Salt Of The Earth natuurlijke deodorantspray

Het testen van deodorants, ik heb er een haat-liefde verhouding mee. Op zich vind ik het leuk om weer eens wat nieuws te proberen, maar ik wil wel stankloos de dag doorkomen. Toen ik hoorde van de nieuwe veelbelovende Salt Of The Earth natuurlijke deodorantsprays, was ik meteen wel erg nieuwsgierig. Vandaag vertel ik je er wat meer over, én natuurlijk of ze de zweettest doorstaan!

Salt Of The EarthSalt Of The Earth natuurlijke deodorant

Salt Of The Earth bestaat al langer, maar deze introductie van drie nieuwe natuurlijke deodorant sprays was voor mij de eerste kennismaking met het merk. De missie van Salt Of The Earth is om iedereen die nu een ‘traditionele deodorant’ gebruikt, een 100% natuurlijk maar ook 100% effectief alternatief te bieden. Want laten we wel zijn: veel mensen willen wel overstappen naar een natuurlijke deodorant, maar dan moet hij wel gewoon goed zijn en werken. Alle varianten van Salt Of The Earth zijn vrij van aluminium chloorhydraat, parabenen, drijfgassen, triclosan en minerale oliën. En, ook belangrijk: ze laten geen gele of witte vlekken in je kleding achter.

Salt Of The EarthSalt Of The Earth Rock Chick Strawberry spray

Ik begin meteen met mijn favoriet van de drie nieuwe Salt Of The Earth deodorant sprays: Rock Chick Strawberry. Deze viel me meteen op vanwege de vrolijke, funky verpakking, maar ook de zoete, frisse geur was meteen een match.

Salt Of The EarthAlle varianten van Salt Of The Earth natuurlijke deodorant spray bevatten een natuurlijk parfum, bieden een langdurige bescherming tegen zweetgeur, bevatten 100% natuurlijke ingrediënten, zijn niet getest op dieren en zijn geschikt voor vegetariërs én veganisten. Deze Rock Chick Strawberry variant is bovendien geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.

De deodorant sprays zijn dus volledig natuurlijk, en bevatten onder andere een hoog gehalte Aloë Vera Sap, botanische extracten en essentiële oliën. Ook het parfum wat gebruikt is, is volledig natuurlijk. En dat is allemaal wel zo prettig voor de gevoelige huid onder je oksels natuurlijk.

Omdat ik tot voor kort een reguliere deodorantspray in een flacon met drijfgas gebruikte, was het even wennen toen ik omschakelde naar de Salt Of The Earth sprays. Je moet hiervan beduidend minder aanbrengen, omdat het een ‘natte’ spray is. In tegenstelling tot de spray die uit een bus met drijfgas komt. De eerste keer sprayde ik er lustig op los, met als resultaat dat het zo onder mijn oksels vandaan liep 😉 En het is ook niet nodig om veel te gebruiken, 1 of 2 keer sprayen per oksel is voldoende.

Je gebruikt de deodorant (net als iedere andere deo) op schone, droge oksels. Dan werkt hij het beste. Als ik de deodorant vlak na het scheren van mijn oksels gebruik, prikt het wel even bij het aanbrengen, maar niet zo erg als mijn gebruikelijke deodorant.

Salt Of The EarthSalt Of The Earth Pure Aura Melon & Cucumber spray

Pure Aura Melon & Cucumber spray is een frisse, wat subtielere geur. Qua werking zijn de deodorant sprays eigenlijk nagenoeg gelijk aan elkaar. Deze variant heeft door de komkommer een licht verkoelende werking, en is daardoor prettig om te gebruiken op warme dagen.

Salt Of The Earth Salt Of The EarthDe werking van de natuurlijke deodorants van Salt Of The Earth is gebaseerd op een natuurlijk mineraalzout:

De Salt Of The Earth deodoranten bevatten een natuurlijk mineraalzout, potassium alum. In Azië wordt dit mineraal al eeuwenlang als natuurlijke deodorant gebruikt. Je brengt het aan onder de oksels en het zoutfilmpje op de huid voorkomt dat er onprettige geurtjes ontstaan, zonder de poriën te blokkeren of te vernauwen. De bacteriën die de geur veroorzaken overleven niet in het zoute milieu.

Salt Of The EarthSalt Of The Earth Pure Armour For Men spray

Pure Armour For Men spray is de eerste (en vooralsnog enige) natuurlijke deodorant spray die speciaal ontwikkeld is voor mannen. De deo heeft een frisse, mannelijke geur (die ik voor mezelf stiekem ook lekker vind om te gebruiken) en beschermt optimaal tegen transpiratiegeur.

Salt Of The EarthEn, werkt het?

Het is natuurlijk hartstikke leuk dat de deodorant sprays van Salt Of The Earth 100% natuurlijk zijn en mooie ingrediënten bevatten. En ja, ik vind ze er kei-leuk uitzien, ze hebben een mooi plaatsje op mijn badkamer gekregen. Maar de belangrijkste vraag is natuurlijk: werken ze? Houden ze me een hele dag fris en fruitig? Die vraag kan ik met een volmondig ‘JA’ beantwoorden. Nu moet ik hier wel bij vermelden dat ik tijdens de testperiode geen extreem warme dag heb gehad. Maar aangezien die voorlopig ook niet komt, wilde ik toch niet langer wachten met het schrijven van mijn review.

