SantaVerde Extra Rich Beauty Elixer en Cream Mask

Na mijn eerdere artikelen over de SantaVerde gezichtsverzorgingsproducten, is het vandaag de beurt aan het SantaVerde Extra Rich Beauty Elixer en het Aloe Vera Extra Rich Cream Mask. Deze producten maken mijn SantaVerde gezichtsverzorgingsroutine compleet, en vormen allebei een extra, maar zeer belangrijk onderdeel hiervan. Lees snel verder voor meer informatie over en mijn ervaring met deze twee prachtige producten.

SantaVerde Extra Rich Beauty Elixer

SantaVerde gezichtsproducten – extra verzorging

Zowel het SantaVerde Extra Rich Beauty Elixer als het Aloe Vera Extra Rich Cream Mask vallen voor mij onder de afdeling ‘extra verzorging’ van mijn gezicht, wat wil zeggen dat ik ze niet persé iedere dag gebruik (alhoewel dat voor het Beauty Elixer niet geldt, dat gebruik ik inmiddels eigenlijk wel iedere dag), maar ze vormen wel een heel belangrijk onderdeel van de verzorging.

SantaVerde Extra Rich Beauty Elixer

SantaVerde Extra Rich Beauty Elixer

SantaVerde Extra Rich Beauty Elixer

Het SantaVerde Extra Rich Beauty Elixer is een bijzonder rijk serum, boordevol biologische, werkzame oliën. Een serum gebruik je in combinatie met een dag- en/of nachtcrème, het is echt een toevoeging aan je gezichtsverzorging. Zeker als je net als ik rond de 40 bent, kan je huid deze extra voeding en verzorging heel goed gebruiken. Het Beauty Elixer ondersteunt niet alleen de natuurlijke regeneratie van de huid, het stimuleert tevens de natuurlijke productie van collageen en verbetert de elasticiteit van de huid. Allemaal factoren waar je op een bepaalde leeftijd mee te maken krijgt. Maar ook voor de wat jongere, maar droge en of gevoelige huid is het een elixer erg geschikt: het geeft de huid de voedingsstoffen en anti-oxidanten die het nodig heeft, verbetert de weerstand van de huid en maakt haar soepel en glad.

SantaVerde Extra Rich Beauty Elixer

SantaVerde Extra Rich Beauty Elixer: ingrediënten

Ik geloof niet dat ik eerder een product heb gezien met zoveel mooie ingrediënten bij elkaar. Het elixer zit vol voedende, verzorgende, biologische oliën: abrikozenpitolie*, zoete amandelolie*, sesamolie*, teunisbloemolie*, rozenbottelolie*, passievrucht olie, sinaasappelolie**, bergamot olie**, geranium olie**, kamferolie**, Australische lavendelolie**, zonnebloempitolie*, tocopherol, aroma**, citral, geraniol, citronellol, limonene, linalool. *gecertificeerd biologisch **natuurlijke essentiële oliën

Zonder op de werking van alle afzonderlijke ingrediënten in te gaan (dan zou dit artikel nog langer worden dan het al is), moge het duidelijk zijn dat dit serum bijzonder goede, werkzame stoffen voor je huid bevat. Meer informatie over de ingrediënten van SantaVerde producten vind je hier.

SantaVerde Extra Rich Beauty Elixer

SantaVerde Extra Rich Beauty Elixer

SantaVerde Extra Rich Beauty Elixer: gebruik

Je kunt het SantaVerde Extra Rich Beauty Elixer op twee manieren gebruiken: je kunt het aanbrengen onder je dag- of nachtcrème, of je mengt het elixer door je creme voor je deze op je huid aanbrengt, ik geef de voorkeur aan de laatste. In beide gevallen zijn 2 tot 3 druppels voldoende. Door het glazen pipet is doseren heel eenvoudig en nauwkeurig. Je kunt eventueel ook een paar druppels van het Beauty Elixer toevoegen aan je favoriete masker.

