RICE – Mijn nieuwe verslaving

Dankzij mijn vriendin heb ik er sinds kort een nieuwe verslaving bij: RICE. RICE staat voor kleurrijk melamine servies, handgemaakte (en al even kleurrijke) manden en opbergdozen en overige woonaccessoires. Voor Sinterklaas kreeg ik mijn eerste servies-onderdelen, en met de kortingsactie bij Teitloos op Nieuwjaarsdag kocht ik er zelf nog wat vrolijke bekers en schaaltjes bij. En het eind is nog lang niet in zicht, vrees ik…

Rice

RICE: Verslavend vrolijk!

Dit is mijn vrolijke RICE verzameling tot nu toe. Niet alleen jij als klant wordt blij van een RICE aankoop, RICE zorgt er voor dat andere mensen ook blij worden door jouw aankoop. Niet voor niets is hun motto ‘People care – We care’. De meeste producten van RICE worden gemaakt in ontwikkelingslanden. RICE ziet erop toe dat bij de productie mensenrechten en goede werkomstandigheden voorop staan, en wordt er absoluut geen kinderarbeid verricht. Daarnaast steunt het bedrijf ook diverse projecten in dezelfde ontwikkelingslanden.

De oprichtster van RICE is Charlotte, zij startte dit mooie merk in 1998:

Our designs are inspired by “the good old days” and are very “down to earth” with lots of detail. We hope to colour you happy when you are washing, cleaning, baking and relaxing in your home.

RICE

Dit is één van de producten waar mijn RICE verslaving, nog niet zo lang geleden, mee begon. Ik had van Jori voor Sinterklaas een kadobon van Teitloos gekregen, en het toeval wil dat daar net de nieuwe voorjaarscollectie van 2016 was binnen gekomen. Dit zijn de bekers met Embroidered Flower Print (€ 5,30 p/stuk). Het melamine servies van RICE is van hoge kwaliteit, super stevig, én vaatwasmachinebestendig. Het voelt ook zwaarder en steviger aan dan het meeste melamine servies, en is dan ook meer dan zomaar ‘camping-servies’.

RICE

Beker Flamingo (€ 5,00) is al wat langer in het assortiment. Ik vind de combinatie van de kleurrijke buitenkant met de effen, fel gekleurde binnenkant zó leuk. En dan vooral véél verschillende printjes onderling combineren, daar word je toch vanzelf vrolijk van?

RICE

Beker Hen (€ 5,00) vrolijkt ieder ontbijt op, zelfs al is het doordeweeks om 6 uur!

RICE

De beker in Butterfly Print (€ 5,30) is ook onderdeel van de nieuwe voorjaarscollectie, ik hoef vast niet uit te leggen waarom deze perfect bij het voorjaar past ♥

RICE

RICE

De Latte Cup Coral Lace (€ 10,50) is een flinke slag groter dan de bekers hierboven, en daardoor (uiteraard) erg geschikt voor een Latte Machiato of Cappucino, maar ik vind hem ook fijn om drinkyoghurt uit te drinken.

RICE

Naast de bekers in twee formaten, heb ik inmiddels ook vier melamine schaaltjes (€ 10,90), in de prints Embroidered Flower en Butterfly. Deze gebruik ik ’s ochtends voor mijn ontbijt (ontbijtgranen met melk), of om zoutjes of snoep in te doen.

RICE

Bij mijn laatste bestelling bestelde ik deze ‘Pink Lip Shaped mold’ (€ 9,80) mee, hier ga ik binnenkort leuke chocolaatjes mee maken! ♥

RICE

Ik bestelde deze items bij Teitloos, een webshop met een service waar ik al even blij van word als van de producten die ze verkopen. Kijk alleen al hoe vrolijk je pakketje eruit ziet!

RICE

Alles wordt door Moniek, de eigenaresse van Teitloos, afzonderlijk ingepakt, in vrolijk vloeipapier, of in kleurrijk inpakpapier. Het lieve en persoonlijke kaartje erbij maakt het unboxing-feestje helemaal compleet!

