Sigma Enlight Limited Edition – review en swatches

Met Kerstmis kreeg ik enkele producten van de nieuwe Sigma Enlight collectie, die al op mijn verlanglijstje stonden vanaf het moment dat ik ze voorbij zag komen op Twitter en Facebook. De Sigma Enlight collectie is een collectie met neutrale, rustige kleuren, die perfect zijn voor een dagelijkse look. Precies op mijn lijf geschreven dus! Vandaag laat ik je alle producten afzonderlijk zien, met swatches, en aan het eind van het artikel een look die ik er mee maakte.

Sigma Enlight

Sigma Enlight

Sigma Enlight Warm Neutrals Eye Shadow Palette

Het paradepaardje uit deze collectie is het Warm Neutrals Eye Shadow Palette. Na het Resort Palette en het Créme de Couture oogschaduwpalette is Warm Neutrals een heel rustig palette met grotendeels neutrale kleuren, en daardoor wel voor meer mensen draagbaar, vermoed ik. Niet iedereen houdt nu eenmaal van felle kleuren. Ik vind het erg leuk dat Sigma dit keer een complete collectie heeft uitgebracht, zodat je je complete look op elkaar kunt afstemmen.

Sigma EnlightSigma EnlightSigma Enlight

Sigma Enlight

Het Sigma Enlight Warm Neutrals palette zit net zoals de andere oogschaduwpalettes van Sigma in een strakke, kartonnen verpakking. Desondanks ziet het er luxe uit, en het voelt erg stevig aan. In het deksel zit een grote spiegel, wat handig is om onderweg je oogschaduw bij te werken, of als je je oogschaduw van dichtbij wil aanbrengen. Het palette bevat 12 verschillende kleuren, met zowel matte, glanzende als shimmery oogschaduws, zodat je naar hartelust kunt combineren.

Sigma EnlightSigma EnlightSigma Warm Neutrals Sigma Warm Neutrals

Neutrale oogschaduwkleuren, dat klinkt al snel een beetje saai, maar daar hoef je bij dit palette niet bang voor te zijn. Want naast de ‘standaard’ neutrale kleuren als bruin en beige, bevat Warm Neutrals bijzondere kleuren als donker rood, oud roze, goud en brons. Daarmee maak je je neutrale look net even iets pittiger, als je dat wilt.

Sigma Warm NeutralsSigma Warm NeutralsSigma EnlightSigma Enlight

De kleuren van het Sigma Enlight Warm Neutrals palette zijn uitstekend gepigmenteerd. Zo goed, dat ik de eerste keer dat ik het palette gebruikte, mijn oogschaduw direct weer moest verwijderen en opnieuw moest aanbrengen, want ik had de kleuren veel te heftig aangebracht (en was ook meteen met donkere kleuren begonnen, hahaha!). De glanzende oogschaduws zijn wat meer creamy dan de matte kleuren, de laatsten zijn iets korrelig bij het aanbrengen. Desondanks heb ik weinig last van fallout, ook niet bij de matte kleuren. De houdbaarheid van de oogschaduws is uitstekend (met gebruik van een oogschaduwprimer), na een dag werken zit alles nog prima op zijn plaats.

Het Sigma Enlight Warm Neutrals Eye Shadow Palette kost € 39,95. Het bevat in totaal 12 gram, dus 1 gram product per kleur.

Sigma EnlightSigma Enlight

Sigma Enlight Blush Serene

In de Sigma Enlight collectie zitten drie verschillende blushes: Mellow, Peaceful en Serene. Ik koos voor de laatste. Het zijn alledrie ook weer mooie, natuurlijke kleuren die perfect afgestemd zijn op het oogschaduwpalette. Mellow en Serene hebben een matte finish, Peaceful heeft een licht glanzende finish. Serene heeft een zachtbruine, naar peach neigende kleur.

Sigma EnlightSigma EnlightSigma Enlight

Ook de blush is uitstekend gepigmenteerd en laat zich prettig aanbrengen en verdelen. Het enige minpuntje vind ik de grootte van het doosje, het zou van mij wel iets groter mogen zijn. Maar verder: een heerlijke blush die ik de laatste weken eigenlijk iedere dag gebruik. Hij geeft mijn gezicht een frisse aanblik, zonder overduidelijk aanwezig te zijn. Precies wat ik zoek in een blush voor dagelijks gebruik.

Sigma Enlight Blush Serene kost € 13,95 voor 3,4 gram.

Sigma EnlightSigma EnlightSigma Enlight

Sigma Enlight Eye Liner Nutmeg

Ook qua eye liner kun je in de Sigma Enlight collectie kiezen uit drie kleuren: Eclipse, Nutmeg en Vintage. Ik koos voor Nutmeg, maar ik denk dat ik beter voor Vintage had kunnen kiezen, ik vind Nutmeg iets te licht voor mij. Ik denk dan ook dat ik Vintage er nog wel bij ga bestellen. Nutmeg heeft een warme bruine kleur, met een heel subtiel glittertje.

Sigma EnlightSigma Enlight

De eye liner is lekker zacht en brengt daardoor heel prettig aan. Ook van Nutmeg is de pigmentatie uitstekend, evenals de houdbaarheid. Sigma Enlight Nutmeg kan gebruikt worden als eye liner en als oogpotlood, hij laat zich (vlak na het aanbrengen) ook heel goed vervagen, voor een mooi nude effect.