SantaVerde Extra Rich Beauty Elixer

Ondanks de vele aanwezige oliën, voelt het SantaVerde Extra Rich Beauty Elixer niet vet aan op mijn gezicht. Ik gebruik het zelfs zonder problemen overdag, onder mijn make-up. Wat mij direct bij het eerste gebruik opviel, is de héérlijke geur van het Elixer. Het ruikt fris-zoet, en ‘rijk’ (het lijkt een beetje gek om een geur ‘rijk’ te noemen, maar ik kan het niet anders omschrijven). Ik pleit voor eenzelfde soort product, maar dan voor het lichaam: ik wil me met deze geur omhullen!

Na een paar weken gebruik (waarbij ik het elixer iedere avond gebruik) valt me op dat mijn huid veel meer “in balans” is: rode vlekjes worden minder, littekens van puistjes zijn minder zichtbaar en fijne rimpeltjes lijken minder geworden te zijn. Ook de algehele conditie van mijn huid verbetert: ze voelt en oogt gladder, elastischer en mooier. Het SantaVerde Extra Rich Beauty Elixer doet zijn naam dus alle eer aan!

SantaVerde Extra Rich Cream Mask

SantaVerde Extra Rich Cream Mask: voor net dat beetje extra

Heb je een droge huid, of kan je huid wel wat extra’s gebruiken, ondanks de meer dan uitstekende dagelijkse verzorging? Het SantaVerde Extra Rich Cream Mask voedt en hydrateert de huid intensief, en vermindert daardoor direct zichtbaar fijne lijntjes en rimpels.

SantaVerde Extra Rich Cream Mask

SantaVerde Extra Rich Cream Mask: ingrediënten

Het SantaVerde Extra Rich Cream Mask, met als belangrijkste ingrediënt Aloë Vera sap, bevat tal van voedende en verzorgende ingrediënten voor de droge en/of rijpe huid. Avocado olie, Olijfolie, Shea butter, Duindoorn-extract, Abrikozenpitolie en Cacaoboter zijn slechts enkele van de werkzame, voornamelijk biologische ingrediënten. Stuk voor stuk leveren ze hun bijdrage aan het vochtherstel en het in balans brengen van de huid.

SantaVerde Extra Rich Cream Mask

SantaVerde Extra Rich Cream Mask

SantaVerde Extra Rich Cream Mask: gebruik en werking

Zoals de naam al aangeeft, is het SantaVerde Extra Rich Cream Mask een crème masker, wat wil zeggen dat het niet hard opdroogt tijdens de inwerktijd. Je brengt het aan als een crème, en na 10 à 15 minuten voelt het nog steeds als een crème. Ook het Extra Rich Cream Mask heeft een aangename, fris-zoete geur.

Je brengt het masker in een dikke laag aan op een gereinigde huid, en laat het 10 tot 15 minuten inwerken. Daarna verwijder je het, dit kan met een vochtige doek, of bijvoorbeeld onder de douche. Net wat je zelf het prettigst en/of het makkelijkst vindt.

Na gebruik voelt mijn huid heerlijk zacht en glad, ik voel echt de voedende en hydraterende werking van het masker. Een aanrader is, om dit SantaVerde Extra Rich Cream Mask te gebruiken als je huid iets te veel zon heeft gehad, of als ze droog aanvoelt door een dagje strand. Je merkt direct de verzachtende, verzorgende werking: je huid voelt nadien minder trekkerig en branderig. Een instant oppepper voor je huid!

Zowel het SantaVerde Extra Rich Beauty Elixer (€ 34,95) als het SantaVerde Extra Rich Cream Mask (€ 37,90) zijn verkrijgbaar bij SoloBioMooi, waar op dit moment een leuke actie geldt: bij alle bestellingen boven 30 euro (en dat lukt in het geval van beide producten) krijg je gratis een Lavera haarkuur met rozenmelk. Kun je je haar ook mooi meteen een verwenkuurtje geven 😉

Dit artikel bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd.

2 Comments on SantaVerde Extra Rich Beauty Elixer en Cream Mask

  1. Bianca
    15 augustus 2014 at 07:57 (8 jaren ago)

    Alle drie de producten klinken super ik zou zelf nog wel eens willen testen/gebruiken, maar eerst even mijn “voorraad” een beetje opmaken, goede review! xxx

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.