Inmiddels zijn Jori en ik allebei helemaal verslaafd geraakt aan de mooie spulletjes van RICE, en appen we regelmatig foto’s en linkjes naar elkaar, soms zijn we om 11 uur ’s avonds zelfs nog druk in de weer, hihihi!

Kende jij het merk RICE al?

13 Comments on RICE – Mijn nieuwe verslaving

 1. Charlotte
  11 juli 2017 at 19:53 (5 jaren ago)

  Ja jeetje, ik ken het. Ben ook mega fan. Langzaam verdringen alle RICE spullen mijn andere servies. Zelfs mijn man gebruikt de bekers

  Beantwoorden
 2. Feinette
  10 januari 2016 at 17:09 (6 jaren ago)

  Wat vrolijk en kleurrijk! Het ziet er echt mooi uit..

  Beantwoorden
 3. Annette
  9 januari 2016 at 17:18 (6 jaren ago)

  Wat een ontzettend leuke bekers en kommen. Ik houd van zoveel vrolijkheid.

  Beantwoorden
 4. Talitha
  9 januari 2016 at 16:39 (6 jaren ago)

  Leuk servies! Begrijp ik nou goed dat het allemaal melamine is, en dus onbreekbaar? Ik heb nl wel soorgelijke kleurige kopjes maar die zijn breekbaar en da’s niet zo handig hier in huis..

  Beantwoorden
 5. Miranda Aerts
  9 januari 2016 at 13:09 (6 jaren ago)

  Wat een vrolijkheid zo in je huis!
  Daar word je gewoon blij van 🙂
  Ik hou van melamine borden, ik zal eens kijken wat ze daar van hebben..

  Beantwoorden
 6. Mariëlle
  9 januari 2016 at 10:18 (6 jaren ago)

  Ik ken het helemaal nog niet, maar ik vind het wel super vrolijk. Toch ben ik meer van het strakke, dus ik zou er niet alles van kopen voor mijn uitzet zegmaar!

  Beantwoorden
 7. ingrd
  9 januari 2016 at 10:14 (6 jaren ago)

  Zo leuk om te zien! toen wij 11 jaar geleden in dit huis kwamen wonen kon het allemaal niet bont genoeg voor mij! oranje bank roze muren en inderdaad ook dit soort servies. Nu ben ik meer van rust, neutrale kleuren. Maar ik blijf dit soort dingen heel vrolijk vinden.

  Beantwoorden
 8. mireille
  9 januari 2016 at 08:27 (6 jaren ago)

  Ik snap deze verslaving. Wat een ontzettend gezellige dingen zeg. Ik mag nu niks kopen van dat spul ( er staat een nieuwe keuken aan te komen ) maar dit ga ik onthouden.

  Beantwoorden
 9. Margot leeggsngers
  9 januari 2016 at 08:01 (6 jaren ago)

  Wat een gezelligheid op tafel
  Daar wordt je idd vrolijk van
  Fijn weekend

  Groet margot

  Beantwoorden
 10. Jori
  9 januari 2016 at 07:07 (6 jaren ago)

  Ik ben nog niet wakker,ik zie dat jij gewoon die leuke vlinder schaaltjes al hebt

  Beantwoorden
 11. Jori
  9 januari 2016 at 07:02 (6 jaren ago)

  Like….. ☺ Hoe leuk Rice zelf al is net zo leuk is het vrolijk ingepakte pakket van Teitloos,altijd een feestje om je spulletjes uit te pakken.

  Beantwoorden
 12. chucky1012
  9 januari 2016 at 06:22 (6 jaren ago)

  Zo prachtig!
  Leuk al die vrolijke felle kleuren.
  Prachtige foto’s.
  Het kleedje waarop je alles geplaatsd had is dat een placemets of zo en waar had je die gekocht?
  Dank je.
  Ik ga meteen een kijkje nemen in de wbshop die al dit servies verkoopt.

  Mooie dag Xoxo

  Beantwoorden
  • Natasja
   9 januari 2016 at 10:30 (6 jaren ago)

   Hoi Chucky, dat is een tafelloper, deze heb ik een maand of twee geleden bij Pronto Wonen gekocht 🙂

   Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.