Routeplanner door de jungle van kanker – van K naar beter

Evelien van der Werff, oprichter van de losbandige slipper Bandajanas en zelfbenoemd mazzelaar, overleeft in 2017 voor de tweede keer borstkanker en schrijft een kleurrijk inspiratieboek voor lotgenoten. Op 28 januari presenteerde zij vol trots haar boek ‘Routeplanner door de jungle van kanker’.

Routeplanner door de jungle van kanker

Routeplanner door de jungle van kanker

Op de meeste belangrijke gebeurtenissen in je leven kun je je meestal goed voorbereiden. Een schooldiploma haal je met hard werken. De weg naar het altaar is geplaveid door weddingplanners en alles voor de komst van een klein poepfabriekje vind je op de Negen Maanden Beurs. Maar wat als je kanker krijgt?

Waarom dit boek?

Krijg je kanker, dan ga je naar de dokter en raadpleeg je Google. Maar 70 % van wat je daar te lezen krijgt bezorgt je direct een paniekaanval en 20 % is iets voor als je medicijnen gestudeerd hebt. Blijft er nog 10% over waar je echt iets aan hebt. Tijdens en na haar tweede borstkankerperiode is Evelien die tien procent gaan uitpluizen. In verreweg de meeste boeken wordt er slechts 1 of een aantal aspecten van kanker uitgelicht. Bijvoorbeeld de medische kant, je voeding, het uiterlijk, mindfulness of yoga. Evelien ontdekt dat er nog geen handleiding bestaat voor mensen met kanker waarin het complete plaatje wordt besproken. Daarom besluit ze zelf een boek te gaan schrijven.

Routeplanner door de jungle van kankerVan K naar Beter…

Naast het delen van haar eigen beleving en gevoelens tijdens haar ziekte, schept Evelien in dit boek orde in de chaos die er op je afkomt als je de diagnose krijgt. In het boek vind je informatie terug vanaf het moment van de diagnose tot aan het moment dat je ‘klaar’ bent. Zo worden er betrouwbare medische websites gegeven, zijn er handige invullijstjes en vragenlijsten in opgenomen en is er een duidelijke uitleg van alle scans en behandelingen. Ook onderwerpen als voeding, beweging, uiterlijke verzorging en afleiding, het traject na kanker en charitatieve instellingen komen aan bod. Routeplanner door de jungle van kanker is een boek vol informatie, tips en ervaringen. Makkelijk leesbaar, aangekleed met aantrekkelijke illustraties en af en toe een vleugje humor.

Aanbevelingen
“Een openhartig boek, waarbij eenieder een realistische inkijk krijgt in een leven met kanker. Evelien weet op een fantastische manier de positiviteit in het leven uit te vergroten en haar nieuwe weg te vinden. Ook als je geen kanker hebt (gehad) is het boek zeer inzicht gevend en inspirerend!” – Sandrade la Mar, GZ-psycholoog.

“Mensen met kanker komen vaak in de eindfase van hun traject bij mij. Ik vind het als behandelaar heel fijn dat er in dit alomvattende boek niet alleen aandacht wordt besteed aan kanker maar ook aan de uiterlijke gevolgen daarvan. Esthetische correcties kunnen namelijk een positieve bijdrage leveren aan de opbouw van het zelfvertrouwen van de patiënt.” – Brigitte Drost, Arts Dermatograaf.

Routeplanner door de jungle van kanker

De prachtig geïllustreerde Paperback (ISBN: 978-90-829461-0-9) telt 188 pagina’s en is vanaf 28 januari verkrijgbaar voor € 20 via de eigen website van Evelien en bol.com. Doordat Evelien inmiddels een succesvolle crowdfunding actie heeft afgerond, kan ze binnenkort 500 boeken weggeven als inkijkexemplaar aan inloophuizen en ziekenhuizen.

4 Comments on Routeplanner door de jungle van kanker – van K naar beter

 1. Maty
  22 februari 2019 at 09:53 (2 jaar ago)

  Echt een aanrader!!
  Super geschreven en is naar mijn mening ook erg handig voor niet kanker patienten.
  Die vragen lijst voor de arts is echt Top!!

  Beantwoorden
 2. neeltje
  30 januari 2019 at 20:33 (2 jaar ago)

  Bijzonder boek, klinkt goed. Doch ik hoop het niet nodig te hebben, maar goed om te weten dat het er is.

  Beantwoorden
 3. Miranda Aerts
  29 januari 2019 at 15:46 (2 jaar ago)

  Da’s een boek dat je zelf niet nodig hoopt tree hebben maar wellicht ook een bijzonder boek voor de mensen rondom de patiënt.

  Beantwoorden
 4. Marije
  29 januari 2019 at 07:26 (2 jaar ago)

  Wat een bijzonder en goed initiatief!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.