RoC Pro-Sublime Anti-Wrinkle Eye Reviving Cream

RoC is een merk wat ik eigenlijk al lange tijd ken, maar waar ik zelf nog nooit een product van had gebruikt. Ja, die bestaan dus echt nog! Onlangs kreeg ik van dit merk een heel fijne oogcrème opgestuurd, de RoC Pro-Sublime Anti-Wrinkle Eye Reviving Cream. Een oogcrème die ik al geruime tijd tot volle tevredenheid gebruik, dus het is de hoogste tijd om jullie er meer over te vertellen!

RoC Pro-Sublime Anti-Wrinkle Eye Reviving Cream

RoC Pro-Sublime Anti-Wrinkle Eye Reviving Cream

Deze verzorging werd speciaal ontwikkeld voor de kwetsbare zone rondom de ogen. De formule combineert twee van de door dermatologen meest erkende anti-ageing technologieën. Hyaluronzuur, een ingrediënt bekend om zijn doeltreffende vocht vasthoudende eigenschappen. En Retinol, één van de doeltreffendste ontwikkelingen voor het zichtbaar opvullen van de oogrimpels. Deze vloeibare en lichte textuur wordt snel opgenomen door de huid.

Ik gebruik al heel lang een aparte crème voor mijn ogen, ik denk minstens 20 jaar. De huid onder en rond je ogen is nu eenmaal anders dan die van de rest van je gezicht. Veel dunner en gevoeliger, daarom heeft ze een andere verzorging nodig. Een oogcrème mag van mij best rijk zijn qua textuur. Maar natuurlijk niet té rijk of te vet, want dan glijdt mijn oogmake-up er binnen no time af.

RoC Pro-Sublime Anti-Wrinkle Eye Reviving Cream

Ingrediënten

De genoemde hyaluronzuur en Retinol staan ongeveer halverwege in de ingrediëntenlijst. Dat wil zeggen dat er een redelijk gehalte van in de oogcrème zit, voldoende om er ook daadwerkelijk iets van te merken. Verder zie ik een paar keer dimethicone voorbij komen. Dit is een ingrediënt wat ik in gewone gezichtscrème en in lichaamsverzorging zoveel mogelijk vermijd, omdat mijn huid er gevoelig op reageert. Op mijn gezicht krijg ik er pukkels van, en als het in lichaamsverzorging zit, ervaar ik vaak een plakkerig gevoel na het aanbrengen. Onder mijn ogen kan ik het echter wel goed verdragen. Dimethicone doet zelf niets voor de huid, maar zorgt wel voor een beschermend laagje, waardoor het vocht in de huid blijft.

RoC Pro-Sublime Anti-Wrinkle Eye Reviving Cream

RoC Pro-Sublime Anti-Wrinkle Eye Reviving Cream zit in een tube van 15 ml, dit is een vrij standaard inhoud voor oogcrèmes. De tube ziet er eenvoudig uit, dat hoort denk ik wel een beetje bij de uitstraling van RoC.

Textuur en werking

De textuur van de RoC Pro-Sublime Anti-Wrinkle Eye Reviving Cream is licht, maar wel verzorgend. Hij laat zich heel prettig aanbrengen, de huid onder mijn ogen voelt meteen heel comfortabel en verzorgd aan. De geur is heel subtiel en een beetje warm kruidig, heel apart. Maar bij het aanbrengen ruik ik de geur eigenlijk niet. Ik moest voor deze review echt een beetje op mijn hand aanbrengen en van heel dichtbij ruiken om de geur te kunnen omschrijven.

De oogcrème trekt snel in de huid en laat een comfortabel verzorgend laagje achter. Ik gebruik deze zowel ’s ochtends als ’s avonds, onder mijn oogmake-up is het ook een perfecte basis. Ik heb niet echt veel oogrimpels vind ik zelf, dus op dat gebied merk ik niet echt een verandering. Het is wel gewoon een hele fijne oogcrème, die de huid onder mijn ogen goed verzorgt en voor een frisse blik zorgt.

Je vindt de producten van RoC bij verschillende winkels, zoals bijvoorbeeld Etos. Online is het merk ook goed verkrijgbaar, bij onder andere Plein, bol.com, en DeOnlineDrogist. De verkoopadviesprijs bedraagt € 25,95.

Ik heb het product in dit artikel ontvangen voor een review.

2 Comments on RoC Pro-Sublime Anti-Wrinkle Eye Reviving Cream

 1. bychristiana
  25 augustus 2020 at 09:49 (2 jaren ago)

  Ik heb o.a. een oogcreme van Annemarie borlind in gebruik en die ruikt ook een beetje kruidig, best apart voor een oogcreme. Alhoewel de geur ook wel grotendeels weg is na het aanbrengen, eigenlijk net zoals bij deze variant.

  Beantwoorden
 2. Miranda Aerts
  22 augustus 2020 at 12:10 (2 jaren ago)

  Ik vind het een merknaam die erg vertrouwd overkomt, ondanks dat ik er zelf ook nog nooit een product van heb gebruikt.
  Blijkbaar is hun naamsbekendheid oké maar is er toch een soort van afstand tot de gebruiker.
  Fijn dat we in jouw review eindelijk eens nader kennis kunnen maken 🙂

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.