Shoplog: LE collecties Catrice en Essence

Het is alweer een hele tijd geleden dat ik iets kocht uit de LE collecties van Catrice en Essence, maar de collecties van dit moment spraken me direct zo aan, dat ik vrijdagavond even naar het Kruidvat hier in het dorp ben geweest, en een paar items uit elke collectie kocht. In deze shoplog laat ik de producten aan je zien en vertel je wat mijn eerste indruk is!

Catrice

Shoplog Catrice Treasure Trove en Essence Winter? Wonderful!

Catrice Treasure Trove en Essence Winter? Wonderful! liggen sinds vorige week in het schap bij Kruidvat en Trekpleister. Ik heb een aantal producten (degenen waar een tester van aanwezig was) getest in de winkel en ben uiteindelijk met vijf producten naar huis gegaan. De rest van de producten vond ik óf qua pigmentatie tegenvallen, of voor mij niet voldoende de moeite waard.

Catrice

Allereerst kocht ik de Catrice Powder Blush Caviar and Champagne:

La belle de nuit. De gouden glow van deze blush zorgt voor een stralende teint. Breng op het hoogste punt van de jukbeenderen aan en accentueer de contouren van het gezicht. Het unieke sterreliëf en de zachte textuur maakt van de blush – een combinatie van warm roze en champagne highlights –  de must-have van het seizoen.

Catrice Treasure Trove

Zonder flits

Catrice

Met flits – deze foto geeft de kleur het beste weer. Ik weet niet wat er zaterdag aan de hand was met het licht (behalve dan dat het erg donker weer was), maar alle foto’s in dit artikel die met flits gemaakt zijn, geven de kleuren van de producten het beste weer).

Ik vind de kwaliteit van deze Powder Blush echt heel erg goed: de blush heeft een creamy textuur en een uitstekende pigmentatie. De swatch laat ik je hieronder zien, samen met de highlighter.

Catrice

Ook de Golden Powder in de kleur Golden Grace kon ik niet weerstaan:

Golden Sparkle. Een subtiele glans in zacht champagne creëert feestelijke highlights op het gezicht en de hals. De compactpoeder met het prachtige sterreliëf is perfect om prachtige accenten te creëren met een poederkwast.

Catrice

Zonder flits

Catrice Treasure Trove

Met flits

Ook deze prachtige highlighter van Catrice heeft een hele fijne zachte textuur en een goede pigmentatie. Het is even geleden dat ik zo’n kwaliteit heb gezien bij Catrice!

Catrice

Zonder flits

Catrice

Met flits

Ik vind zowel de Catrice Powder Blush als de Golden Powder juweeltjes om te zien, en echt aanraders. Ik heb afgelopen weekend vanwege een overvolle agenda helaas geen kans gezien om er een look mee te maken, dus die houden jullie nog even van me tegoed. Maar omdat de collectie natuurlijk maar beperkt verkrijgbaar is, wilde ik niet langer wachten met het plaatsen van mijn artikel.

Catrice Treasure Trove

Zonder flits

Catrice Treasure Trove

Met flits

Van de nagellakjes uit de Catrice Treasure Trove collectie vond ik alleen Jewel Daze bijzonder genoeg, maar dit is dan ook wel echt een heel mooi kleurtje vind ik. Het is een abrikooskleur met een gouden shimmer, en daardoor net een tikje specialer dan zomaar nude. Ik draag hier twee laagjes, daarmee dekt de kleur prima.

Essence

Van de Essence Winter? Wonderful! collectie kocht ik twee producten. Ik vond het oogschaduwpalette prachtig om te zien, en die stond ook op mijn wishlist. Helaas viel de pigmentatie hiervan me dermate tegen, dat ik besloot om hem niet te kopen.

De blush in de kleur Winter Kissed Cheeks ging alleen al vanwege het schattige uiterlijk in mijn winkelmandje:

Gekleurde wangen! de driekleurige blush biedt frisse kleuraccenten – zelfs in de winter. roze, abrikoos en nude blenden prachtig op de huid en het ijskristallen reliëf is een prachtige herinnering aan speciale momenten in de sneeuw.

Essence

Zonder flits

Essence

Met flits

Dit is een fris roze blush met een heel subtiele glans. Hij is koeler van kleur dan de blush van Catrice, maar wel erg mooi als je een lichte huid hebt:

Essence

Zonder flits

Essence

Met flits

Ik vind ook deze prachtig, maar als je op zoek bent naar een blush met een intense kleur, kun je beter de blush van Catrice kiezen.

Essence

Hoewel ik volgens mij voor de komende drie jaar genoeg handcrème heb (hoewel: heb je ooit genoeg handcrème?), nam ik de hand balm uit deze collectie ook mee:

Verzorging tijdens koude dagen! handen vragen veel aandacht in de winter. deze handbalsem hydrateert de handen zodat ze weer lekker zacht en soepel voelen – zelfs wanneer de temperatuur tot onder nul daalt.

Verkrijgbaar in 01 you melt my heart.

Essence

Qua ingrediënten zie ik niet zo heel veel bijzonders in de lijst staan, maar goed: daar is de prijs ook naar.

Essence

De Winter? Wonderful! Hand balm heeft een romige textuur, die goed verdeelt en vrij vlot intrekt. Hij is niet super verzorgend, en op koude dagen zeker niet voldoende, maar prima als tube in je handtas, om tussendoor te kunnen smeren. De geur is zacht en zoet, en niet overheersend.

Essence

De producten van de Catrice Treasure Trove en de Essence Winter? Wonderful! collectie zijn tijdelijk verkrijgbaar bij Kruidvat en Trekpleister, zolang de voorraad strekt. Wil je alle producten en bijbehorende prijzen op een rijtje zien, kijk dan even in dit artikel.

5 Comments on Shoplog: LE collecties Catrice en Essence

 1. Cindy
  11 januari 2016 at 20:43 (6 jaren ago)

  De blush van Catrice is bij nader inzien wel mooi. Had alles in de winkel zien liggen maar niets gekocht. De LE’s van deze 2 merken boeien me de laatste tijd niet meer zo, helaas.

  Beantwoorden
 2. Angela
  11 januari 2016 at 16:08 (6 jaren ago)

  Mooi artikel weer.

  Altijd gedacht daar door merk sowieso niet echt de moeite waard is. Ben ik op make-up gebied ook wel een beetje verwend, maar nu ben ik toch wel nieuwsgierig geworden.

  Beantwoorden
 3. mariëlle
  11 januari 2016 at 15:40 (6 jaren ago)

  Leuke shoplog!! Ik vind wel wat items leuk, maar niet leuk genoeg om het te kopen!

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.