Review One minute hand scrub van l’Occitane

Soms kom je een product tegen waarvan je bij de eerste kennismaking al weet: dit is het! Exact dit gevoel had ik, toen ik de One minute hand scrub van l’Occitane voor het eerst gebruikte. Inmiddels kan ik wel zeggen dat dit mijn Holy Grail is op het gebied van handverzorging, ik kan niet meer zonder.

One minute hand scrub

One minute hand scrub is een bi-fase (twee fasen) scrub, bij het openen van het potje zie je meteen wat dit betekent. Onderin zitten de (biologische) suikers, bovenin zie je een flinke laag olie (shea-olie, zoete amandelolie en druivenpitolie). Met het bijgeleverde spateltje meng je de heerlijke ingrediënten goed door elkaar. De fijne bruine suiker zorgt ervoor dat dode huidcellen op een zachte manier worden verwijderd, de diverse oliën herstellen en verzorgen je huid, en geven je handen een beschermend laagje, wat je in de wintermaanden natuurlijk heel goed kunt gebruiken.

One minute hand scrubWat meteen opvalt als je het potje voor het eerst openmaakt (het is “verzegeld” met een folie), is de geur. Je ruikt voornamelijk de shea-olie, ik vind het een heerlijke, warme geur. Als de folie eenmaal verwijderd is, moet je de pot wel heel voorzichtig opendraaien, want de olie is waterdun en het zou zonde zijn als die lekkere olie de pot uitloopt.

One minute hand scrubIk gebruik de One minute hand scrub twee tot drie keer per week, maar nu het kouder is en mijn handen daar direct op reageren, gebruik ik het zo’n beetje iedere dag. Doordat de scrub zo fijn is en de olie je handen verzorgt, is dit geen enkel probleem. Je mengt de scrub dus eerst goed door met het spateltje, en brengt dan een kleine hoeveelheid (ik “schep” 1 keer met het spateltje) aan op je droge handen. Vervolgens masseer je de scrub over en tussen je handen. Vergeet hierbij je nagelriemen niet, die worden ook blij en mooi van dit verzorgende product. Door het masseren wordt de olie door je handen opgenomen, je merkt dan ook na ongeveer een minuut dat de substantie droger wordt. Het restant van de scrub spoel je af met (lauwwarm) water. Na het afdrogen voelen mijn handen heerlijk zacht en verzorgd aan, met een lekkere geur. De scrub laat geen vet laagje achter, je kunt hem dan ook alle momenten van de dag gebruiken, na afloop kun je gewoon verder met je dagelijkse werkzaamheden. Ik vind het echter prettig om de scrub te gebruiken vlak voor ik naar bed ga, zodat de olie de hele nacht nog zijn werk kan doen.

One minute hand scrubDe One minute hand scrub kost 14 euro voor 100 ml en is te koop via de website en de diverse winkels van l’Occitane. In dezelfde lijn zijn ook een Hand Cream en een Nail & Cuticles Cream te koop, om je handverzorging compleet te maken.

12 Comments on Review One minute hand scrub van l’Occitane

 1. Vera
  25 november 2012 at 15:51 (10 jaren ago)

  Lijkt me lekker!! Ik heb nog een halve pot van een ander merk, maar als die op is, ga ik deze zéker een keer uitproberen.

  Beantwoorden
 2. Furrow
  21 november 2012 at 07:27 (10 jaren ago)

  Wat een supergoeie tip, mijn handen zijn ook zo droog in de winter.

  Beantwoorden
 3. ManYie
  20 november 2012 at 15:52 (10 jaren ago)

  Goede review, Natasja!

  Dat ziet er heerlijk uit. 🙂 Die gaat gelijk op mijn kerstverlanglijstje.

  Beantwoorden
  • Natasja
   20 november 2012 at 19:12 (10 jaren ago)

   Dank je voor het compliment!

   Beantwoorden
 4. Madelon
  20 november 2012 at 15:10 (10 jaren ago)

  Duidelijke omschrijving, je gebruikt hem anders dat ik deed (natte handen) maar ik ga dit de volgende x eens proberen!

  Beantwoorden
  • Natasja
   20 november 2012 at 19:13 (10 jaren ago)

   Ik denk dat met natte handen de olie niet zo makkelijk intrekt. Laat je nog weten hoe het met droge handen bevalt?

   Beantwoorden
 5. Kim
  20 november 2012 at 12:57 (10 jaren ago)

  Natasja, hoelang doe jij ongeveer met een pot?

  Ik heb afgelopen zaterdag bij L’Occitane nog in deze scrub staan roeren, leek me heerlijk!

  Beantwoorden
  • Natasja
   20 november 2012 at 19:05 (10 jaren ago)

   Ik heb het even opgezocht, met de eerste pot heb ik een half jaar gedaan. Alleen gebruik ik hem nu wel wat vaker dan in de zomermaanden 😉

   Beantwoorden
 6. Rieneke Steeghs
  20 november 2012 at 12:00 (10 jaren ago)

  Dat klinkt echt heerlijk en brengt terug me op ideeen die ik al had en nog verder wil gaan uitwerken. Fijn, dit soort extra inspiratie!

  Beantwoorden

1Pingbacks & Trackbacks on Review One minute hand scrub van l’Occitane

 1. […] week neem ik mijn nagelriemen mee als ik mijn handen scrub, ik gebruik daarvoor eigenlijk altijd de One Minute Hand Scrub van l’Occitane. Met deze producten houd ik mijn nagelriemen soepel en netjes en beperk ik […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.