Review underArm Candy Deodorant van Cocoa Pink

Deodorant sticks (of rollers): tot voor kort waren ze aan mij niet besteed. Jaaaaren geleden heb ik eens een deodorant stick geprobeerd, maar dat gaf zo’n enorm plakkerig gevoel, dat deo-sticks sindsdien voor mij gelijk staan aan Sticky. En wie wil er nou plakkerige oksels, niemand toch?

Jarenlang gebruikte ik de Chinese Silk van Rituals, de enige deodorant waar ik echt tevreden over was, die me de hele dag fris hield (behalve op extreem warme dagen). Toen deze begin dit jaar uit het assortiment werd gehaald, raakte ik dan ook lichtelijk in paniek. Ik heb nog snel wat spuitbussen in de outlet ingeslagen, maar ook die waren op een gegeven moment bijna op.

Cocoa Pink underArm Candy DeodorantToen kwam Cocoa Pink deze zomer met een aantal nieuwe producten, waaronder een deodorant: de underArm Candy Deodorant. De beschrijving was zo veelbelovend, dat ik besloot de gok te wagen, tenslotte had ik maar weinig te verliezen, hooguit 9,50 dollar. De deodorant is er in 12 verschillende geuren, ik testte de geur Fresh Linen:

a crisp heliotrope top with supporting notes of spring water, juniper berry, vetyver and sandalwood. Reminiscent of clean laundry or fresh cotton.

De deodorant heeft een gel-achtige structuur die de huid voedt en bevat botanische extracten die de enzymen die zweetgeur veroorzaken, neutraliseren. De deodorant bevat geen irriterende bactericiden of aluminiumzouten. De underArm Candy Deodorant bevat de volgende ingrediënten:

Propylene Glycol, Deionized Water, Sodium Stearate, Saccharomyces Ferment, PEG-200/hydrogenated Castor Oil, Isosteareth-2, Salicylic Acid, Steareth-100 Chamomilla Recutita (Matricaria) Flower Extract (Chamomile), Aloe Barbadensis (Aloe Vera) Leaf Juice, EDTA. Citrus Grandis (Grapefruit) Seed Extract, Phenoxyethanol and Caprylyl Glycol, Fragrance.

Cocoa Pink underArm Candy DeodorantIk kreeg de deodorant binnen precies op het moment dat de zomer dan eindelijk begon: eind juli. Het perfecte moment dus om te beginnen met testen! Wat me meteen al opviel, was de zachte structuur van de stick, door de gelachtige structuur smeert hij heel makkelijk uit. Niks geen plakkerig gevoel! Ook gedurende de dag gaan mijn oksels niet plakken. Ook prikt de deodorant niet, zelfs niet als ik hem gebruik direct na het ontharen van mijn oksels. En, het belangrijkste onderdeel van een deodorant: underArm Candy houdt me de hele dag fris, zelfs bij temperaturen boven de 25 graden! Ik ben dus meer dan tevreden over deze nieuwe deodorant. Prettige bijkomstigheid is dat hij heel zuinig is in gebruik: we zijn nu bijna 3 maanden verder, waarin ik de deodorant iedere dag heb gebruikt, en hij is nog niet voor de helft op. Dat maakt de underArm Candy ook nog eens aangenaam geprijsd. De geur die ik heb, ruikt naar frisgewassen wasgoed en blijft redelijk lang aanwezig zonder opdringerig te zijn.

UnderArm Candy is te koop via de website van Cocoa Pink en kost 9,50 dollar. Wil je hem liever eerst uitproberen, dan is er ook een kleine probeerversie van 3,75 dollar. Verzenden naar Nederland kost 16,95 dollar voor een International small flat rate box (en daar past meer in dan je denkt). Wil je zeker weten of je bestelling in de flat rate box past, stuur dan even een berichtje naar Beverly, ze helpt je graag met je bestelling.

2 Comments on Review underArm Candy Deodorant van Cocoa Pink

 1. Vera
  27 oktober 2012 at 23:15 (10 jaren ago)

  Fresh linen, klinkt heerlijk!! Toch blijf ik bij mijn vertrouwde merk, ik reageer nogal snel op deo’s (niet altijd even positief helaas).

  Beantwoorden
 2. Kim
  23 oktober 2012 at 14:44 (10 jaren ago)

  Dat klinkt interessant! :-O Is het natuurlijk de vraag of ik me wéér aan een nieuw merk wil wagen met het risico dat ik eraan verslingerd raak, haha! Ik ken dit merk wel van naam, maar that’s it. Ik krijg heel snel geïrriteerde oksels van deodorant. Momenteel heb ik een roller van Nivea, die voor zwarte en witte topjes, weet je dan welke ik bedoel? Nou, die irriteert mijn oksels niet maar een meer natuurlijke variant is natuurlijk altijd aantrekkelijker vind ik. Daarbij, de geur Fresh Linen, daar heb ik een zwak voor. 🙂

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.