Shampoo Bars wasbare wattenschijfjes en bamboe wattenstaafjes

Nu ik mijn badkamer afgelopen jaar behoorlijk plasticvrij gemaakt heb, is het tijd om verder te kijken. Waar kan ik nog meer verduurzamen? We blijven nog even op de badkamer, bij twee producten die je dagelijks/wekelijks gebruikt. En waarvan je er heel wat weggooit. Wattenschijfjes en wattenstaafjes, heb je weleens geteld hoeveel je er daar van gebruikt in een maand tijd? Ik gebruik nu al een tijdje de Shampoo Bars wasbare wattenschijfjes en bamboe wattenstaafjes, dus het is de hoogste tijd om jullie er meer over te vertellen!

Shampoo Bars wasbare wattenschijfjes

Shampoo Bars wasbare wattenschijfjes en bamboe wattenstaafjes

Ik gebruik de Shampoo Bars wasbare wattenschijfjes en bamboe wattenstaafjes al ruim een half jaar, sinds ik in mei bij SoMuch in Heerenveen was. Ik zag ze daar in het schap liggen en besloot ze mee te nemen, samen met de andere heerlijke producten van dit mooie merk. Zowel mijn shampoo als mijn conditioner en haarmasker zijn momenteel van Shampoo Bars, ze bevallen mij uitstekend!

Shampoo Bars wasbare wattenschijfjes

Wasbare wattenschijfjes

Shampoo Bars is natuurlijk niet het eerste merk wat wasbare wattenschijfjes op de markt brengt. De afgelopen jaren zijn wasbare wattenschijfjes ontzettend populair geworden, en dat is maar goed ook. Want waarom zou je wegwerp producten gebruiken als er ook een goed duurzaam alternatief is?

Een verpakking Shampoo Bars wasbare wattenschijfjes bevat 16 pads: 12 zachte, ‘gewone’ pads en 4 scrub pads. Daarnaast zit er een handig waszakje bij, zodat de wattenschijfjes niet gaan dwalen door je wasmachine.

De wattenschijfjes zijn gemaakt van duurzame bamboevezels en katoen, en volledig plasticvrij. De pads zijn wasbaar op 40 of 50 graden, voor het beste resultaat gebruik je geen wasverzachter. Aanbevolen wordt om ze niet te strijken (maar daar zie ik sowieso het nut niet van in bij wattenschijfjes πŸ˜‰ ) en niet in de wasdroger te doen. Dat laatste is ook niet nodig, want na het wassen zijn ze in een mum van tijd droog.

Shampoo Bars wasbare wattenschijfjes

Shampoo Bars wasbare wattenschijfjes

De wattenschijfjes zijn iets groter dan de reguliere wegwerp-wattenschijfjes, ik vind ze daardoor erg lekker in de hand liggen. Ze zijn zacht, waardoor ze ook voor een gevoelige huid, of voor de huid rond je ogen te gebruiken zijn. De scrub pads zijn iets steviger, maar voelen toch nog steeds zacht aan.

Multifunctioneel

De Shampoo Bars wasbare wattenschijfjes zijn te gebruiken voor het verwijderen van je make-up, het reinigen van je huid en dus ook om je huid te scrubben. Ik gebruik de scrub pads het liefst in combinatie met een gezichtszeep. De gewone pads zijn ook te gebruiken om nagellak te verwijderen, alleen kunnen er dan na het wassen wel vlekken in de pads achterblijven. Het beste gebruik je dan 1 of 2 van de schijfjes voor nagellak, en de rest voor je gezicht.

Shampoo Bars wasbare wattenschijfjes

Je zou verwachten dat de scrub pads ruw aanvoelen, maar niets is minder waar. Ik voel bij het gebruik op mijn huid wel de scrubbende werking, maar heel subtiel en zeker niet irriterend. Het leuke is, dat je deze scrub pads in combinatie met een gewone gezichtsreiniger of -zeep kunt gebruiken, waardoor je geen aparte scrub meer nodig hebt.

Een setje van 16 Shampoo Bars wasbare wattenschijfjes inclusief waszakje kost € 14,95.

Shampoo Bars Bamboe wattenstaafjes

Wattenstaafjes zijn zoΒ΄n typisch gebruiksvoorwerp waarvan je er ongemerkt heel veel gebruikt in een jaar tijd. En dus ook heel veel weggooit. De Shampoo Bars Bamboe wattenstaafjes veranderen niets aan de hoeveelheid afval, maar wel aan het soort afval. Ze zijn namelijk gemaakt van duurzaam bamboe en biologisch katoen, en 100% biologisch afbreekbaar. Je kunt ze na gebruik bij het groenafval gooien, of op de composthoop, als je die hebt.

Shampoo Bars wasbare wattenschijfjes

De Shampoo Bars Bamboe wattenstaafjes zijn 100% natuurlijk. Ze zijn volledig plasticvrij, en het katoen is niet met chloor gebleekt maar met waterstofperoxide.

Wist je trouwens dat een plastic wattenstaafje één van de producten is die het vaakst gevonden wordt tijdens grote strand-cleanups? Des te belangrijker is het, om een duurzaam en milieuvriendelijk alternatief te gaan gebruiken!

Hi!

Shampoo Bars wasbare wattenschijfjes

In het doosje, wat van gerecycled karton gemaakt is, zitten 100 wattenstaafjes.

Doordat de stokjes van de wattenstaafjes van hout gemaakt zijn, zijn ze een stuk steviger dan de papieren wattenstaafjes die ik sinds een tijdje in gebruik had. Dat was in het begin even wennen, je moet bij gebruik echt wat minder ‘kracht’ gebruiken. Maar verder zijn ze ontzettend fijn in gebruik. De belangrijkste reden voor mij om ze te gebruiken is het feit dat ze volledig biologisch afbreekbaar zijn. Weer een beetje minder afval van mij op de grote berg!

De Bamboe wattenstaafjes kosten € 1,95 voor 100 stuks.

De producten van Shampoo Bars zijn onder andere verkrijgbaar bij SoMuch

1 Comment on Shampoo Bars wasbare wattenschijfjes en bamboe wattenstaafjes

  1. Yolanda
    13 januari 2022 at 11:31 (4 maanden ago)

    Goed voorstel ga ze zeker gebruiken

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.