Review Vitalising Lava & Spices Mask van RS Natural Cosmetics

Je kent het wel: net als je een belangrijke afspraak, of een leuk feestje hebt, komt er een dag van tevoren een pukkel op je kin opzetten. Of, wat ik nogal eens heb: als ik een andere gezichtscrème heb geprobeerd, sta ik na 3 dagen onder de pukkels. Vervelend, en tot een jaar geleden wist ik geen snelle oplossing. Ja, dicht plamuren, maar ja: of dat nou zo’n fraai gezicht is?

Gelukkig maakte ik ergens vorig jaar zomer via Twitter kennis met RS Natural Cosmetics. Dit is een vrij jong bedrijf, in april 2011 opgericht door de enthousiaste Rieneke. RS Natural Cosmetics gebruikt voor haar producten hoge concentraties biologische, eco/milieu gecertificeerde, wild geteelde en soms zeldzame werkzame natuurlijke ingrediënten. De producten worden niet op dieren getest en zijn vrij van parabenen, siliconen, plastic en minerale oliën zoals paraffine, en SLS.

Vitalising Lava & Spices MaskHet eerste product van RS Natural Cosmetics waar ik kennis mee maakte, was het Deep Smoothing Oil Serum, hierover ga ik je binnenkort meer vertellen. Het wonder waar ik je vandaag mee kennis wil laten maken, is het Vitalising Lava & Spices Mask. Het masker bevat vulkanische klei (mineraalrijk en zuiverend), kurkuma en korianderzaand (krachtige anti-oxidanten). Het is diepreinigend, ontgiftend en het stimuleert de bloedsomloop. Het voedt en verzacht de huid, gaat ontstekingen tegen en afvalstoffen worden versneld afgevoerd. Hierdoor is het ook uitermate geschikt bij acné of andere huidproblemen.

Vitalising Lava & Spices MaskHet masker zit in een grote glazen pot, wat het een luxe uitstraling geeft. Maar dat mag ook wel, voor zo’n fantastisch product. Het is een poeder, wat je met heet water mengt tot een papje. Ik haal uit één pot minimaal 15 maskers, het is dus lekker zuinig in gebruik. Ik gebruik het masker ongeveer 1 keer per week, of indien nodig. En dat “indien nodig” is dus bijvoorbeeld één van de situaties die ik in het begin van dit artikel beschreef.

Vitalising Lava & Spices MaskJe doet een eetlepel (lees: een kleine eetlepel, dat is echt meer dan voldoende voor je gezicht) in een bakje, en doet daar heet water bij. Je kunt dat met een eetlepel doen, ik weet inmiddels wel ongeveer hoeveel erbij moet, en doe het rechtstreeks uit de kraan erbij. Eventueel, als je huid een extra oppepper kan gebruiken, doe je er een paar druppels van het serum bij, of wat honing. (Afgelopen zomer heb ik het masker een keer met het serum aangemaakt toen ik nogal verbrand was: heerlijk heilzaam!) Dit meng je met een lepeltje of een mini-garde zoals ik op de foto gebruik, goed door elkaar tot een egaal papje. Je laat het masker dan een paar minuten staan, zodat het even kan rusten. Daarna breng je het masker aan op een gereinigde huid (ik scrub mijn gezicht altijd eerst even, voor een extra goed resultaat), vermijd hierbij de ogen. Je kunt het masker gebruiken op je gezicht, hals en décolleté. Uiteraard ook op de rest van je lichaam, maar dan is de pot wel wat sneller leeg 😉

Ik vind de geur van het Vitalising Lava & Spices Mask best aangenaam, een beetje kruidig. Tijdens het intrekken (10 tot 15 minuten) droogt het masker op. Als het masker ongeveer vijf minuten op mijn gezicht zit, voel ik de werking al. Het voelt alsof mijn gezicht gemasseerd wordt door ontelbare kleine handjes, en dat gevoel houdt de rest van de intrek-tijd aan. Na 10 tot 15 minuten ga ik onder de douche staan, en maak mijn gezicht eerst een beetje nat, waarna ik met draaiende bewegingen over mijn gezicht wrijf. Door de kleine korreltjes die in het masker zitten, creëer je zo meteen een scrub-effect. Het masker laat zich op deze manier onder de douche eenvoudig verwijderen.

Vitalising Lava & Spices Mask

Ook na het verwijderen van het masker voel ik de werking nog. Mijn huid is warm en gloeit nog na (niet vervelend gloeien, maar aangenaam). Na het afdrogen breng ik het Deep Smoothing Oil Serum aan, wat de behandeling voor mij compleet maakt. Ik gebruik dit masker altijd ’s avonds, zodat het serum lekker de hele nacht kan inwerken. De volgende ochtend voelt mijn huid heerlijk zacht en glad, als herboren! Als ik puistjes had, zijn deze na gebruik van het masker veel minder heftig, of zelfs helemaal verdwenen. Je begrijpt: ik zorg dat ik altijd een pot Vitalising Lava & Spices Mask op voorraad heb staan voor onvoorziene omstandigheden!

