Review Philosophy Purity made simple

Toen ik hoorde dat er een nieuwe variant van de Philosophy Purity made simple kwam, speciaal voor de wat vettere huid, was ik erg blij. Ik had al veel goede verhalen over de originele Purity made simple gehoord, maar durfde het met mijn wat vette huid toch niet goed aan om deze te proberen. Maar deze nieuwe variant leek op mijn gezichtshuid geschreven!

Philosophy Purity made simpleIk was aangenaam verrast over de grootte van de tube, maar liefst 225 ml zit er in. De meeste gezichtsreinigers bevatten maar tweederde daarvan, of zelfs nog minder. Ik heb de reiniger nu twee maanden in gebruik, en de tube is nog niet eens voor de helft leeg. Je krijgt dus echt waar voor je geld.

De 3-in-1 cleansing gel bevat veel essentiรซle oliรซn, wat de reiniger een frisse geur geeft. Door de milde ingrediรซnten is de reiniger ook geschikt voor de gevoelige huid.

Philosophy Purity made simpleDe Purity made simple belooft alle make-up en vuil, wat zich in de loop van de dag (of nacht) op je gezicht heeft verzameld, in 1 handeling van je huid te wassen. Zelfs oogmake-up kun je met deze reiniger verwijderen, al moet je wel oppassen dat het product niet in je ogen komt. Zelf geef ik er desondanks de voorkeur aan om eerst met een apart product de make-up van mijn ogen te verwijderen, vervolgens met een milk (9 to 5 cleanser van Lush) de meeste make-up van mijn gezicht te halen en dan met de cleansing gel alle achtergebleven resten van mijn gezicht te wassen.

Philosophy Purity made simple

Je brengt de gel aan op een vochtig gezicht. Wat meteen opvalt, is dat de gel vrij dik is, en ook het schuim wat ontstaat, is vrij stug van substantie. Ik vind het daarom prettig, om nadat ik het schuim over mijn gezicht heb verdeeld, mijn handen nog een keer nat te maken, zodat het schuim wat dunner wordt en zich wat makkelijker laat verdelen, en het schuim voor mijn gevoel beter inwerkt op mijn huid.

De cleansing gel maakt mijn gezicht goed schoon, als ik na het reinigen een toner gebruik, is er geen spoortje vuil meer op het wattenschijfje te bekennen. Ook laat de reiniger geen trekkerig gevoel achter. Toch ben ik niet helemaal tevreden over het product. Mijn huid is de laatste weken bij tijd en wijle nogal onrustig, met rode vlekjes en pukkeltjes. Daar ik verder geen andere wijzigingen heb aangebracht in mijn gezichtsverzorgingsroutine (leuk woord voor Wordfeud!), wijt ik het aan de Purity made simple. Ik ga binnenkort de proef op de som nemen, door weer over te stappen naar mijn vaste gezichtsreiniger, om te zien of de onregelmatigheden dan verdwijnen. Uiteraard houd ik jullie op de hoogte van het resultaat.

De Purity made simple is er in drie verschillende varianten, voor ieder huidtype is er een geschikt product. De producten van Philosophy zijn te koop bij ICI PARIS XL of bij Skins. Je betaalt 19,95 euro voor een tube van 225 ml.

 

3 Comments on Review Philosophy Purity made simple

  1. Vera
    11 oktober 2012 at 14:56 (10 jaren ago)

    Jaa, ik ben hier ook fan van. Heb nog de gewone “ouderwetse” versie.

    Beantwoorden

2Pingbacks & Trackbacks on Review Philosophy Purity made simple

  1. […] Purity Made Simple one-step facial cleanser (factor: wauw!): hierover vertelde ik in dit artikel. Een gezichtsreiniger die make-up verwijdert, je gezicht reinigt en de huid hydrateert. En dat […]

  2. […] week of wat geleden schreef ik over de Purity made simple gezichtsreiniger van Philosophy. Ik heb hierover goed nieuws te melden: kort na het schrijven van […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.