Savonnerie de Bormes Bodylotion Provence

Soms kunnen producten waar je heel veel van verwacht, erg tegenvallen. Maar soms is het andersom: dan blijkt een product waar je eigenlijk niet zoveel van verwachtte, ontzettend lekker en goed te zijn. Savonnerie de Bormes Bodylotion Provence is een voorbeeld uit het laatste rijtje. Ik vertel je waarom dit product mij zo verrast heeft!

Savonnerie de Bormes BodylotionSavonnerie de Bormes Bodylotion Provence

Savonnerie de Bormes is een merk wat al sinds 1986 bestaat. Het merk is afkomstig uit Zuid-Frankrijk, en dat komt bij dit product helemaal tot uiting. Maar dat vertel ik je zo 😉 De producten van Savonnerie de Bormes bevatten geen parabenen, zijn niet op dieren getest en de verpakkingen zijn gemaakt van recyclebare materialen. En sinds een tijdje zijn ze verkrijgbaar bij de Nederlandse webshop Treez Cosmetics, misschien wel het beste nieuws ♥

Savonnerie de Bormes BodylotionIngrediënten

Savonnerie de Bormes Bodylotion bevat onder andere Sheabutter (wat vrij hoog in de ingrediëntenlijst staat), Xanthan Gum en Allantoïne, ingrediënten die een verzorgende, verzachtende en herstellende werking op de huid hebben. Ik had mijn bedenkingen wel even bij de minerale olie in de bodylotion (Paraffinum Liquidum), omdat dit bij mij nogal eens voor een ‘verstikkend’, zweterig laagje kan zorgen op mijn huid. Gelukkig heb ik daar bij deze bodylotion geen last van, waarschijnlijk gaat het hier om een vrij dunne minerale olie. Minerale olie legt als het ware een laagje op de huid, waardoor uitdroging van buitenaf wordt tegengegaan. Op de langere termijn doet het echter weinig voor je huid, het verbetert je huid niet. De bodylotion bevat tevens parfum (vrij hoog op de ingrediëntenlijst), als je huid daar gevoelig voor is, kun je wellicht beter voor een ander product kiezen.

Savonnerie de Bormes BodylotionThe looks

De flacon van Savonnerie de Bormes Bodylotion ziet er ontzettend mooi en schattig uit met de houten ronde dop. De fles zelf is vrij eenvoudig, maar het etiket is op en top Frans. Ik weet niet precies hoe ik het moet uitleggen, maar ik hoop dat jullie snappen wat ik bedoel. Ok, dat was even een heel vaag stukje tussendoor, hahaha!

Savonnerie de Bormes BodylotionKlein puntje van de kritiek voor de opening van de fles. Deze had van mij wat kleiner mogen zijn. Savonnerie de Bormes Bodylotion is vrij dun, en door de grote opening komt er al snel teveel lotion in één keer uit de fles. Even voorzichtig zijn met doseren dus!

Toen Paulien en Ingrid mij mailden met een voorstel voor de producten die ze zouden opsturen, hadden ze deze Savonnerie de Bormes Bodylotion Provence in de geur Marine erbij gezet. Een geur die bij beiden favoriet is, maar mijn voorkeur ging eigenlijk meer naar Vanille. Maar omdat ik niet altijd alleen maar wil schrijven over wat ik zelf het lekkerst vind, besloot ik het advies van de dames op te volgen. En jeetje, wat was ik daar blij mee!

Savonnerie de Bormes BodylotionTextuur, geur en werking

De geur van Savonnerie de Bormes Bodylotion Provence Marine is vanuit de fles een beetje erg fris, op het mannelijke af. Paulien en Ingrid schreven ook niet voor niets dat de geur ook hun mannen aanspreekt. Eenmaal aangebracht en ingemasseerd, wordt de geur echter wat zachter. De geur die dan ontstaat, vind ik nog het beste te omschrijven als: een verfrissend briesje op een warme, zwoele zomerdag ♥

Savonnerie de Bormes BodylotionDe textuur van de bodylotion past al net zo goed bij de zomer: hij is erg dun en smeert daardoor goed uit. De bodylotion heeft een paar minuutjes nodig om goed in te trekken, maar laat daarna geen voelbaar laagje meer achter. Mijn huid voelt zacht en verzorgd, precies de verzorging die ze op wat warmere dagen nodig heeft.

Conclusie en verkrijgbaarheid

Zowel qua geur als qua verzorgende werking en textuur vind ik Savonnerie de Bormes Bodylotion echt een product voor de wat warmere zomerdagen. Maar het staat je natuurlijk geheel vrij om haar ook op wat frissere dagen gebruiken 😉

Savonnerie de Bormes Bodylotion is verkrijgbaar in de webshop van Treez Cosmetics, in de geuren Marine, Lavande en Vanille. Een flacon van 250 ml kost € 12,60. in dezelfde geuren is ook een bijpassende Shower Gel of Shower Mousse verkrijgbaar, of zelfs een compleet kadopakket. Ik heb het product in dit artikel ontvangen voor een review.

8 Comments on Savonnerie de Bormes Bodylotion Provence

 1. F.v.d.Stel-Bourgonje
  2 augustus 2018 at 18:45 (4 jaren ago)

  Ik heb de gel douche e bodymilk kado gekregen, in Frankrijk gekocht.Ik heb een heel gevoelige huid maar dit is een heerlijk product.Ga het zeker vaker gebruiken.

  Beantwoorden
 2. Mireille
  19 april 2017 at 06:25 (5 jaren ago)

  Inderdaad typisch Frans. Wat ik zo jammer vind is inderdaad de paraffine in het product. Komt nog zo veel voor bij de Franse merken. Maar de geur maakt het meestal weer goed daar zijn ze dan weer meester in.

  Beantwoorden
 3. Manon
  18 april 2017 at 19:15 (5 jaren ago)

  Wat een schattig flesje zeg ! Ik vind het erg goed klinken. Het merk ken ik totaal niet.

  Beantwoorden
 4. Miranda
  18 april 2017 at 15:10 (5 jaren ago)

  Het product heeft een mooie naam, een leuke verpakking en de geur lijkt mij heerlijk 🙂

  Beantwoorden
 5. Forever38.com (Vera)
  18 april 2017 at 09:47 (5 jaren ago)

  Klinkt erg goed. Ik vind de fles er ook erg mooi uitzien, met die houten dop. Je hebt me nieuwsgierig gemaakt naar dit merk !

  Beantwoorden
 6. chucky1012
  18 april 2017 at 08:02 (5 jaren ago)

  Dat ziet er mooi uit!
  Klin(t goed.
  Franse producten zien er luxe uit.

  Xoxo

  Beantwoorden
 7. Mariëlle
  18 april 2017 at 07:55 (5 jaren ago)

  Wat een schattig flesje! Klinkt erg goed 🙂

  Beantwoorden
 8. marije
  18 april 2017 at 06:07 (5 jaren ago)

  Bij Marine denk ik ook meteen aan een manlijke geur. Wat grappig dat het dan zo anders uitpakt. Het ziet er idd heel frans uit.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.