Het masker kost € 22,50 voor 140 gram. Er is ook een probeerversie (die is er overigens van alle producten van RS Natural Cosmetics) van 12 gram, daarvoor betaal je € 3,50.

RS Natural Cosmetics hanteert flexibele, lage verzendkosten, binnen Nederland betaal je:

 • Voor bestellingen tot €15 zijn de bezorgkosten €1,95.
 • Voor bestellingen van €15 – €50 zijn de bezorgkosten €3,95
 • Vanaf €50 worden geen bezorgkosten gerekend

Voor de verzendkosten buiten Nederland kijk je het beste even hier.

Ik denk dat ik dit Vitalising Lava & Spices Mask wel mijn Holy Grail op het gebied van gezichtsverzorging kan noemen. Wat is jouw Holy Grail?

 

13 Comments on Review Vitalising Lava & Spices Mask van RS Natural Cosmetics

 1. Vivian
  28 oktober 2012 at 16:27 (10 jaren ago)

  Ik gebruik dit masker ook en bij mij heeft het dezelfde werking. Puistjes verdwijnen zo goed als meteen of helen vele malen sneller. Het is een product met een pittige werking, althans zo ervaar ik dat. Na een kwartier is het fijn om het af te wassen, voelt bijna een beetje bevrijdend. Het resultaat is x op x erg goed!

  Beantwoorden
 2. Vera
  27 oktober 2012 at 23:12 (10 jaren ago)

  Heerlijk masker! Ik gebruik hem ook wel eens bij mijn dochter die de eerste onzuiverheden begint te krijgen, haar gezicht knapt er meteen van op (die van mij ook trouwens!).

  Beantwoorden
  • Natasja
   28 oktober 2012 at 09:58 (10 jaren ago)

   Wat fijn dat het voor je dochter ook zo goed werkt!

   Beantwoorden
 3. Kim
  27 oktober 2012 at 15:29 (10 jaren ago)

  Ik heb dit masker ook. Ik heb het al zo vaak gebruikt en nog is het niet op. Ik gebruik een dessertlepel poeder, een beetje water en wat serum van hetzelfde merk. Het is fijn in gebruik en het scrubje dat erin zit is ook heel fijn. Mijn holy grail is het niet, want ik heb niet het idee dat een puistje heeel snel verdwijnt nadat ik het heb gebruikt. Mijn holy grail op verzorgingsgebied is de Liz Earle Hot Cloth Cleansing Polish. Verwijderd make up heel goed en zacht, mijn huid is daarna lekker zacht en klaar voor de volgende verzorging.

  Beantwoorden
  • Natasja
   28 oktober 2012 at 09:58 (10 jaren ago)

   Wauw, alleen de naam van jouw Holy Grail klinkt al ontzettend veelbelovend!

   Beantwoorden
   • Kim
    28 oktober 2012 at 20:45 (10 jaren ago)

    Ja, dat is een product wat ik telkens weer opnieuw koop. Ik vind ‘m gewoonweg heerlijk. De toner van dat merk is ook fijn en heerlijk zacht en het manuka honing masker is ook jum!

    Beantwoorden
    • Natasja
     28 oktober 2012 at 20:50 (10 jaren ago)

     Zijn die producten ook in Nederland te koop?

     Beantwoorden
 4. Rieneke Steeghs
  27 oktober 2012 at 12:48 (10 jaren ago)

  Wow wat een prachtige review Natasja, dank je wel! En wat een leuke omschrijving: alsof je gezicht door allemaal kleine handjes wordt gemasseerd, die ga ik onthouden 🙂

  Groetjes!
  Rieneke

  RS Natural Cosmetics

  Beantwoorden
 5. Emmy
  27 oktober 2012 at 11:03 (10 jaren ago)

  Klinkt heel goed, binnenkort een keer proberen maar.

  Beantwoorden

4Pingbacks & Trackbacks on Review Vitalising Lava & Spices Mask van RS Natural Cosmetics

 1. […] Bedouin Beauty vitalising lava & spices mask, beschikbaar gesteld door RS Natural Cosmetics […]

 2. […] het tijd voor het masker. Ik gebruik diverse maskers: soms verse gezichtsmaskers van Lush, soms het Lava & Spices mask van RS Natural Cosmetics, dit keer was het de beurt aan het Soley steinEY mineraal […]

 3. […] Na drie dagen komt mijn huid in opstand en verschijnen de eerste pukkeltjes, vooral rond mijn kin. Een week later is dit alleen maar erger geworden en gebruik ik de Ecoco Cosmetic Glove met steeds meer tegenzin. Ik besluit om mezelf en mijn huid niet langer te kwellen, en ga terug naar mijn normale reinigingsroutine, mét reinigingsproducten. Na vier dagen is mijn huid weer rustig (met dank aan o.a. het RS Natural Cosmetics vitalising Lava & Spices mask) […]

 4. […] Oil Serum mijn kijk op gezichtsverzorging totaal veranderd. Toen ik zag wat het serum (en later het Vitalising Lava&Spices Mask) voor mijn gezicht deed, ben ik me meer gaan verdiepen in wat wel en niet goed is voor mijn huid. […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.