SantaVerde Xingu High Antioxidant Prevention Eye Cream

Ik schreef al eerder artikelen over het mooie, 100% natuurlijke cosmeticamerk SantaVerde. Vandaag mag ik jullie een product uit één van de nieuwste lijnen laten zien: de SantaVerde Xingu High Antioxidant Prevention Eye Cream. De producten uit deze lijn richten zich op preventieve anti-aging, met behulp van rijke, werkzame ingrediënten. Nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder…

SantaVerde Xingu High Antioxidant Prevention Eye Cream

SantaVerde Xingu High Antioxidant Prevention Eye Cream

Aan de verpakking zie je al dat het hier om een bijzonder product gaat: waar de ‘standaard’ verpakkingen van SantaVerde wit zijn, zit de SantaVerde Xingu High Antioxidant Prevention Eye Cream in een sjiek donkergrijs doosje met zilverkleurige en witte opdruk. Handig ook, want zo herken je de lijn direct tussen de overige gezichtsverzorgingsproducten van SantaVerde.

SantaVerde Xingu High Antioxidant Prevention Eye Cream

SantaVerde Xingu High Antioxidant Prevention Eye Cream

SantaVerde Xingu High Antioxidant Prevention Eye Cream: ingrediënten

Zoals bij alle andere producten van SantaVerde, is het belangrijkste ingrediënt van de SantaVerde Xingu High Antioxidant Prevention Eye Cream Aloë Vera. Daarna volgen Cashewfruit-extract (rijk aan vitamine E wat bijzonder effectief is op het gebied van anti-aging, en onverzadigde vetzuren, die helpen de huid bij het herstel van de vochthuishouding en herstellen de beschadigde huid), Jojoba-olie (herstelt tevens de vochthuishouding van de huid en maakt haar zacht), Ogentroost-extract (verheldert de teint van de huid en vermindert wallen), Babassu olie (een erg zachte, verzorgende olie) en Passievrucht-olie (voedt de tere huid rond de ogen en herstelt de elasticiteit). Ook de overige (natuurlijke) ingrediënten dragen allemaal hun steentje bij aan de krachtige werking van de crème, maar vormen een kleiner aandeel.

SantaVerde Xingu High Antioxidant Prevention Eye Cream

SantaVerde Xingu High Antioxidant Prevention Eye Cream

SantaVerde Xingu High Antioxidant Prevention Eye Cream: textuur en werking

SantaVerde Xingu High Antioxidant Prevention Eye Cream zit in een zilvergrijze tube van 10 ml, wat vrij standaard is voor oogcrèmes. Doseren gaat heel makkelijk en nauwkeurig dankzij de smalle opening. Het grote voordeel van een tubetje als dit vind ik het feit dat je het product tot de laatste druppel uit de verpakking kunt knijpen.

SantaVerde Xingu

SantaVerde Xingu

SantaVerde Xingu High Antioxidant Prevention Eye Cream is een crème met een textuur die tegelijkertijd licht en verzorgend aanvoelt. Bij een oogcrème die je voor overdag gebruikt, is de textuur natuurlijk erg belangrijk, als je daarna nog make-up wil aanbrengen. Dat is bij deze oogcrème geen enkel probleem: hij is niet vet, waardoor mijn oogmake-up zich prima laat aanbrengen en ook goed blijft zitten. Ik hoef overigens niet lang te wachten met het aanbrengen van mijn make-up, omdat de crème heel snel in de huid trekt. De geur van de oogcrème is heel subtiel en fris-zoet, met een notige ondertoon.

Ik merk en voel dat SantaVerde Xingu High Antioxidant Prevention Eye Cream meer doet voor de huid onder mijn ogen dan een doorsnee oogcrème: dat voel ik niet alleen bij het aanbrengen, maar ik zie en voel het ook aan mijn huid. Ze voelt echt intens verzorgd en oogt (na de oogcrème langere tijd, zo’n 6 weken, gebruikt te hebben) strakker en helder. De meeste oogverzorgingsproducten die dit voor elkaar krijgen zijn te rijk om overdag te gebruiken, maar zoals ik hierboven al vertelde, is dat bij de SantaVerde Xingu High Antioxidant Prevention Eye Cream geen probleem. Ook als ik met mijn vingertoppen over de huid onder mijn ogen ga, voel ik dat ze heel glad en zacht aanvoelt. Ik gebruik deze Eye Cream van SantaVerde graag in combinatie met mijn Moroccan Natural Soothe & Smooth Eyes serum: ’s ochtends gebruik ik de oogcrème van SantaVerde, ’s avonds voor het slapen gaan het serum van Moroccan Natural. Een geweldige combinatie!

SantaVerde Xingu High Antioxidant Prevention Eye Cream is niet goedkoop (€ 41,95 voor 10 ml), maar door de prettige textuur is hij heel zuinig in gebruik, ik heb echt maar een drupje per keer nodig. De producten van SantaVerde zijn in Nederland verkrijgbaar bij SoloBioMooi.

Dit artikel bevat product(en) die door een merk of bedrijf ter beschikking zijn gesteld.

4 Comments on SantaVerde Xingu High Antioxidant Prevention Eye Cream

 1. Wojis
  25 oktober 2014 at 20:34 (8 jaren ago)

  Sounds good, het is op en gegeven moment gewoon nodig om wat meer kracht rond de ogen te smeren. Het strak trekkende effect is soms ook wel fijn, geeft een iets meer open blik. Ti’s wel een prijzige crème, maar als het goed werkt, het is de huid om de ogen wel waard.

  Beantwoorden
 2. Deb
  25 oktober 2014 at 14:39 (8 jaren ago)

  Klinkt goed!! Ik moet hem ook nog dringend testen.. hij ligt alweer een hele poos op mij te wachten.

  Beantwoorden
 3. Sonja
  25 oktober 2014 at 08:57 (8 jaren ago)

  De naam is niet gemakkelijk, maar het product des te meer. Inderdaad prijzig. Maar als het werkt en je hebt er je voordeel mee, top!

  Beantwoorden
 4. chucky1012
  25 oktober 2014 at 07:47 (8 jaren ago)

  Wat ziet dit er goed uit! Ik heb ook last van die beginnende oogrimpels en moet nodig eens opzoek naar een goede oogcréme 😉
  Duidelijke review en goede foto’s.

  Ik wens je een prachtig weekend Xoxo

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.