Shampoo Bars shampoo en conditioner

Onlangs vertelde ik jullie over de natuurlijke deodorant van Shampoo Bars, die ik met veel plezier getest heb. En inmiddels vast in gebruik heb 😉 Maar dat is niet het enige product wat ik van dit merk getest heb. Volgens mij heb ik het hele assortiment inmiddels op mijn badkamer liggen, hahaha! Vandaag vertel ik jullie meer over de Shampoo Bars shampoo en conditioner.

Shampoo Bars shampoo en conditioner

Shampoo Bars shampoo en conditioner

Ik heb de Shampoo Bars shampoo en conditioner al een tijdje in gebruik. Ik ontving van Binnie verschillende varianten, en die wilde ik natuurlijk allemaal uitproberen. En toen ik een tijdje geleden bij haar in de winkel was, heb ik nog een andere variant meegenomen. Testing takes time! 😉

Ik had de shampoo en conditioners van Shampoo Bars al weleens in de webshop zien staan. Maar nu ik zelf helemaal in de verduurzaming van mijn badkamer zit, was ik natuurlijk erg geïnteresseerd. Shampoo Bars is een Nederlands merk, uit Deventer. De mensen achter Shampoo Bars willen het reduceren van plastic voor iedereen mogelijk maken, en iedereen de mogelijkheid van een milieubewuste en duurzame douche-ervaring bieden. Het assortiment is inmiddels behoorlijk uitgebreid, zo werd er onlangs nog Body Lotion aan toegevoegd. Ook daarover vertel ik binnenkort meer 🙂

Shampoo Bars shampoo en conditioner

Shampoo Bar Citroen

Er zijn behoorlijk wat verschillende varianten Shampoo Bars, ieder heeft zijn eigen werking. De Shampoo Bar Citroen is vooral geschikt voor vet haar. Ook kun je nog eens kiezen uit twee formaten: Medium en Regular. De Medium formaatjes zijn perfect om mee op vakantie te nemen (jeeeeej, we mogen weer!) of om te kijken hoe de Shampoo Bar bevalt voor jouw haar.

De Shampoo Bars zijn vrij van SLS en SLES, en zijn dus vele malen milder voor je hoofdhuid dan shampoos die deze ingrediënten wel bevatten. De eerste paar keer dat je je haar wast met een shampoo bar zonder SLS of SLES, kan even wennen zijn. Je haar kan stroef aanvoelen na het uitspoelen. Maar dat gaat over na een paar wasbeurten, echt. Het komt meestal doordat zich om je haar een laagje heeft gevormd van ingrediënten waar je haar eigenlijk niks mee kan. Door je haar te wassen met een shampoo bar zonder nasty ingrediënten, wordt dat laagje langzaam weg gewassen. En dat veroorzaakt dat stroeve gevoel. Zodra het laagje helemaal weg is, komt je eigen, natuurlijke haar weer tevoorschijn en voelt meestal zachter dan ooit.

Shampoo Bar Vanille

De Shampoo Bars Vanille en Citroen zijn qua geur mijn favorieten. Citroen ruikt een beetje sorbetachtig, en vanille is gewoon zoals vanille moet ruiken. Ik heb de Medium Shampoo Bars, maar persoonlijk heb ik liever de Regular. Die ligt gewoon wat fijner in de hand.

Qua werking waren deze Shampoo Bars het echter niet helemaal voor mij, mijn (krullende) haar werd nogal droog en pluizig.

Shampoo Bars shampoo en conditioner

Ook de Rozenblaadjes Shampoo Bar, die weliswaar voor normaal tot droog haar geschikt is, was het niet voor mij. Dus toen ik bij Binnie in de winkel was in mijn vakantie, heb ik het assortiment eens even goed bekeken, en in overleg met Binnie de Kokos Shampoo Bar en Conditioner mee genomen.

Shampoo Bars shampoo en conditioner

Shampoo Bar en Conditioner Kokos

De Kokos Shampoo Bar nam meteen de favoriete positie over, wat een heerlijke geur! Nu houd ik van de geur van kokos, dat scheelt natuurlijk wel 😉 Al bij het eerste gebruik merkte ik dat deze wel uitstekend werkt voor mijn haar.

Het gebruik van een Shampoo Bar kennen jullie inmiddels vast wel. Je maakt je haar nat, wrijft de shampoo bar over je natte haar en legt hem dan even aan de kant. Je kunt ook de shampoo bar opschuimen tussen je handen, en dan met het schuim je haar wassen. Maar voor mijn dikke lange haar werkt dat niet zo goed.

Nadat ik mijn haar gewassen heb, spoel ik het uit en was het nog een keer. Dit doe ik altijd, met iedere shampoo die ik gebruik. De eerste wasbeurt is om de stylingproducten, vuil en zweet uit mijn haar te wassen. De tweede wasbeurt is om mijn haar daadwerkelijk te reinigen. Deze manier werkt voor mij gewoon het allerbeste.

Conditioner

Na de tweede keer uitspoelen breng ik de Kokos conditioner aan. Dit doe ik op dezelfde manier: ik wrijf de bar over mijn natte, schone haar. Daarna masseer ik nog even met mijn handen door mijn haar, zodat de conditioner goed verdeeld wordt.

Zowel de shampoo als de conditioner verwijder ik overigens meteen uit de douchecabine zodra ik klaar ben met gebruik. Hoe minder nat ze worden, hoe langer ze meegaan.

Na het uitspoelen van de conditioner voel ik meteen het verschil: mijn haar is veel makkelijker door te kammen, voelt zacht en soepel, én ruikt heerlijk. Na het drogen zie ik dat het pluizige veel minder is geworden, en ook de volgende dag (ik was mijn haar om de andere dag) is de pluis veel minder aanwezig. Ik ben blij dat ik nog even verder gezocht heb naar een andere variant!

Shampoo Bars shampoo en conditioner

Body Bar Aardbei

Zoals ik al zei: Shampoo Bars heeft meer in het assortiment dan alleen shampoo. Binnie stuurde mij ook de veelbelovende Body Bar Aardbei, waarop ik meteen verliefd werd. Nu vind ik de term ‘body bar’ een tikkeltje overdreven, het is gewoon een zeep. Een heerlijke zeep welteverstaan ♥ Hij doet mij denken aan Strawberry Shortcake van vroeger, wie kent dat nog? Een heerlijke zoete, aarbeiïge geur gecombineerd met een heerlijk romig, zacht schuim op mijn huid: LIEFDE! De Body Bar is zo romig, dat ik hem ook als scheerzeep gebruik. Dit is echt zo’n product waarvan je het liefst altijd een stuk of twee op voorraad hebt liggen. Zodat je nooit zonder komt te zitten!

Je vindt alle producten van Shampoo Bars bij SoMuch via deze link. De Shampoo Bars kosten € 5,95 (medium) en € 8,95 (regular), de conditioner kost € 9,95 en de Body Bar kost € 8,95. Alle producten zijn dierproefvrij en vegan, en vrij van parabenen en siliconen.

1 Comment on Shampoo Bars shampoo en conditioner

  1. Miranda Aerts
    30 juni 2021 at 17:15 (11 maanden ago)

    Strawberry Shortcake, dat waren leuke tijden! 🙂
    Voor de geur zou ik hem alleen al willen hebben.

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.