Sigma Enlight Eye Liner Nutmeg kost net als de andere eyeliners uit deze collectie € 9,95 (voor 1,4 gram).

Sigma EnlightSigma Enlight Sigma Enlight

Sigma EnlightSigma Enlight Lip Gloss Tranquil

Tot slot de Sigma Enlight Lip Gloss. Ook hier kun je kiezen uit drie kleuren: Hint, Tint en Tranquil. Ik twijfelde tussen Tint en Tranquil, maar voor de wintermaanden ben ik toch voor de laatste gegaan, die is wat warmer van kleur. Tranquil heeft een roodbruine kleur met een creamy, glanzende finish.

Sigma Enlight Sigma Enlight

Over de Lip Gloss ben ik niet echt tevreden. Ten eerste is het kwastje heel dun en flexibel, waardoor het aanbrengen lastig gaat. Het kwastje zwiebert alle kanten op bij het aanbrengen, en dat is best irritant. Ik vind een sponsapplicator veel fijner werken voor een lipgloss, eerlijk gezegd. Daarnaast is de gloss nogal transparant, en daardoor niet mooi egaal aan te brengen. Gelukkig ligt de kleur vrij dicht bij de kleur van mijn lippen, en valt het dus niet op als hij niet helemaal egaal is. Maar ik merk dat ik hem door deze twee puntjes niet vaak gebruik, en dat is toch jammer.

Sigma Enlight Lip Gloss Tranquil kost € 10,95 voor 5,7 gram.

Met alle mooie producten uit de Sigma Enlight collectie maakte ik onderstaande look. Ik gebruikte de oogschaduws Fawn (op mijn bewegend ooglid), Dove (in mijn crease), Russet (net boven mijn bewegend ooglid, in de plooi zeg maar, in de buitenste hoek), Sugar Milk in mijn binnenste ooghoek en Oyster Sand op het wenkbrauwbot. Onder mijn oog bracht ik Nutmeg aan, met daar overheen een beetje Dove. Op de foto’s draag ik geen eyeliner, maar soms maak ik de look met een zwarte eyeliner (Zoeva Cat Eye Pen) af voor wat meer pit. De mascara die ik draag, is Rimmel Retro Glam, op dit moment mijn favoriete mascara.

Sigma EnlightSigma Enlight Sigma Enlight

Draag jij vaak een neutrale look, of ga je meestal voor wat meer kleur?

10 Comments on Sigma Enlight Limited Edition – review en swatches

 1. Marleen
  10 januari 2014 at 20:01 (8 jaren ago)

  Wat een mooi palette, met een mooie mix van mat en glans. Vind alleen Russet op de foto nogal bruin lijken terwijl hij in de pan meer roodbruin overkomt?
  Bedankt voor de uitgebreide review Natasja 🙂

  Beantwoorden
  • Natasja
   10 januari 2014 at 20:06 (8 jaren ago)

   Hoi Marleen, ik heb Russet zojuist nog een keer geswatcht, maar de kleur is inderdaad bruiner dan je in het palette zou verwachten. Hij heeft wel een heel mooi, subtiel donkerrood shimmertje erin.

   Beantwoorden
 2. Kimberly
  10 januari 2014 at 17:57 (8 jaren ago)

  Wat een mooie producten zijn het zeg! Je hebt een hele mooie look ermee gemaakt, inderdaad perfect voor elke dag.Gebruikte je trouwens ook de blush op de onderstaande foto? Jammer trouwens van de lipgloss

  Beantwoorden
  • Natasja
   10 januari 2014 at 18:52 (8 jaren ago)

   Ja, ik heb inderdaad ook de blush uit deze collectie gebruikt op de foto hierboven.

   Beantwoorden
 3. Miranda Aerts
  10 januari 2014 at 16:29 (8 jaren ago)

  Een mooie collectie, het palette vind ik helemaal mooi.
  Ik kies zelf altijd meer opvallende kleuren, maar bij jou staan deze kleuren heel goed.

  Beantwoorden
  • Natasja
   10 januari 2014 at 18:53 (8 jaren ago)

   Dankje! 🙂

   Beantwoorden
 4. Mireille
  10 januari 2014 at 10:42 (8 jaren ago)

  Wat een mooie producten en top foto’s weer Natasja.

  Beantwoorden
  • Natasja
   10 januari 2014 at 18:53 (8 jaren ago)

   Dankjewel Mireille!

   Beantwoorden

2Pingbacks & Trackbacks on Sigma Enlight Limited Edition – review en swatches

 1. […] zelfs rood. We zagen dit natuurlijk al bij het nieuwe Urban Decay Naked 3 palette, maar ook bij het Sigma Enlight Warm Neutrals palette zie je dit soort kleuren terugkomen. Essence doet hier met dit mooie palette ook aan mee, […]

 2. […] Kerst kreeg ik een aantal producten van de Sigma Enlight collectie, ik liet je in dit artikel de mooie producten en swatches zien. Het Warm Neutrals oogschaduwpalette uit deze collectie heb ik […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.