Ruig & Geroest tovert oude boilers om tot sfeervolle verlichting

Sebastiaan van Dulken, eigenaar van Ruig & Geroest, draagt graag een steentje bij aan een betere wereld. Met zijn bedrijf geeft hij afval een tweede leven als designobject. De combinatie van vakmanschap, oog voor het milieu en passie voor oude materialen resulteert in een duurzame lijn met industriële meubels en verlichting. Een collectie producten met elk hun eigen unieke verhaal.

Ruig & Geroest

Een tweede leven bij Ruig & Geroest

Kapotte of sterk verouderde producten die normaal op de vuilnisbelt belanden krijgen bij Ruig & Geroest een tweede leven. Voor de verlichting wordt gebruik gemaakt van allerlei soorten afval. Denk aan hout, plaatstaal en gebruiksvoorwerpen zoals gasflessen en oude drinkbakken. Voor de nieuwe collectie maakt Sebastiaan van oude koperen boilers stoere industriële lampen.

Van afval tot lamp

Door materialen te hergebruiken krijgen producten een tweede leven. Dit past perfect binnen de duurzame visie van Ruig & Geroest. Sebastiaan maakt van afgedankt materiaal verlichting die niet alleen functioneel is, maar elk een eigen unieke uitstraling heeft. De collectie laat zien dat oude, natuurlijke materialen prima geupcycled kunnen worden tot een mooi nieuw product. Zo maakt hij bijvoorbeeld van defecte boilers iconische koperen hanglampen. Geef de lamp een prominente plek in de hal of creëer een industriële look door een set boven de eettafel te hangen. Van woon- of slaapkamer tot hal en vergaderkamer, met deze verlichting zorg je voor een gave blikvanger! Naast koperen hanglampen zijn er tafellampen, vloerlampen en wandlampen.

Ruig & Geroest

Duurzame verlichting

Het gebruik van koperen materialen in huis is een trend. Van kandelaars tot koperkleurige meubels; koper geeft warmte aan je interieur én past goed in een duurzame inrichting. Voor de koperen hanglampen wordt er gebruik gemaakt van oude boilers. De charme van koper is dat het materiaal verkleurt waardoor elk exemplaar zijn eigen kleur heeft. Veel voorkomende kleuren zijn groen, geel, bruin en zwart. De buitenkant van de lamp wordt opgeschuurd om er een stoere industriële look aan te geven. Ruig & Geroest maakt 2 verschillende modellen lampen uit 1 boiler, waarbij de onderste helft te herkennen is aan de ronde vorm en het bovenste deel aan de flens. Toen dit deel nog dienstdeed als boiler, was het verwarmingselement in de flens gemonteerd. Het resultaat is een prachtige koperen hanglamp met een authentieke uitstraling.

Ruig & Geroest

Over Ruig & Geroest

Met een unieke collectie industriële meubels en verlichting geeft Ruig & Geroest tegenwicht in de huidige consumptiemaatschappij. Sebastiaan werkt voornamelijk met hout en diverse soorten metalen. Hierdoor wordt niet alleen het milieu gespaard, consumenten zijn bovendien verzekerd van een echt Nederlands product met een goed verhaal. De meubels worden met de grootste zorgvuldigheid met de hand gemaakt. Ruig & Geroest produceert de meubels en koperen hanglampen in series, zodat een grote groep mensen ervan kunnen genieten. Door het jarenlange en vaak industrieel gebruik van materialen zit elk voorwerp er wel net iets anders uit. Bekijk het complete assortiment op de website.

4 Comments on Ruig & Geroest tovert oude boilers om tot sfeervolle verlichting

 1. Miranda Aerts
  30 januari 2021 at 09:52 (2 jaren ago)

  Prachtig!

  Beantwoorden
 2. Ellen
  16 januari 2021 at 09:45 (2 jaren ago)

  Geweldig mooi, hou van hergebruik

  Beantwoorden
  • Natasja
   16 januari 2021 at 18:24 (2 jaren ago)

   Ja ik vind het ook een prachtig concept ♥

   Beantwoorden
 3. chucky1012
  16 januari 2021 at 06:22 (2 jaren ago)

  Zo mooi….
  Goed concept…..

  Xoxo

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.