Rituals Amsterdam Collection

Vorig jaar had Rituals een heel speciale Limited Edition collectie, de Rituals Amsterdam Collection. Deze was op dat moment alleen verkrijgbaar bij het Rijksmuseum en in de Rituals winkel op Schiphol. Maar nu is er goed nieuws: de collectie is inmiddels verkrijgbaar bij alle Rituals winkels en verkooppunten! Ik rook hem onlangs voor het eerst, en ik was meteen verliefd op de geur. Ik denk zelfs dat ik het de lekkerste LE collectie van Rituals ooit vind ♥

Rituals Amsterdam Collection

Rituals Amsterdam Collection

Ontdek een rijk en levendig parfum dat je terugvoert naar de tijd waarin voor het eerst luxe producten vanuit Azië naar Nederland kwamen en de deuren werden geopend naar een nieuwe en avontuurlijke wereld.

Ik moet eerlijk bekennen dat de geuromschrijving van de Rituals Amsterdam Collection mij niet zo aansprak. En dat komt denk ik vooral door de aanwezigheid van Tulp in de geur. Want Yuzu vind ik wél heel lekker. Maar ik had gewoon geen idee wat ik me bij de geur van tulpen moest voorstellen in een huidverzorgingsproduct. Wat een geluk dat ik de producten toch ontdekte, want ik vind de geur dus écht heel lekker!

De geur van de producten uit de Rituals Amsterdam Collection heeft iets zoets, iets bloemigs maar ook iets kruidigs. De vele facetten geven de geur iets magisch en iets van luxe. Ik blijf gewoon maar aan mijn armen ruiken, zo bijzonder vind ik de geur ♥

Een sensuele rijkdom van een boeket exotische bloemen, met een akkoord van Nederlandse tulp, doordrenkt met kruidige accenten van zwarte peper en warm sandelhout.

Amsterdam Collection Foaming Shower Gel

Rituals is natuurlijk dé grondlegger van de luxe, Foaming Shower Gel. Er zijn veel merken die dit product hebben proberen te evenaren, en sommigen kwamen daarbij redelijk in de buurt. Maar écht de allerbeste, aller romigste en aller zachtste Foaming Shower Gel, daarvoor moet je gewoon bij Rituals zijn. In iedere geurlijn en iedere Limited Edition collectie zit een variant, zo ook in deze.

Qua verzorgende werking moet je van de Foaming Shower Gel geen wonderen verwachten. Maar dat is hem helemaal vergeven, want hij is gewoon heerlijk in gebruik. En voor de verzorgende werking is er gelukkig de bijbehorende Body Cream 🙂 Hij bevat wel daadwerkelijk ook Tulp-extract en Yuzu-extract, de laatste is rijk aan antioxidanten, en staat bekend om zijn verzachtende en huidverzorgende eigenschappen.

De Foaming Shower Gel van Rituals dankt zijn textuur onder andere aan het ingenieuze systeem van de flacon, waardoor de gel meteen in een romig schuim verandert zodra het uit de flacon komt.

Rituals Amsterdam Collection

En romig, dat is het zeker! Ik denk dat iedereen wel ooit een keer een Foaming Shower Gel van Rituals heeft gebruikt. En dus de romige, zachte en luxe textuur van het schuim kent. Zo niet, dan moet je het gewoon écht een keer proberen, het is zo’n heerlijke ervaring op je huid! ♥

Het schuim blijft ook bij het aanbrengen en inmasseren op de huid vol en romig, en slaat niet ‘dood’ zoals veel varianten van andere merken wel doen. Ik vind het échte verwennerij voor mezelf ♥

De Rituals Amsterdam Collection Foaming Shower Gel kost € 9,50 voor 200 ml.

Body Cream

Om nog wat langer van de verwennerij voor jezelf te genieten, gebruik je natuurlijk ook de Body Cream uit de Rituals Amsterdam Collection. Hoewel ik ook gerust mix en match met geuren onder en na de douche, vind ik het toch wel het ultieme gevoel van luxe om producten met dezelfde geur te gebruiken.

Rituals Amsterdam Collection

De Body Cream uit deze collectie heeft een wat dikkere textuur, het is een echte cream. Volgens mij verschilt dat een beetje per collectie, maar dat weet ik niet zeker. Voor de koudere maanden die er nu aan komen, vind ik de textuur heerlijk om te gebruiken.

Op deze foto zie je de wat dikkere textuur van de Body Cream. Bij het inmasseren wordt de textuur wat smeuïger, waardoor hij zich alsnog heel makkelijk en vlot laat verdelen en inmasseren. Na het intrekken laat de Body Cream een verzorgend, maar niet te vol of plakkerig laagje achter op mijn huid. En de heerlijke zoet-bloemige, kruidige geur. Deze geur blijft echt wel een aantal uur aanwezig op mijn huid ♥

De Rituals Amsterdam Collection Body Cream kost € 19,50 voor 200 ml.

Bij Cité 22 in Oosterhout vind je een heerlijke kadoset met deze twee producten. Ga jij hem voor jezelf halen, of voor iemand anders die je lekkere me-time gunt? ♥ Je vindt Cité 22 in het centrum aan de Keiweg 22.

Ik heb de producten in dit artikel ontvangen.

5 Comments on Rituals Amsterdam Collection

 1. Mia
  25 september 2020 at 14:09 (2 jaren ago)

  Thanks voor de de tip. Ik heb hem inmiddels geprobeerd! Fijne geur!

  Beantwoorden
 2. Miranda Aerts
  24 september 2020 at 18:15 (2 jaren ago)

  Fijn dat deze lijn nu overal verkrijgbaar is!

  Beantwoorden
 3. Marije
  24 september 2020 at 13:43 (2 jaren ago)

  Ik had dus precies hetzelfde als jij bij de geur Tulp. Kon mij er ook niet zo goed iets bij voorstellen en dat hield mij tegen. Na het lezen van jouw review ben ik wel benieuwd geworden.

  Beantwoorden
 4. bychristiana
  24 september 2020 at 11:27 (2 jaren ago)

  Wat een super leuke verpakkingen, ik ben natuurlijk gek op blauw;-) Ik ben ook erg benieuwd naar de geur.

  Beantwoorden
 5. Ellen
  24 september 2020 at 09:30 (2 jaren ago)

  Het is inderdaad een fijne geurlijn, rook hem tijdens mijn vakantie maar koos toch voor de witte (sakura) lijn die ik meestal heb. Vond de verpakking wel geweldig mooi

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.