Sigma Fall Softly Eye Shadow palette

Bovenaan mijn verlanglijstje voor Sinterklaas stond het Sigma Fall Softly Eye Shadow palette, een palette wat ik al een tijdje op mijn wishlist had staan. Ik was blijkbaar lief geweest dit jaar, hij lag voor mij tussen de kadootjes. Tijd om dit mooie, pastelkleurige oogschaduwpalette aan jullie te laten zien!

Sigma Fall Softly Eye Shadow palette

Sigma Fall Softly Eye Shadow palette

Sigma Fall Softly Eye Shadow palette

Sigma Fall Softly Eye Shadow palette

Het Sigma Fall Softly Eye Shadow palette ziet er aan de buitenkant hetzelfde uit als het Sigma Enlight oogschaduwpalette. Ik vind het wel mooi, zo herken ik ze direct in mijn make-up lade. Aan de achterkant staan de twaalf kleuren vermeld, met daaronder de ingrediënten van de oogschaduws. De oogschaduws zijn vrij van parabenen.

Sigma Fall Softly Eye Shadow palette

Peekaboo!

Sigma Fall Softly Eye Shadow palette

Sigma Fall Softly Eye Shadow palette

Het Sigma Fall Softly Eye Shadow palette zit verpakt in een stevig zwart kartonnen doosje. Hoewel karton natuurlijk gevoelig is voor beschadigingen (zeker onderweg), vind ik het altijd erg mooi, zo’n kartonnen oogschaduwpalette. In het midden van het deksel staat het herkenbare Sigma logo. Ook op het doosje zelf staan op de achterkant de kleuren van het palette, je hoeft het hoesje dus niet persé te bewaren.

Sigma Fall Softly Eye Shadow palette

De oogschaduws worden beschermd door een stevig doorzichtig plastic, dit doe ik na ieder gebruik weer keurig terug op zijn plaats. Zo blijft mijn oogschaduwpalette mooi en netjes 🙂

Sigma Fall Softly Eye Shadow palette

De kleuren van het Sigma Fall Softly Eye Shadow palette variëren van heel licht, tot medium pastel, tot twee donkere kleuren, ik vind het een mooie variatie aan kleuren.

Sigma Fall Softly Eye Shadow palette

Ik vind ze zo gaaf, de Sigma oogschaduwpalettes… De vierkante vakjes, de letters in reliëf op alle verschillende kleuren: prachtig! Hieronder laat ik de kleuren steeds per vier aan je zien, met de swatches er meteen bij:

Sigma Fall Softly Eye Shadow palette

Sigma Fall Softly Eye Shadow palette

Kissing Cousin is een lichtgele vanille kleur met een matte finish, die uitstekend dienst kan doen als highlighter.

Candied is, zoals de naam al zegt, een snoeperige lichtroze (matte) kleur die mooi is als highlighter. Als je een lichtroze kleur aanbrengt in de binnenste ooghoek, doet dit je oogwit witter lijken.

Austere is een zalmkleurige tint, die met heel veel verschillende kleuren te combineren is. Ook deze heeft een matte finish.

Heart 2 Heart is iets donkerder zalm, en daardoor ook wat warmer van kleur. Ook Heart 2 Heart heeft een mooie matte finish.

Sigma Fall Softly Eye Shadow palette

Sigma Fall Softly Eye Shadow palette

Lyrical is een lichtroze kleur met een glanzende finish (één van de weinige in dit palette). Deze kleur geeft een pastel ooglook net dat beetje extra.

Gracious is een okerkleurige tint, met tevens een glanzende finish. Ik vind dit een mooie kleur om een naturel ooglook eens een keer een andere touch te geven.

Lovely is een koraalkleurige oogschaduw met een matte finish.

Keen on You is een lichte taupekleur met een matte finish, die eigenlijk wel met alle kleuren uit dit palette te combineren is.

Sigma Fall Softly Eye Shadow palette

Sigma Fall Softly Eye Shadow palette

Silver Tongued is een ijsblauwe kleur met een metallic finish, ik vind dit een prachtige kleur voor de winer.

Buddy Buddy is een licht grijsblauwe kleur met een matte finish.

Go Deep is een donkergrijze kleur met een bruine ondertoon, ook weer mat.

Elderberry tot slot is een diep paarse kleur, die zorgt voor wat pit in het palette.

Zoals ik van de oogschaduws van Sigma gewend ben, hebben ze een uitstekende pigmentatie (hoewel de lichte kleuren soms wel een beetje wegvallen tegen mijn huidskleur). De oogschaduw is een beetje korrelig bij het aanbrengen, maar brengt desondanks wel heel prettig aan en blendt mooi. De houdbaarheid is ontzettend goed, ook op dat vlak is het een kwalitatief erg goed merk.

Natuurlijk maakte ik ook een look met het Sigma Fall Softly Eye Shadow palette, waarvoor ik allevier de kleuren uit de onderste rij gebruikte:

Sigma Fall Softly Eye Shadow palette

In de binnenste ooghoek en onder mijn wenkbrauwen bracht ik Buddy Buddy aan, Silver Tongued daarin over lopend. Op het bewegend ooglid en een deel van de crease bracht ik Go Deep aan, en in de buitenste ooghoek Elderberry, deze vervaagde ik naar boven toe uit. Op mijn lippen draag ik mijn Pupa I’m Lipstick no. 407 Intense Fuchsia . Dit zijn de overige make-up producten die ik gebruikte:

Sigma Fall Softly Eye Shadow palette

Sigma Fall Softly Eye Shadow palette

Het Sigma Fall Softly Eye Shadow palette (€ 39,95) is onderdeel van de Sigma Fall Softly collectie, deze bevat verder o.a. zachte kleuren blush en verschillende kleuren Lip Base. De collectie is verkrijgbaar bij The Make Up Spot.

6 Comments on Sigma Fall Softly Eye Shadow palette

 1. chucky1012
  24 december 2014 at 11:53 (6 jaar ago)

  Mooie palette met prachtige kleuren die goed gepigmenteerd zijn!
  Super mooie make-up heb je aangebracht.

  Beantwoorden
 2. Miranda Aerts
  24 december 2014 at 08:50 (6 jaar ago)

  Een echte beauty!

  Beantwoorden
 3. Mireille
  24 december 2014 at 08:49 (6 jaar ago)

  Mooie zachte tinten ik houdt van pastel tinten. Vindt alleen € 39,95 veel geld voor een kartonnen doosje.

  Beantwoorden
 4. Sonja
  24 december 2014 at 08:28 (6 jaar ago)

  Mijn eerste reactie was wat een lieve zoete kleurtjes. En ik was ook blij wat donkere kleuren te ontdekken. Want alleen maar licht in een ooglook lijkt mij persoonlijk te weinig effect geven. Nu kun je mooi combineren!
  Mooie look heb je gemaakt!

  Beantwoorden
 5. Bianca
  24 december 2014 at 08:15 (6 jaar ago)

  Vind het er heel mooi uitzien, maar het zijn niet echt kleuren die ik zelf draag. Je look is weer erg mooi! x

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.