Review door Mariska: de EliteBrush

Tijdens de Proefparade Beauty Collection 2016 maakten Mariska en ik onder andere kennis met de EliteBrush, volgens eigen zeggen De Nummer 1 Stijlborstel. Mariska kon tijdens het event al ervaren hoe het resultaat met deze stijlborstel was, maar ging daarna ook thuis aan de slag. In dit uitgebreide verslag vertelt ze je hoe je de EliteBrush gebuikt, en wat zij er van vindt!

EliteBrush

EliteBrush: gebruik en werking

Door Mariska – Een tijdje geleden nodigde Natasja mij uit om mee te gaan naar de Proefparade Beauty Collection 2016. Toen ik hoorde dat ook EliteBrush daar zou staan met een stand besloot ik mijn haar voor de gelegenheid eens níet met mijn Chi stijltang te behandelen en met mijn onbehandelde haar op stap te gaan. Dit is voor mij eigenlijk ook de dagelijkse look: ik doe er voor het gemak nog wel een staart, vlecht of clip in maar gun mezelf praktisch nooit de tijd om mijn haar helemaal glad te maken. Want tijd dat kost het zeker: ik ben gezegend met een behoorlijke dikke bos lang haar met een redelijke slag erin en wanneer ik mijn haar steil wil krijgen betekent dat verdelen in minimaal 8 porties en ondanks de goede werking van de Chi ben ik dan toch minstens 20 minuten bezig. Het is dan ook vooral iets wat ik voor speciale gelegenheden doe, en normaliter doe ik dat dan ook zeker voor zo’n leuk Beauty-event. Maar in dit geval wilde ik die borstel dan wel eens testen en gelukkig was dat ook zeker mogelijk. Ik mocht op het event plaatsnemen op een kruk terwijl één van hun medewerkers de borstel door mijn haar haalde. En het effect was zeker goed zichtbaar: de slag ging er uit en mijn haar glansde geweldig nadat alles zo mooi glad was geworden.

Daarnaast mocht ik ook een borstel mee naar huis nemen om er daar verder mee te experimenteren. Op die manier kon ik het voor mezelf ook goed vergelijken met mijn Chi, zou dit een wellicht sneller en beter alternatief blijken? Op het event ging het in ieder geval aardig snel maar zou me dit thuis net zo goed lukken? Het antwoord hierop is eigenlijk net zoveel ja als nee en ik zal ook uitleggen waarom.

Ten eerste ziet de borstel er prachtig uit. Mooi afgewerkt in chique zwart en goud voor een luxe gevoel. De borstel zelf bestaat uit een aantal staafjes, waarvan de meeste zijn voorzien van rode rubberen dopjes. Deze dopjes helpen je huid te beschermen tegen de hitte van de onderliggende staafjes, de hitte-elementen van de EliteBrush.

EliteBrush

Op de doos wordt aangegeven dat het een ergonomisch en licht design is en ik moet ook zeggen dat het best lekker in de hand ligt en ook het snoer is lang genoeg om goed mee uit de voeten te kunnen. De temperatuur is in te stellen tot 230°C en dit maakt het voor meerdere haartypen geschikt. Heb je zoals ik wat dikker haar kan je het beste tot het maximum gaan voor het beste effect, maar wanneer je wat dunner haar hebt zou ik zeker een lagere temperatuur aanraden. En gebruik uiteraard ook altijd een beschermend product voor je haar want welke temperatuur je ook instelt: je haar kan hierdoor best beschadigen zonder de juiste bescherming. Ik gebruik hiervoor altijd BioSilk Silk Therapy. Deze is ontzettend zuinig in gebruik, maakt je haar heerlijk zacht en glanzend en ik vind het ook een zalige geur hebben.

Je begint uiteraard met het in het stopcontact steken van het apparaat. Zorg dat je ook een goed recht oppervlak hebt om hem tussendoor op terug te leggen als je bijvoorbeeld een andere sectie van je haar wilt pakken, je wilt niet dat het van of in de wasbak valt uiteraard. Zorg ook dat je haar al goed geborsteld en klitvrij is. Hoewel de EliteBrush een stijltang en borstel in één is zou je niet willen dat je op een klit blijft hangen en daardoor dit haar extra lang aan de hitte blootstelt in verband met mogelijke beschadigingen van het haar.

EliteBrush

Je kan vervolgens met de plus en min knop aan de zijkant van de borstel je gewenste temperatuur instellen. Het blauwe LED display zal dan oplichten, je tikt net zo lang de knop in tot je de gewenste temperatuur op het scherm ziet. De borstel zal nu dan op temperatuur komen en dit duurt helaas best lang is mijn ervaring. Ik moet dan ook wel wachten tot de volledige maximale opwarming maar dit duurt in ieder geval al echt een heel stuk langer dan mijn Chi, al moet ik eerlijk toegeven dat mijn Chi geen oplopende temperatuurindicatie heeft maar slechts stopt met knipperen als de temperatuur is bereikt. Met het opwarmen van de borstel verlies ik dus tijd die ik misschien al met de Chi in de weer was geweest, maar wellicht haal ik dat nog in tijdens het gebruik.

