Rituals Travel Eau de Parfums: reis naar het Verre Oosten

Vorig jaar maakte ik voor het eerst kennis met de Eau de Parfums van Rituals, een vrij onbekende productgroep van dit heerlijke merk. Onlangs zag ik in de webshop de Rituals Travel Eau de Parfums, mini flacons van de orginele geuren. Zo kun je op een leuke, voordelige manier kennis maken met de geuren. Ik laat vandaag de drie varianten aan je zien, en vertel je wat ik er van vind.

Rituals Travel Eau de Parfums
Rituals Travel Eau de Parfums

Rituals heeft op dit moment vijf verschillende damesgeuren in het assortiment: Eau des Indes (EdP), Eau d’Orient (EdP), Nuit à Marrakech (P), Fleurs de l’Himalaya (EdP) en Voyage en Inde (EdP). Ik laat je Voyage en Inde, Eau d’Orient en Fleurs de l’Himalaya zien. Alle parfums en Eau de parfums van Rituals zijn gecreëerd door de beste parfumeurs van over de hele wereld. De geuren zijn geïnspireerd op reizen naar het Verre Oosten. Dat laatste komt erg goed in de geuren terug: bijna allemaal hebben ze iets warms en/of iets kruidigs in zich.

Rituals Travel Eau de Parfums
Voyage en Inde

Ontdek de poederzachte fluwelen elegantie van Jasmine Absolute en Patchouli en de behaaglijke vrouwelijke warmte van de sensuele luxe geur van Amber.

Hoewel ik echt niet van Jasmijn houd, was ik toch erg nieuwsgierig naar Voyage en Inde. Patchouli en Amber zijn namelijk wel geurnoten waar ik erg van houd, en die ik vaak tegenkom in parfums die ik uitgekozen heb. Gelukkig zorgen de Patchouli en Amber er in dit geval voor dat de geur van Jasmijn heel zacht is. Het geheel vormt een poederige, warme geur die ik vooral erg bij de koudere wintermaanden vind passen.

Rituals Travel Eau de Parfums
Eau d’Orient

Stel je eens voor de perfecte architectuur van Perzische oasetuinen in de gouden glinstering van het avonddauw. De aangename warmte van een late avond waarin zich geleidelijk de scherpe geuren van houtachtige aroma’s en de zoete tonen van vochtige kruiden verspreiden. Met een subtiel vleugje pittige Perzische Peper en wat Wierook komt het heldere karakter van deze geur helemaal tot leven.

Over Eau d’Orient schreef ik een jaar geleden al een review. De destijds nieuwe geuren van Rituals waren toen net uitgebracht. Ik vind het nog steeds echt een geur voor het najaar en de winter, gedurende de zomermaanden is hij mijn parfumlade niet uit geweest. De geur is warm en kruidig, maar de Perzische Peper geeft hem een beetje pit.

Rituals Travel Eau de Parfums
Fleurs de l’Himalaya

Dit elegante parfum uit de vallei van bloemen roept beelden op van een zachte bries over het serene landschap van de Himalaya en het heilige Tibet. De krachtige geur van Wilde Orchidee vermengt zich moeiteloos met het geraffineerde bouquet van Himalaya Pioen en een subtiel vleugje Katoen Musk als finishing touch. Vind nieuwe inspiratie in dit unieke parfum dat beetje bij beetje zijn intrigerende eigenschappen prijsgeeft.

Waar de twee voorgaande geuren warm en kruidig waren, is Fleurs de l’Himalaya meer fris en bloemig. Na verloop van tijd wordt de geurtoon poederig. Misschien komt het doordat ik vorig jaar meer behoefte had aan warme geuren dat ik uiteindelijk voor Eau d’Orient koos in plaats van Fleurs de l’ Himalaya. Maar ik ben blij dat ik nu van Fleurs de l’Himalaya ook een flacon heb, al is het dan een mini variant. Grappig om te zien hoe je voorkeur toch kan veranderen op verschillende momenten. Het is een heel draagbare geur, die koude, donkere winterdagen een beetje opfleurt.

Rituals Travel Eau de Parfums
De Rituals Travel Eau de Parfums kosten  9,50 voor een flacon van 10 ml. Een flacon van 50 ml kost  39,50. De Travel Eau de Parfums zijn niet alleen heel handig om te kijken of een geur bij je past, maar ook voor op reis of voor in je handtas zijn ze ideaal. En ze zien er natuurlijk ook ontzettend leuk en (lief) uit!

4 Comments on Rituals Travel Eau de Parfums: reis naar het Verre Oosten

 1. Miranda
  7 januari 2017 at 20:38 (4 jaar ago)

  Ze zijn prachtig en hebben een schattig lief formaatje. Handig om een geur wat langer uit te proberen dan één keer sprayen bij de parfumerie.

  Beantwoorden
 2. chucky1012
  7 januari 2017 at 18:28 (4 jaar ago)

  Mooie flacons!
  Die wil ik zeker gaan kopen 😉

  Xoxo

  Beantwoorden
 3. Mariëlle
  7 januari 2017 at 15:00 (4 jaar ago)

  Ooooooh hebben!!! Hier ben ik héél benieuwd naar 🙂

  Beantwoorden
 4. Mireille
  7 januari 2017 at 14:16 (4 jaar ago)

  Ik vind de flesjes er ook zo leuk uit zien.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.