Review Orofluido Beauty Elixer en Shampoo

Afgelopen maart maakte ik voor het eerst kennis met het fenomeen haarolie. Daarvoor had ik er werkelijk nog nooit van gehoord, ik was dan ook een beetje sceptisch toen ik een sample (5 ml) Orofluido Beauty Elixer in mijn allereerste Beautybox vond. Olie? In je haar? Krijg je daar niet een ontzettend vet hoofd van? Nee dus, bleek al snel toen ik het Beauty Elixer voor het eerst gebruikte. Heaven on my head!

Helaas was mijn sample veel te snel op, en dus besloot ik om een fullsize flacon te bestellen bij Haarshop.nl. Ik bestelde er meteen een bijpassende pomp bij, want olie en een glazen flacon, dat is vragen om problemen. Sindsdien gebruik ik het Orofluido Beauty Elixer 2 tot 3 keer per week.

Orofluido beauty elixer en shampooHet elixer bevat een bijzonder rijke mix van Arganolie (rijk aan vitamine E en essentiële vetzuren), Cyperusolie (bevat onverzadigde vetzuren en tocoferolen die een natuurlijke bescherming bieden tegen vrije radicalen) en lijnzaadolie (sluiten de haarschubben en maken het haar glad). Deze mix van bioloigsche, natuurlijke olieën herstelt, versterkt en verbetert de structuur van het haar en geeft het een prachtige glans. Het elixer heeft een prettige, zijdeachtige structuur die erg snel door het haar wordt opgenomen en geen vet gevoel achterlaat. De combinatie van amber met vanille zorgt voor een heerlijke, zachte geur.

Orofluido elixer

Orofluido Beauty Elixer

Je kunt het Orofluido Beauty Elixer op twee manieren gebruiken. In droog haar zorgt het voor een mooie glans en gemakkelijk te stylen haar. Gebruik je het in nat haar, maakt het je haar soepel en zorgt ervoor dat je haar sneller droog is. Ik gebruik het altijd ’s avonds na het wassen van mijn haar, het kan dan de hele nacht mijn haar voeden en verzorgen. De volgende ochtend is mijn haar heerlijk zacht, maar niet zwaar en daardoor nog prima te stylen. Sinds ik het Beauty Elixer regelmatig gebruik, is mijn haar zachter, glanzender en voelt het gezonder. Ook is het makkelijker te stylen, het blijft beter in model zitten.

Orofluido shampoo

Orofluido shampoo

Omdat ik zo tevreden was over het Beauty Elixer, besloot ik een paar weken geleden ook de Orofluido shampoo te gaan proberen. Deze mild reinigende shampoo bevat dezelfde olieën als het elixir, en is geschikt voor ieder haartype. De shampoo voelt als zijde op je haar, ook na het uitspoelen voelt mijn haar lekker zacht. Hij maakt mijn haar lekker schoon en fris in één keer wassen, zelfs met alle stylingproducten die ik gebruik maakt hij snel en doeltreffend korte metten. De shampoo heeft dezelfde hemelse geur als het elixer. Let op: Orofluido shampoo bevat SLS, een ingrediënt wat voor de schuimende werking zorgt. Als je hier gevoelig voor bent, kun je deze shampoo dus beter laten staan.

Het Orofluido Beauty Elixer is o.a. te koop bij Haarshop.nl, het kost € 19,95 voor 100 ml (hier doe je echt enorm lang mee). Een bijpassende pomp kost € 4,45. De Orofluido shampoo kost € 9,90 voor 200 ml. Verzenden bij Haarshop.nl kost € 5,95, bij een bestelling vanaf € 35,= hoef je geen verzendkosten te betalen.

Gebruik jij weleens olie voor je haar?

10 Comments on Review Orofluido Beauty Elixer en Shampoo

 1. Bri
  15 november 2015 at 17:50 (7 jaren ago)

  Heel slecht voor je hoofdhuid. Ik heb zelf een kapsalon het wordt in elke blad aangesmeerd. Ik heb zelf heel lang haar en gebruikte de shampoo ik kwam makkelijk door mijn haar heen en mijn haar was sneller droog ik dus de elixer en de masker en conditioneer besteld. Na een paar maand begon ik jeuk op mijn hoofdhuid te krijgen en ik kreeg veel haaruitval en mijn haat werd ook dun Kale plekke. Op mijn hoofd ik ben dus overgestapt op een andere shampoo en nu nergens last van. Hopelijk groeit mijn haren weer want heb door deze lijn gewoon bij mijn haarlijn kale plekken gekregen

  Beantwoorden
 2. Vera
  7 november 2012 at 16:41 (10 jaren ago)

  Ik gebruik eigenlijk nooit olie in mijn haar. Ik heb gewoon zulk makkelijk haar zonder toestanden.. Mijn hoofdhuid daarentegen.. een ramp! Die shampoo kan ik dus ook, net als Rieneke, niet gebruiken. Het elixer klìnkt wel heel goed!

  Beantwoorden
 3. Rieneke Steeghs
  6 november 2012 at 13:52 (10 jaren ago)

  Olie in mijn haar vind ik ook heel fijn, en da inderdaad de niet-vette olien zoals arganolie. Ik heb al een fijn olieserum dat ik hiervoor gebruik 😉 dus deze van Orofluido heb ik niet nodig, al klinkt hij erg goed! Jammer van de SLS in de shampoo, daar kan ik niet tegen. Anders had ik hem gekocht. Ik gebruik sinds 4 maanden hele fijne shampoo zonder SLS (Rahua, via Skins.nl). Mijn hoofdhuid is een stuk rustiger!

  Beantwoorden
  • Natasja
   6 november 2012 at 19:51 (10 jaren ago)

   Ik heb even gespiekt op de website van Skins. De lijn van Rahua ziet er erg goed uit. Gebruik je alleen de shampoo, of meer producten uit die lijn?

   Beantwoorden
 4. Kim
  6 november 2012 at 13:38 (10 jaren ago)

  Die geur inderdaad, geweldig! Ik ben er gek op. Ik gebruik serum voor het stijlen van mijn haar, maar soms ook olie na het wassen. Afwisselend Orofluido, Farouk en Moroccanoil. 🙂

  Beantwoorden
  • Natasja
   6 november 2012 at 19:52 (10 jaren ago)

   Moroccanoil wil ook nog eens proberen. Farouk is degenen die ook in één van de beautyboxen zat, toch? Die vond ik ook erg fijn!

   Beantwoorden
   • Kim
    7 november 2012 at 18:05 (10 jaren ago)

    Ja dat klopt. Moroccanoil ook eens!

    Beantwoorden

3Pingbacks & Trackbacks on Review Orofluido Beauty Elixer en Shampoo

 1. […] heeft maar weinig shampoo per wasbeurt nodig en krijgt gladder en beter doorkambaar haar. Natasja bestelde de shampoo nadat ze erg tevreden was over het elixer van Orofluido. Ook zij is positief en […]

 2. […] Mijn haar voelt lekker zacht als ik het serum heb aangebracht, maar anders dan bijvoorbeeld bij het Orofluido beauty elixer, merk ik naarmate ik het Argan Therapy Replenishing Serum enige tijd gebruik, weinig tot geen […]

 3. […] gezicht wel trouw minimaal eens per week trakteer op een masker). Omdat ik zo tevreden ben over de Shampoo en Beauty Elixer van Orofluido, besloot ik het masker ook eens te proberen. Dat kon bijna geen miskoop […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.