Rituals handcreme: the best of two worlds

Wat is jouw favoriete product van Rituals? De Shower Foams? De heerlijke Body crèmes? Of misschien wel de verzorgende Scrubs, op basis van lekkere oliën? Ik bestelde onlangs eens een ander product uit het heerlijke assortiment: de Rituals handcreme. Ik koos voor de Rituals of Sakura Soothing Hand Balm en de Ritual of Dao Soothing Night Balm, en vertel je er vandaag wat meer over.

Rituals handcreme
Rituals handcreme

Er zijn verschillende soorten Rituals handcreme verkrijgbaar. Je kunt kiezen uit de verschillende geurlijnen, maar ook de werking en ingrediënten variëren enigszins. En er is zelfs een variant speciaal voor de nacht, dat wilde ik sowieso wel eens uitproberen. De handcremes zitten in een tube van 70 ml, waardoor je ze ook makkelijk kunt meenemen in je handtas.

Rituals handcreme
Ritual of Sakura Soothing Hand Balm

De Ritual of Sakura lijn is mijn favoriete lijn van Rituals. Ik ben dol op de zoete, bloemige combinatie van Kersenbloesem en Rijstmelk. Ik heb van deze lijn volgen mij alle producten al weleens gehad, behalve dus de handcreme.

Rituals handcreme
Er zitten vrij veel verzorgende ingrediënten in deze Rituals handcreme. Glycerine, Panthenol en Allantoïne beschermen en verzachten de huid. Sheaboter heeft een intens verzorgende en voedende werking, en herstelt de droge of geïrriteerde huid. De handcreme bevat Dimethicone, dit legt een beschermend laagje op de huid en gaat uitdroging tegen. Het laagje kan echter ook verstikkend werken, maar daar heb ik bij mijn handen gelukkig nooit last van (in tegenstelling tot mijn gezicht en lichaam). De handcreme bevat vrij veel parfum, als je huid daar gevoelig voor is, kun je hem dus beter laten liggen in het schap.

Rituals handcreme
Ritual of Sakura Soothing Hand Balm heeft een romige, volle textuur, ik houd daar wel van bij handcrèmes. Mits ze wel gewoon goed intrekken, maar dat doet deze variant prima. Na het insmeren hoef ik maar even te wachten voor ik weer verder kan met waar ik mee bezig was.

Rituals handcreme
De crème maakt mijn handen zacht en soepel en laat een verzorgend laagje achter. Als ik mijn handen regelmatig insmeer (afhankelijk van mijn bezigheden op een dag) voelen ze zacht en verzorgd, en blijven droge plekjes en/of kloven achterwege. De heerlijke Ritual of Sakura geur geeft de handcrème een luxe tintje.

Sinds kort is er van deze crème ook een variant met SPF15 verkrijgbaar, deze ga ik kopen als mijn huidige tube leeg is. Op mijn leeftijd (maar ook eerder al) kan het geen kwaad om mijn handen extra te beschermen tegen de zon, aangezien daar meestal het eerst ouderdomvlekjes verschijnen.

Rituals handcreme
Ritual of Dao Soothing Night Balm

Uit de Ritual of Dao lijn koos ik de Soothing Night Balm, die speciaal geschikt is om ‘s avonds voor het slapen te gaan je handen mee in te smeren. Sowieso gebruik ik dan altijd al een wat vollere handcrème, zodat die lang de tijd heeft om zijn werking te doen.

Rituals handcreme
Ook deze Rituals handcreme bevat Glycerine en Dimethicone. Daarnaast zie ik wat natuurlijke extracten als Lotusbloem-extract en het Chinese kruid Yi Yi Ren (Jobstranenzaad), dit blijkt bekend te staan om zijn huidverzorgende eigenschappen. Ook hier staat parfum ongeveer in het midden van de ingrediëntenlijst.

Rituals handcreme
Qua textuur is het een echte balsem, die nog voller aanvoelt dan de andere handcrème. Hij smeert ontzettend goed uit, en geeft mijn handen direct een verzorgend laagje. De Soothing Night Balm heeft iets langer nodig om in te trekken, ‘nog even op de iPad’ is er niet bij. Ik smeer mijn handen dan ook echt vlak voor het slapen gaan in. De volgende ochtend voel ik nog steeds het verschil, mijn handen voelen glad en zacht, en intens verzorgd aan. Deze balsem heeft een warme, zoete, bloemige geur. Een echt ‘Rituals geur’ vind ik het.

Rituals handcreme
Ik vind de Rituals handcreme echt een aanrader, als mijn tubes leeg zijn ga ik zeker weer nieuwe kopen. Ze geven mijn handen een goede verzorging en bescherming, en de heerlijke geuren zijn een bijzonder aangename bijkomstigheid. De prijzen zijn redelijk: alle varianten kosten € 9,50/€ 10,00 per tube. Je vindt de handcrèmes in de webshop van Rituals, en natuurlijk in de winkels.

6 Comments on Rituals handcreme: the best of two worlds

 1. Miranda
  19 januari 2017 at 15:53 (4 jaar ago)

  Dat moet inderdaad heerlijk zijn, ook je handen verwennen met de geuren van Rituals.

  Beantwoorden
 2. Mariëlle
  19 januari 2017 at 08:51 (4 jaar ago)

  De DAO lijn vind ik zo heerlijk! De andere lijn heb ik nog nooit geprobeerd, maar zal vast ook heerlijk zijn 😉

  Beantwoorden
 3. chucky1012
  19 januari 2017 at 07:59 (4 jaar ago)

  Wat klinkt dit goed!
  Het ziet er heel goed uit!

  Xoxo

  Beantwoorden
 4. Mireille
  19 januari 2017 at 07:26 (4 jaar ago)

  Ik heb altijd een handwash en handcrème van Rituals in de keuken staan. Vind de geuren altijd zo lekker.

  Beantwoorden
 5. marije
  19 januari 2017 at 06:10 (4 jaar ago)

  Ik heb zoveel favorieten bij Rituals. De handcreme heb ik nog niet in mijn bezit maar die heb ik laatst getest en die gaat er zeker komen. Goede tip trouwens voor de nacht er eentje te hebben.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.