Review: NYC City Proof 10HR make-up

Een merk waar ik nog maar heel weinig (of misschien zelfs nog helemaal niet) over geschreven heb in de vijf jaar dat ik blog, is NYC. En dat is toch een beetje gek, want dit budgetproof merk is lekker makkelijk verkrijgbaar. Dus werd het de hoogste tijd dat hier verandering in kwam, vandaag laat ik je de NYC City Proof Matte Foundation en Long Lasting Powder, en de Show Time Expert Last Lip Color zien!

NYC City Proof

NYC City Proof

Wie wil er nou niet op elk moment van de dag City Proof zijn? De City Proof 10HR Matte Foundation en de City Proof 10HR Long Lasting Powder zijn de perfecte basis voor elke look.

Hoewel ik in de zomermaanden eerder een BB cream gebruik dan een foundation, blijft een foundation toch onmisbaar op mijn make-up tafel. Op dagen dat ik wat meer make-up gebruik, of straks in het najaar, vind ik een foundation dan weer wat mooier. Ik heb tot dusver nog niet echt een perfecte budget foundation gevonden, dus ik was erg benieuwd naar deze variant uit de NYC City Proof collectie. Zeker vanwege de beloofde matterende én verzorgende werking.

NYC City Proof De tube ziet er mooi strak, en niet persé budget uit. Ik ontving twee kleuren: 001 Ivory en 002 Sand, waarvan ik dacht dat de laatste het beste bij mijn teint zou passen. Maar dat bleek niet het geval: 001 Ivory matchte het beste.

NYC City Proof Volgens de omschrijving zou de NYC City Proof 10HR Matte Foundation een ‘flinke dosis huidverzorgende vitamines en mineralen’ bevatten, maar dat zie ik niet direct terug in de ingrediëntenlijst. Ik zie talkpoeder en Kaolin klei, welke beiden zorgen voor het matterende en anti-glim effect op de huid. Verder zie ik eigenlijk vooral ingrediënten die je in de meeste foundations wel terugziet.

NYC City Proof Textuur en dekking

De NYC City Proof 10HR Matte Foundation heeft een vrij romige textuur. Ik gebruik een foundationkwast om hem te verdelen, en dat gaat prima. Hij is vrij dekkend, persoonlijk vind ik hem voor in de zomermaanden iets té dekkend. Maar dat is natuurlijk een puur persoonlijke voorkeur. En ach, over 1,5 maand gaan we alweer richting de nazomer en herfst, dus de tijd voor dekkende foundations komt ook vanzelf weer 😉

NYC City Proof NYC City Proof Op bovenstaande foto zie je goed hoe dekkend de foundation is. Hij geeft eenmaal aangebracht, inderdaad een mooi matterend effect wat ook vrij lang aanwezig blijft gedurende de dag. Mijn gezicht gaat beduidend minder, en vooral ook minder snel, glimmen dan bij andere foundations. Ondanks de dekkende textuur voelt de foundation wel comfortabel aan op mijn gezicht, ik ervaar geen plamuur-gevoel 😉 Het effect op mijn gezicht laat ik je verderop in het artikel zien. Ik vind dit één van de betere budgetproof foundations die ik tot dusver getest heb. De NYC City Proof 10HR Matte Foundation kost € 4,99.

NYC City Proof NYC City Proof 10HR Long Lasting Powder

Geef je gezicht een finishing touch met de City Proof 10HR Long Lasting Powder. De matterende formule van dit product geeft een natuurlijk, passend resultaat. Jouw City Proof basis is nu helemaal af!

Of ik nu een foundation of een BB cream gebruik, ik gebruik daarna altijd een gezichtspoeder. Een poeder matteert waar nodig, en zorgt er daarnaast voor dat je make-up langer mooi blijft zitten.

NYC City Proof Ik ontving de poeder in de kleur 704 Warm Beige, en zo op het oog is dat een prima kleur voor mij.

NYC City Proof Het doosje van de 10HR Long Lasting Powder voelt heel licht, en een beetje krakkemikkig aan. Nu is het natuurlijk een budgetproduct en zegt de verpakking niets over de kwaliteit van het product zelf, maar toch. Veel goedkope merken hebben al laten zien dat goedkoop ook prima in een mooi jasje past, dus hier heb ik wel een klein puntje van kritiek. De poeder zelf ziet er dan weer wel heel mooi uit, met de letters NYC bovenop gedrukt. In het doosje is een half poedersponsje toegevoegd, maar wat geldt voor de verpakking geldt ook hiervoor: het voelt heel goedkoop en slap aan. Maar ik breng poeder sowieso altijd met een grote kwast aan, dat geeft een veel mooier effect.

