Shampoo Bars Haarmasker Bar Papaja Kers

Ik gebruik nu al een aantal maanden de producten van Shampoo Bars, die ik in mei bij Binnie kocht. Onlangs ontdekte ik een geheel nieuw product in het assortiment: de Shampoo Bars Haarmasker Bar Papaja Kers. Volgens de website is dit precies wat droog, pluizig haar nodig heeft, dus voor mijn haar gemaakt. Ik heb hem inmiddels een paar weken in gebruik, en ik word er erg blij van!

Shampoo Bars Haarmasker Bar Papaja Kers

Shampoo Bars Haarmasker Bar Papaja Kers

Dit is het allereerste solid haarmasker wat ik test. ‘Vroeger’, toen ik nog shampoo en dergelijke in plastic flessen gebruikte, trakteerde ik mijn haar regelmatig op een haarmasker. Dat geeft toch net wat meer verzorging dan een conditioner, mijn droge krullende haar kan het goed gebruiken. Ik hoopte dat vooral het pluizige van mijn haar wat zou verbeteren, wat vooral op de tweede dag na het wassen van mijn haar nogal aanwezig is.

Shampoo Bars Haarmasker Bar Papaja Kers

Ingrediënten

De Shampoo Bars Haarmasker Bar Papaja Kers bevat maar weinig ingrediënten, meestal is dat een goed teken. Het eerste ingrediënt, die met de hele lange moeilijke naam, is een natuurlijk ingrediënt wat wordt gewonnen uit koolzaad olie. Het wordt in haarverzorgende producten toegepast vanwege zijn ontwarrende en verzorgende eigenschappen. Verder zie ik Kokosolie (jeej!), Sheaboter (jeej!), en een vrij onbekend ingrediënt: Broccolizaadolie. Het blijkt steeds vaker toegepast te worden in natuurlijke cosmetica, en dan met name haarverzorging. Het is een uitstekende vervanger voor siliconen, en geeft het haar glans. Het werkt zeer conditionerend en maakt het haar glad en sterker, zonder het te verzwaren.

In huidverzorging is broccolizaadolie erg geschikt voor de rijpere huid, het beschermt de huid tegen schadelijke invloeden. Bovendien heeft het regenererende en celactiverende eigenschappen. Een ingrediënt om in de gaten te houden dus!

Geur, gebruik en werking

Over de geur van de Shampoo Bars Haarmasker Bar Papaja Kers kan ik kort zijn: die is hemels! Maar goed, ik had eigenlijk ook niet anders verwacht 😉 Ik hoop dat Shampoo Bars meer producten met deze heerlijke, zoet-fruitige geur gaat uitbrengen ♥ Een Body Lotion bijvoorbeeld!

Het aanbrengen van het haarmasker gaat hetzelfde als met de conditioner. Na het wassen van je haar wrijf je de Haarmasker Bar over je haar. Doe dit vooral over de uiteinden, niet te dicht bij de hoofdhuid. Vanwege de intens verzorgende werking kan je haar dan sneller vet worden. Shampoo Bars adviseert om de Haarmasker Bar eerst even onder de warme kraan te houden, maar mijn ervaring is dat dat niet nodig is. Hij is al zacht genoeg van zichzelf, het aanbrengen gaat als vanzelf.

Shampoo Bars Haarmasker Bar Papaja Kers

Daarna laat je het haarmasker vijf minuutjes zijn werk doen, en spoelt het daarna goed uit. Let er goed op dat je de bar na gebruik even droogt, en vervolgens op een droge plek bewaart. Ik heb zelf een bamboe schaaltje van Shampoo Bars op mijn badkamer staan, daar bewaar ik alle haarverzorgingsproducen op.

Het resultaat ♥

Al bij het uitspoelen voel ik de geweldige, intens verzorgende werking op mijn haar. Mijn haar voelt super zacht en glad, het afdrogen en uitborstelen na het wassen gaat zoveel makkelijker! Ook na het föhnen en in model brengen zie en voel ik het geweldige resultaat: mijn haar heeft mooie, veerkrachtige krullen en glanst beduidend meer. De volgende dag, die normaal de ‘pluisdag’ is, zit mijn haar nog even mooi en levendig. De krullen blijven lekker soepel en veerkrachtig, en mijn haar voelt glad in plaats van pluizig en stroef. Alsof dat nog niet genoeg lof is: de heerlijke geur blijft zeker nog een halve dag in mijn haar hangen.

Yep: ik ben fan! ♥ Ik gebruik nu om en om het haarmasker en de conditioner na het wassen van mijn haar, ik gebruik het masker dus 1 tot 2 keer per week.

De Shampoo Bars Haarmasker Bar Papaja Kers kost € 16,95 en is dus wel iets duurder dan de conditioner bars. De producten van Shampoo Bars zijn onder andere verkrijgbaar bij SoMuch, en via de eigen webshop van het merk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.