Review Yves Rocher 2-in-1 hydraterende haargroeiremmer

Ontharen, het blijft een kwestie van keuzes maken. Ga je voor de langdurige (maar pijnlijke?) oplossing van harsen of elektrisch epileren, of toch liever voor de pijnloze, maar kortstondige oplossing van scheren of ontharingscrème? Ik ben een watje op dit gebied, en heb de (naar mijn idee) pijnlijke oplossingen nooit aangedurfd, ik kies voor scheren. Maar ja, dat betekent wel dat ik om de twee à drie dagen “aan de slag” moet… Toen ik hoorde van de haargroeiremmer van Yves Rocher, besloot ik meteen om dit product maar eens een kans te geven. Al zou het maar 1 dag per “beurt” schelen, dat zou toch mooi meegenomen zijn.

Yves Rocher 2-in-1 hydraterende haargroeiremmerDe 2-in-1 hydraterende haargroeiremmer bevat de volgende plantaardige bestanddelen: glidkruidwortel uit China (stelt de huid in staat de haargroei af te remmen), agavesap uit Mexico, afkomstig uit biologische teelt (beschikt over sterk hydraterende eigenschappen), sesamolie uit biologische teelt en mangiferine uit Madagaskar.

Een veelbelovende ingrediëntenlijst dus! De flacon vermeldt bovendien: “Wetenschappelijk bewezen effect na 1 maand gebruik”. Maar ja, praatjes vullen geen gaatjes, de grote vraag is: doet dit product ook wat het belooft?

2-in-1 hydraterende haargroeiremmerIk heb een maand lang keurig, zoals de tekst op de flacon voorschrijft, 1 maal per dag mijn onderbenen ingesmeerd met de haargroeiremmer. De frisse gel-crème smeert makkelijk uit, maar laat wel een enigszins plakkerig laagje achter op mijn huid. Ook als ik wat minder gebruik (ik wil nogal makkelijk te veel product gebruiken in zo’n geval) blijft dat het geval. Niet niet-uit-te-houden-plakkerig, maar ook niet erg prettig, zeker niet als ik het product ’s ochtends gebruik, en ik mezelf daarna in een broek hijs. De geur daarentegen is aangenaam, ik vind het “fris groen” ruiken. Niet te overheersend, de geur botst daardoor niet met andere bodylotions of –crèmes die ik tegelijkertijd op de rest van mijn lichaam gebruik.

2-in-1 hydraterende haargroeiremmerNa drie weken begin ik een beetje ongeduldig te worden: ik merk nog steeds geen verschil. Sterker nog: ik heb het idee dat de haren op mijn onderbenen alleen maar sneller groeien. Kon ik normaal gesproken de scheerbeurt nog wel een dagje rekken naar 3 dagen na de vorige, nu moet ik echt om de andere dag mijn onderbenen scheren. Ik besluit de testperiode nog twee weken te verlengen, dan zit ik ruimschoots aan de maand, maar ook in die twee weken verandert er niets. Ik moet helaas concluderen dat dit product niet werkt, althans niet voor mij. Als ik de reviews op de website van Yves Rocher lees, ben ik niet de enige. Er zijn ook een paar positieve reviews, dus misschien is het ook een beetje afhankelijk van je huidtype, of de manier waarop je onthaart.

Wil je de haargroeiremmer van Yves Rocher zelf eens proberen? Hij is te koop in de webshop van Yves Rocher, of in 1 van de winkels. Hij kost € 15,- voor 200 ml, de verzendkosten zijn € 3,90 (bij een bestelling vanaf € 25,- wordt je bestelling gratis verzonden).

5 Comments on Review Yves Rocher 2-in-1 hydraterende haargroeiremmer

 1. Kim
  30 oktober 2012 at 13:47 (10 jaren ago)

  Duur betaalt voor een product dat niet voor je werkt, jammer zeg.

  Maar Natasja, ik was ook altijd bang voor ‘pijnlijke’ ontharing maar ik gebruik sinds september de Silk Épil 7 van Braun en die werkt echt fijn. Ontharingscrèmes vind ik niet fijn en van scheren raakte mijn huid toch altijd geïrriteerd, in de zomer door de combinatie met warmte en in de winter door de combinatie met kou. Daar heb ik nu geen last meer van. 🙂 Ik kan mijn benen nu ontharen zonder dat ik er eigenlijk iets van voel. De eerste keer voel je het wel en is het een beetje onprettig maar daarna wordt het steeds beter. Haartjes kunnen dan wel makkelijk ingroeien maar dat is een kwestie van regelmatig scrubben.

  Beantwoorden
  • Natasja
   30 oktober 2012 at 18:55 (10 jaren ago)

   En hoe lang heb jij dan resultaat, met de Silk Epil 7?

   Beantwoorden
 2. Vera
  30 oktober 2012 at 08:26 (10 jaren ago)

  Vaak werken dit soort producten het beste bij epileren of harsen. Het product kan dan namelijk doordringen in het gat wat het uitgetrokken haartje achterlaat.

  Ik schrijf het nu een beetje klungelig, maar je weet vast wat ik bedoel. 😉

  Beantwoorden
  • Natasja
   30 oktober 2012 at 18:55 (10 jaren ago)

   Ja, ik dacht inderdaad al dat het bij epileren of harsen beter zou werken. Maar dat gat waar jij het over hebt, dat nodigt niet echt uit om het toch maar eens te proberen, hihihi!

   Beantwoorden
   • Vera
    7 november 2012 at 16:44 (10 jaren ago)

    Hahahaha, een eeeenooooorme krater!

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.