Maar ook op dagen waarop ik lekker lange wandelingen maak met Benthe, of het huis van boven tot onder heb gesopt, hielden de deodorants me de hele dag fris. En dat heb ik grondig gecheckt (lees: ‘s avonds voor het slapen gaan uitgebreid onder mijn oksels gesnuffeld, hahaha!). Ja, ik geloof dat ik zomaar een nieuwe favoriete deodorant heb gevonden, en dan ook nog eens eentje die 100% natuurlijk is. Me is a happy girl!

Salt Of The Earth is onder andere verkrijgbaar bij Etos, Kruidvat, DA, Drogistplein, De Online Drogist en diverse andere webshops. Consumentenadviesprijs: € 8,49. Meer informatie over de producten en verkrijgbaarheid vind je op de website. Ik heb de producten in dit artikel ontvangen voor een review.

14 Comments on Salt Of The Earth natuurlijke deodorantspray

 1. Jeanelle
  1 oktober 2017 at 21:58 (10 maanden ago)

  Van de week eens even bij de Etos kijken!

  Beantwoorden
 2. Mireille
  30 september 2017 at 09:22 (10 maanden ago)

  Kijk deze lijken me nou echt iets. Gauw eens kijken of ze bij ons in de buurt verkrijgbaar zijn.

  Beantwoorden
 3. Talitha
  30 september 2017 at 09:12 (10 maanden ago)

  Ziet er gezellig uit, en superfijn dat ze hun werk doen. Maar wat ik me wel afvraag.. zullen er serieus kinderen van 6 zijn die deo gebruiken? Zweet begint toch pas te ruiken tijdens de pubertijd onder invloed van hormonen?

  Beantwoorden
 4. Miranda
  30 september 2017 at 09:07 (10 maanden ago)

  Bij het lezen van de review kreeg ik zowaar een flashback naar onze tienerjaren, iets met Axe deo…. 😉
  Wat een vrolijke deodorants, en ook nog eens 100% natuurlijk.
  Fijn dat ze bij de drogisterijen verkrijgbaar zijn!

  Beantwoorden
 5. Donna
  29 september 2017 at 12:58 (10 maanden ago)

  Ik ben er al vaak langs gelopen, ze zien er allemaal zo vrolijk uit. Aan mijn eigen deo lijkt geen eind te komen, zucht. Ik gooi niet gauw iets weg voordat het op is, of het moet echt niet werken, maar nu wel. Ik ga voor de cucumber variant.

  Beantwoorden
 6. Monique van den Berg
  29 september 2017 at 11:35 (10 maanden ago)

  Oh wat fijn een natuurlijke deodorant die lekker ruikt en goed werkt. Ik heb in mijn kast een natuurlijke deodorant roller staan maar ben niet echt tevreden daarover. Hij blijft lang nat en plakt ook wat.
  Ik heb ook wel eens zelf deo gemaakt met kokosolie en baking soda maar na een tijdje kreeg ik irritaties van die baking soda.
  Ik ga deze deo zeker kopen. Fijn dat ie er ook voor mannen is en dat die bij de Etos en Kruidvat verkrijgbaar is!
  Groetjes, Monique

  Beantwoorden
 7. Roos
  29 september 2017 at 10:23 (10 maanden ago)

  Wat een fijne review, dat klinkt goed! Ik heb nu de geurloze maar de volgende wordt er een met geur. Ben benieuwd!

  Beantwoorden
 8. bychristiana
  29 september 2017 at 09:52 (10 maanden ago)

  He wat goed dat deze deo’s je hebben geholpen om ‘zweetloos’ de dag door te komen. Dat willen we denk ik allemaal wel. Die meloen / komkommer geur spreekt mij het meeste aan. Ik geloof niet dat ik de hele dag naar aardbeien zou willen ruiken;-)

  Beantwoorden
 9. Zandra
  29 september 2017 at 09:42 (10 maanden ago)

  Geweldig artikel…. stiekem vind ik mannen luchtjes ook lekker.

  Beantwoorden
 10. Mariëlle
  29 september 2017 at 09:14 (10 maanden ago)

  Ik had er geen geweldige verwachtingen van, want hey het is een spray. Maar holy!! Ik ben ook mega tevreden zeg 🙂

  Beantwoorden
 11. Tamara
  29 september 2017 at 08:55 (10 maanden ago)

  Leuk en informatief artikel, ga het zeker proberen,
  Heb ook een haat/liefde verhouding met deodorants.

  Beantwoorden
 12. chucky1012
  29 september 2017 at 08:05 (10 maanden ago)

  Klinkt erg goed.
  Deze zet ik zeker op mijn shoplist 😉

  Xoxo

  Beantwoorden
 13. Marije
  29 september 2017 at 07:20 (10 maanden ago)

  Geweldige deo’s zijn dit. Love it! Ben erg benieuwd naar de nieuwe geuren

  Beantwoorden
 14. Jori
  29 september 2017 at 06:13 (10 maanden ago)

  Deze ga ik kopen als m’n huidige deo op is, wat klinkt het allemaal goed zeg. Thanks voor de fijne revieuw.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.