EliteBrush

Het haar van Mariska voor gebruik van de EliteBrush

Tijdens het gebruik moet je het haar in strengen borstelen, waarbij je de onderkant van je haar goed naar beneden trekt. Je trekt als het ware dus zelf je haar ‘glad’ door het aan de onderkant aan te trekken en gaat daar met de borstel overheen om dit effect te verzegelen. Heel fijn vind ik de rubberen nopjes aan het uiteinde van de borstelstaafjes: in tegenstelling tot de Chi heb ik bij de EliteBrush geen enkele nare aanvaring met verbrande oren of voorhoofd gehad en het voelt in zijn geheel ook minder heet aan op mijn hoofd. Je kan de borstel echt met gemak op je hoofdhuid zetten zonder dat deze dan te heet wordt. De EliteBrush glijdt echt heel erg goed door mijn al geborstelde haar heen en ik merk ook zeker dat het er gladder van wordt. Wat ik fijn vind is dat ik voor mijn gevoel wat grotere stukken in één keer kan behandelen. Het oppervlak van de EliteBrush is uiteraard groter dan het stukje tussen de twee ijzers van mijn reguliere stijltangen waardoor je grote delen kan pakken. Omdat de hitte gegeven wordt door de complete staafjes dringt de hitte niet aan de boven- en onderkant van het haar door maar juist meer aan de zijkanten waar het haar door de staafjes van de borstel gaat. Deze methode zorgt zeker dat ik er sneller doorheen kan gaan met het borstelen.

EliteBrush

Op de helft

Mijn haar verdeel ik nog altijd in een aantal secties, waarbij ik mijn bovenste haar eerst vast zet en aan de onderkant begin. Zo doe ik elke keer een stuk voor het beste resultaat, anders heb ik echt dat de onderste haren in mijn nek nog helemaal golven en de bovenste haren keurig recht zijn. Het verschil met de EliteBrush en mijn Chi stijltang is echter dat het veel minder delen zijn die ik dan ook weer in grotere porties door de borstel kan halen. Tijdswinst behaal ik dus zeker met het gebruik van de EliteBrush.

Een nadeel van werken met de EliteBrush vind ik het feit dat je continu met twee handen bezig bent: eentje gebruik je om je haar goed naar beneden en glad te trekken en met de andere ga je er met de EliteBrush doorheen. Het vervelende hierbij is dat ik dan toch met de hand met de EliteBrush best een beetje kracht moet zetten en precies op die plek waar ik dan grip krijg op de steel van de borstel zitten de knopjes met de temperatuurregelaar. Vaker dan eens heb ik het dan ook ineens koeler gezet en zie ik de LED display weer aflopen. Ik weet soms ook niet goed of de EliteBrush de warmte snel verliest of dat ik toch weer per ongeluk wat knopjes heb ingedrukt. Maar wanneer je dus wat dunner haar hebt en een lagere temperatuur wilt moet je goed oppassen dat het niet ineens een stuk hoger uitvalt door dit soort capriolen.

EliteBrush

Het eindresultaat!

Het uiteindelijke effect van de EliteBrush is dat mijn haar inderdaad minder slag heeft en prachtig glanst. Het is echt een stuk gladder geworden en dat in minder tijd dan de Chi. Maar toch is het effect niet helemaal hetzelfde. Bij de Chi is mijn haar uiteindelijk helemaal spiegelglad en volledig steil: dit heb ik met de EliteBrush, ook met meer tijd en minder grote strengen, niet kunnen bereiken. Ik denk dat dit ook komt door het verschil in methode van stijlen. Waar je bij een stijltang een kleine sectie helemaal glad ‘perst’ tussen twee hete platen gaan de haren er bij de EliteBrush toch wat minder intensief langs. De warmte wordt daarbij ook meer aan de zijkanten gegeven en de echte ‘druk’ van de platen ontbreekt. Hierdoor is het effect uiteindelijk minder duidelijk en is de houdbaarheid hiervan ook minder. Bij de Chi is het voor mij glad tot ik het weer ga wassen en bij de EliteBrush merk ik na een paar uur toch wel weer dat de slag er langzaam in terug komt. En om eerlijk te zijn vind ik dat niet eens een overduidelijk minpunt: soms wil ik ook alleen mijn haar iets minder volumineus krijgen en een beetje intomen zonder meteen Hollywood-glad haar te wensen. Voor mij zijn het dus echt twee verschillende apparaten met twee verschillende uitkomsten die zeker elkaar aanvullen maar de EliteBrush zal voor mij de reguliere stijltang om deze reden niet helemaal kunnen vervangen.

De EliteBrush kost € 69,95 en is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Hij is online te bestellen via de Nederlandse website.

Gebruik jij weleens een stijltang of stijlborstel? Welke van de twee spreekt jou het meest aan?

Dit artikel bevat product(en) die door een merk of bedrijf beschikbaar zijn gesteld voor een review.

4 Comments on Review door Mariska: de EliteBrush

 1. manon
  14 april 2016 at 17:50 (6 jaren ago)

  Dat ziet er ontzettend goed uit! Ik heb er weleens van gehoord, maar eigenlijk nooit na gekeken

  Beantwoorden
 2. Astrid
  14 april 2016 at 09:55 (6 jaren ago)

  Ik denk dat ik ook voor mijn stijltang zou gaan. Dan heb je het helemaal glad. Maar wel fijn om hier een review van te lezen. Je ziet deze borstels zo vaak voorbij komen.

  Beantwoorden
 3. jeapiebel
  14 april 2016 at 08:46 (6 jaren ago)

  Ik zou toch voor helemaal spiegelglad en volledig steil optie kiezen.

  Beantwoorden
 4. chucky1012
  14 april 2016 at 06:52 (6 jaren ago)

  Het kapsel is mooi glanzend en stijl geworden na het gebruik van de speciale borstel.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.