NYC City Proof Zoals ik hierboven al zei: de verpakking zegt niets over de kwaliteit van het poeder. Die is namelijk gewoon geweldig. Hij geeft een mooi, natuurlijk effect aan mijn huid en zorgt er voor dat mijn make-up beduidend langer mooi blijft. Mijn voorhoofd en neus gaan altijd vrij snel glimmen, maar dat wordt door deze poeder toch wel een paar uur uitgesteld, zelfs op warme dagen. Ja, ik ben behoorlijk onder de indruk van dit poedertje, dit zou zomaar eens mijn vaste gezichtspoeder kunnen gaan worden! En de prijs van € 3,99 is daarbij natuurlijk leuk meegenomen.

NYC City Proof NYC Show Time Expert Last Lip Color

De NYC NEW YORK COLOR Expert Last Lip Color is verkrijgbaar in maar liefst 6 trendy tinten. Houd je van afwisseling en wil je een keer iets anders dan een creamy finish? Geen probleem! De Expert Last Lip Color is verkrijgbaar in drie verschillende finishes: matte, shiney en creamy. De comfortabele lipstick blijft 3 tot 5 uur perfect zitten en brengt gemakkelijk aan waardoor jij je lips overal en altijd snel kunt bijwerken!

NYC City Proof NYC City Proof De huls van de Show Time Expert Last Lip Color heeft dezelfde kleur als de lipstick, dat is handig! Verder ziet de lipstick er vrij eenvoudig uit en voelt licht aan. Ik ontving de kleur #455 Cherry On The Cake, een donkerrode kleur.

NYC City Proof NYC City Proof De lipstick voelt bij het aanbrengen creamy en comfortabel aan, en voelt ook prettig aan op mijn lippen. Helaas zie je bij de swatch al dat de pigmentatie niet heel goed is, en dat valt bij een donkere kleur als Cherry On The Cake des te meer op. De houdbaarheid is precies zoals NYC belooft: hij blijft tot aan de lunch goed en mooi op mijn lippen zitten. Daarna is bijwerken wel even nodig. Show Time Expert Last Lip Color  kost € 3,99.

NYC City Proof De NYC Look

Natuurlijk laat ik de producten ook zien in een make-up look. Op de foto hierboven draag ik nog helemaal geen make-up. Door de zon van de afgelopen weken heeft mijn gezicht een voor mijn doen aardig kleurtje gekregen. Ik dacht daardoor dat de kleur 002 Sand van de foundation wel geschikt zou zijn voor mij, maar die bleek veel te oranje. Ik heb daarom de kleur 001 Ivory aangebracht:

NYC City Proof Ivory is iets aan de lichte kant voor mij momenteel, maar het kan net. Zoals je ziet heeft de foundation een behoorlijke dekking en matteert mijn huid inderdaad mooi. De foundation blijft ook gedurende de dag mooi zitten, ik vind het resultaat (vooral voor een budget foundation) erg goed!

NYC City Proof En dit is de complete look. De kleur van de lipstick vind ik meer bij het najaar dan bij de zomer passen, maar ik vind het wel een erg mooie kleur ♥ Helaas zie je ook op mijn lippen de matige pigmentatie goed, en dat is erg jammer.

De producten van NYC zijn verkrijgbaar bij Kruidvat en Trekpleister. Ik heb de producten in dit artikel ontvangen voor een review.

7 Comments on Review: NYC City Proof 10HR make-up

 1. Charel
  14 juli 2017 at 13:39 (5 jaren ago)

  Wauw ziet er goed uit! Ik ben nooit zo tevreden over NYC maar de foundation vind ik best prima!

  Beantwoorden
 2. Babs
  13 juli 2017 at 19:06 (5 jaren ago)

  Ik heb eigenlijk ook weinig van dit merk in huis. De foundation is zeker heel dekkend, vind het wel heel mooi bij je staan!Zeker een goede tip voor de winter (al hoop ik dat de zomer nog heel lang duurt!)

  Beantwoorden
 3. Loes
  13 juli 2017 at 10:12 (5 jaren ago)

  Ik heb nog niet echt ervaring met NYC, maar eigenlijk is het een prima budgetmerk natuurlijk. Vind het resultaat best mooi! De lipstick staat je mooi.

  Beantwoorden
 4. Miranda
  13 juli 2017 at 09:59 (5 jaren ago)

  Een goede review van zo’n ondergewaardeerd merk, want ook ik ben het schap tot nu toe altijd voorbij gelopen.

  Beantwoorden
 5. Annette
  13 juli 2017 at 08:26 (5 jaren ago)

  De lipkleur is inderdaad wat meer najaar. Ik heb nu de wenkbrauwgel van NYC en heb al eens wat nagellak gehad, moet zeggen dat ik de rest van de make-up nooit zo bekijk. Toch eens doen.

  Beantwoorden
 6. chucky1012
  13 juli 2017 at 08:06 (5 jaren ago)

  Het ziet er zo goed uit.
  Ik koop nooit iets van dit merk maar dat zal binnenkort gaan veranderen….

  Xoxo

  Beantwoorden
 7. marije
  13 juli 2017 at 06:04 (5 jaren ago)

  Ik moet eerlijk zeggen dat ik het schap vaak voorbij loop. Ga toch eens een keertje snuffelen.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.