg je als je met snelle, korte bewegingen sprayt. De droogtijd bedraagt ongeveer 10 tot 15 minuten, dit wordt versneld als je gebruik maakt van een föhn. Ik gebruik de Natural Tanning Spray vooral voor mijn gezicht, ik breng deze aan voor ik mijn haar ga föhnen. Tegelijk met het droogföhnen van mijn haar wordt mijn gezicht ook drooggeblazen, handig!

Marc Inbane Marc InbaneTools

Naast het feit dat de Marc Inbane Natural Tanning Spray van zichzelf al ontzettend handig aanbrengt, heeft het merk enkele tools op de markt gebracht om het nóg makkelijker te maken. De Powder Brush helpt je om de spray natuurlijk en gelijkmatig over je gezicht te verdelen na het aanbrengen. Maar natuurlijk is hij ook te gebruiken om foundation, crème of poeder aan te brengen, het is een hele fijne kwast in gebruik.

Marc InbaneOm de spray mooi en natuurlijk op de rest van je lichaam aan te brengen, is er de Glove. Je sprayt de Natural Tanning Spray op de Glove, en brengt hiermee de substantie aan op je huid. De Glove absorbeert de spray minimaal, en zorgt er voor dat de huid mooi gelijkmatig wordt voorzien van een kleurtje. Tip: doe droge plekjes als ellebogen en knieën pas nadat je de rest van je arm of been gedaan hebt. Op deze manier krijg je de mooiste, meest gelijkmatige bruining van je huid. De Glove is wasbaar op 30 graden en pluist niet.

Marc InbaneHet resultaat

De belangrijkste vraag is natuurlijk: hoe is het resultaat met de Marc Inbane Natural Tanning Spray? Hiervoor heb ik eerst bovenstaande blotebillen-foto gemaakt (oh, wat heb ik daar toch een hekel aan…). Zoals je ziet, heb ik ook mijn haar nog niet geföhnt, dat doe ik pas na het aanbrengen van de Natural Tanning Spray:

Marc InbaneHier heb ik een dun laagje van de Natural Tanning Spray aangebracht, en deze goed verdeeld met de Brush. Ik neem hierbij ook goed mijn haargrens mee, en vergeet ook mijn hals en kin (en onderkin) niet. Ik neem een gedeelte van mijn décolleté mee, het gedeelte wat zichtbaar is, zeg maar 😉

De Natural Tanning Spray van Marc Inbane geeft meteen een kleurtje zoals je ziet. Mocht je de kleur niet intens genoeg vinden, ga dan zeker niet nog een keer bij sprayen. Na een paar uur wordt de kleur namelijk intenser, wacht eerst even dat resultaat af. Bijsprayen kan altijd nog, een te bruine kleur verwijderen gaat iets lastiger.

Marc InbaneEn dit is het resultaat na een paar uur, met een make-upje op mijn gezicht. Voor mij is dit iets té bruin naar mijn zin (zeker zo in één keer), maar een gedeelte van de kleur was je er ‘s avonds weer af. Dat is dan eigenlijk wel het enige nadeel wat ik kan bedenken, dat ik op de dag dat ik de Natural Tanning Spray heb aangebracht, met een iets te bruine kleur op mijn snoet loop.

Ik heb voor de foto mijn gezicht en décolleté halverwege de middag gereinigd, en opnieuw voorzien van make-up, dit is dan eigenlijk het eindresultaat wat een dag of vijf aanhoudt (het licht is hier iets anders, dat is helaas onvermijdelijk):

Marc InbaneJa, dit vind ik echt heel erg mooi! Een mooi, maar vooral heel natuurlijk bruin kleurtje wat mij er inderdaad stralender laat uitzien, maar niet te overdreven is. Naarmate de zomer dichterbij komt, zou ik dan misschien op dag twee nog een tweede tanning-sessie doen, maar voor nu is dit mooie kleurtje perfect voor mij!

Conclusie en verkrijgbaarheid

Marc Inbane heeft mij erg overtuigd, dit is een zelfbruiner die ik met veel plezier en gemak ook voor mijn gezicht gebruik. Aangezien mijn gezicht nooit zo bruin wordt als de rest van mijn lichaam, ga ik hier de komende maanden veel plezier van hebben!

Marc Inbane Natural Tanning Spray is verkrijgbaar in een flacon van 50 ml (degene die ik heb) voor € 24,95 of 200 ml voor € 39,95. Als je de spray ook voor je lichaam wilt gebruiken, zou ik meteen voor de grote flacon kiezen. Alle producten zijn verkrijgbaar in de eigen webshop. Ik heb de producten in dit artikel ontvangen voor een review.

8 Comments on Review: Marc Inbane Natural Tanning Spray

 1. Miranda
  17 april 2017 at 07:29 (2 jaar ago)

  Wat een heerlijke zelfbruiner.
  Ik koop ieder jaar een flacon/spray zelfbruiner voor m’n benen en ben zelfs van plan om zo’n cabine eens te proberen.
  Het resultaat van dit merk is echt heel mooi,na de eerste keer reinigen inderdaad het mooist.
  Jij hebt al een mooi zomers kleurtje 😎

  Beantwoorden
 2. Manon
  16 april 2017 at 13:36 (2 jaar ago)

  Ik ben een paar keer onder de zonnebank geweest, want ik hou niet zo van zulke producten, maar ben hier wel benieuwd naar. Goed om het alleen voor je gezicht te gebruiken

  Beantwoorden
 3. Jolanda
  16 april 2017 at 10:38 (2 jaar ago)

  Hij is echt fijn he! De eerste keer dat ik hem gebruikte op mijn benen was ik vergeten mijn slofjes uit te doen. Alle nevel viel op mijn voeten dus die waren 10x zo bruin dan de rest en ik had mijn slofjes op mijn voeten staan haha. Gebeurt me nu dus nooit meer!!

  Beantwoorden
 4. Mariëlle
  16 april 2017 at 10:03 (2 jaar ago)

  Ik gebruik dit soort dingen eigenlijk nooit, maar ik ben zo bleek dat het wel zou mogen haha!

  Beantwoorden
 5. Vera
  16 april 2017 at 09:06 (2 jaar ago)

  Superspul! Ik ben fan van dit product en omdat ik hem alleen voor mijn gezicht gebruik, doe je een eeuwigheid met de flacon.

  Beantwoorden
 6. Natascha
  16 april 2017 at 08:24 (2 jaar ago)

  Ik ben ook fan van Marc Inbane! Ik spray denk ik op mijn gezicht een beetje te voorzichtig hihi want ik zie op mijn gezicht nooit zoveel resultaat als bij jou. Als ik straks de rokjes weer aan kan ben ik hier wel heel blij mee, dag witte melkflessen.

  Beantwoorden
 7. Cindy
  16 april 2017 at 07:48 (2 jaar ago)

  Mooi resultaat hoor. Was onlangs zelf op zoek naar 1 die heel goed bruint, geen subtiel resultaat (ben in de zomer ook heel erg bruin) en heb die gevonden. Mooie vervanger voor als de zon het laat afweten 😉

  Beantwoorden
 8. chucky1012
  16 april 2017 at 06:10 (2 jaar ago)

  Dat ziet er luxe uit!
  Het is verschil is goed te zien.
  Prachtige make-up look 😉

  Een fijne dag Xoxo

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.