SantaVerde medium aloe vera cream

Mijn eerste kennismaking met het merk SantaVerde was de aloe vera hydrating gel, en was erg positief. Toen ik in vervolg hierop de SantaVerde medium aloe vera cream mocht testen, was mijn verwachting hoog gespannen. Zou deze crème net zo goed bevallen als het serum?

SantaVerde medium aloe vera cream

SantaVerde medium aloe vera cream: de looks

Van de buitenkant zien zowel het doosje als de tube er exact hetzelfde uit als de SantaVerde aloe vera hydrating gel. Eenvoudig en puur: ik houd daar wel van. Als je meerdere producten uit deze lijn op je badkamer hebt staan, is het wel even opletten dat je de juiste tube pakt. Ook de SantaVerde medium aloe vera cream heeft een inhoud van 30 ml. Ik vind persoonlijk een inhoud van 50 ml prettiger voor een gezichtsverzorgingsproduct, zeker als je het voor zowel overdag als ’s nachts gebruikt.

SantaVerde medium aloe vera cream

SantaVerde medium aloe vera cream: 100% puur

Zoals ik in het artikel over de SantaVerde aloe vera hydrating gel al vertelde, bevatten de producten van SantaVerde geen water, ze bevatten voor de volle 100% werkzame stoffen. In alle SantaVerde producten is aloe vera het hoofdingrediënt. Aloe vera is bijzonder hydraterend voor de huid, en zit bomvol vitamines, mineralen, antioxidanten, essentiële aminozuren en enzymen.

SantaVerde medium aloe vera cream

SantaVerde medium aloe vera cream: de ingrediënten

Naast aloe vera, wat zoals je hierboven kunt lezen op zichzelf al een wondermiddel voor je huid is, bevat de SantaVerde medium aloe vera cream o.a. sesamolie, avocado olie, druivenpitolie, shea boter, hyaluronzuur, vitamine C en E, duindoorn extract en kukuinoot olie. Deze waardevolle ingrediënten bieden bescherming aan je huid, en zorgen voor herstel en behoud van de soepelheid en elasticiteit van je huid. SantaVerde medium aloe vera cream is, dankzij de kalmerende werking die hij heeft op de huid, geschikt voor de normale tot gevoelige huid, en kan zowel overdag als ’s nachts gebruikt worden. De geur van de crème is lekker fris en aangenaam.

SantaVerde medium aloe vera cream

SantaVerde medium aloe vera cream

SantaVerde medium aloe vera cream: textuur en werking

De SantaVerde medium aloe vera cream is een vrij stevige crème. Bij het aanbrengen op mijn huid valt me op, dat hij weliswaar makkelijk uitsmeert, maar na het intrekken een licht plakkerig, stroef laagje achterlaat. Als ik daarna geen make-up gebruik, blijft dit plakkerige gevoel een tijdje aanwezig en voelt niet aangenaam. Ook glimt mijn gezicht dan te veel naar mijn zin, waarschijnlijk past de SantaVerde light aloe vera cream beter bij mijn huidtype. Als ik echter na de crème een foundation of BB-cream gebruik, werkt de SantaVerde medium aloe vera cream gek genoeg als een primer (die ik dan ook niet nog apart hoef te gebruiken), mijn make-up versmelt dan als het ware met de crème en laat zich heel makkelijk aanbrengen, en het plakkerige laagje verdwijnt. Ook van een glimmend gezicht is dan geen sprake meer. Ik vind het verrassend dat één en dezelfde crème zo verschillend kan uitpakken met of zonder make-up.

Mijn huid reageert verder goed op de SantaVerde medium aloe vera cream: ze voelt zacht en verzorgd, is goed gehydrateerd en daardoor heb ik weinig last van puistjes en/of meeëters.

SantaVerde medium aloe vera cream

SantaVerde medium aloe vera cream: verkrijgbaar bij SoloBioMooi

Net als de overige producten van SantaVerde, is de SantaVerde medium aloe vera cream verkrijgbaar bij SoloBioMooi. Een tube van 30 ml kost € 22,75. Er is ook een probeer-versie van 5 ml, deze kost € 5,00. SoloBioMooi heeft van heel veel producten ook een mini-versie in het assortiment, deze zijn niet alleen heel geschikt om het product eerst uit te proberen, maar ook reuze handig om mee op vakantie te nemen!

 

2 Comments on SantaVerde medium aloe vera cream

 1. Kim
  5 september 2013 at 15:31 (9 jaren ago)

  Leuke review. Ik heb dat bijna altijd wel. Als ik enkel crème op mijn gezicht heb gaat het ook sneller glimmen en voelt het toch net anders als met make up. 🙂

  Beantwoorden
  • Natasja
   5 september 2013 at 15:46 (9 jaren ago)

   Klopt, make-up maakt het vaak toch net even meer “af”. Maar ik vind het opvallen dat bij deze crème het plakkerige laagje totaal verdwijnt met make-up eroverheen.

   Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.