SkinAcademy Zero Day Cream en Night Cream

De afgelopen maanden heb ik al een paar producten van SkinAcademy Zero laten zien hier op Beautyspots. Vandaag is het de beurt aan de laatste drie, misschien wel de mooiste producten uit deze lijn! Ik heb het over de SkinAcademy Zero Day Cream en Night Cream, en de Eye Cream. Stuk voor stuk heerlijke, intens verzorgende crèmes voor mijn gezicht, waar ze in deze tijd van het jaar extra blij mee is!

SkinAcademy Zero Day Cream

SkinAcademy Zero 100% Natural Day Cream

SkinAcademy Zero 100% Natural Day Cream is een beschermende en vochtregulerende dagcrème, ontwikkeld op basis van sheabutter en kokosolie om de huid te helpen kalmeren en intensief te hydrateren. De samenstelling bevat tevens hydraterende glycerine, natuurlijke vitamine E, zoete amandelolie en sacha inci olie.

SkinAcademy Zero Day Cream

Het liefst gebruik ik een aparte dagcrème en nachtcrème voor mijn gezicht. Heel af en toe test ik weleens zogenaamde 24-uurs gezichtscrèmes, die je zowel ’s ochtends als ’s avonds aanbrengt. Maar ik merk dat mijn huid ’s avonds gewoon meer verzorging en voeding nodig heeft dan overdag. Een nachtcrème mag voor mij dan ook echt wel lekker vol en rijk zijn.

Ik vind de verpakkingen van de SkinAcademy Zero producten ontzettend gaaf. Zowel de doosjes als de verpakkingen waarin de crèmes zitten, zijn 100% recyclebaar. De bamboe deksels van de gezichtscrèmes zijn echt prachtig, ik vind het echt een aanwinst op mijn badkamerplankje!

Ingrediënten

De Day Cream bevat hele mooie, 100% natuurlijke en veganistische, ingrediënten. Zo zie ik Amandelolie hoog bovenin de ingrediëntenlijst staan, dat is zo’n mooie olie op het gebied van huidverzorging. Alle producten uit de SkinAcademy Zero lijn bevatten Sacha Inchi Olie, dit is een natuurlijke olie, afkomstig uit de zaden van de Zuid-Amerikaanse Sacha Inchi-struik. Hij heeft van alle plantenoliën het hoogste gehalte aan omega-3 vetzuren. Deze bijzondere olie is daardoor ideaal voor het hydrateren, voeden, kalmeren en intensief regenereren van de huid.

Goed om te weten: de gebruikte conserveringsmiddelen en parfums zijn volledig plantaardig. Alle formules zijn bovendien vrij van parabenen en SLES of SLS.

SkinAcademy Zero Day Cream

Textuur, geur en werking

De 100% Natural Day Cream heeft een heel subtiele, neutrale geur. Ik kan niet eens goed uitleggen waar het naar ruikt, hihihi!

De textuur van de crème is smeuïg, maar licht. Hij laat zich goed verdelen en inmasseren over mijn huid, maar lijkt in eerste instantie wel een wit laagje achter te laten:

Dit is echter maar van heel korte duur, al voor ik mijn make-up ga aanbrengen is het laagje al ingetrokken. Eenmaal ingetrokken laat de crème mijn huid verzorgd en gevoed aanvoelen, en blijft dat doen gedurende de dag. Onder mijn make-up (BB cream met poeder eroverheen) is het een prima basis.

De SkinAcademy Day Cream kost € 17,99 voor 50 ml.

SkinAcademy Zero Day Cream

SkinAcademy Zero 100% Natural Night Cream

Skin Academy Zero Night Cream is een intensief regenererende nachtcrème met daarin voedende sheabutter, antioxidantrijk groene thee extract, het aminozuur betaïne, natuurlijke vitamine E sacha inci- en zoete amandeloliën. Deze volle nachtcrème helpt de huid ’s nachts diepgaand te voeden, hydrateren en herstellen.

Ik denk dat de Night Cream mijn aller favorietste product is van de hele lijn.

Ingrediënten

De Night Cream bevat gedeeltelijk dezelfde ingrediënten als de Day Cream, maar dan hier en daar in een andere volgorde. En dus in een ander percentage. Zo staat Shea Butter hier hoger op de ingrediëntenlijst, en is dus in een hoger gehalte aanwezig in de crème. Ik word echt zó blij van ingrediëntenlijstjes als deze!

SkinAcademy Zero Day Cream

Textuur, geur en werking

De Night Cream heeft dezelfde subtiele, neutrale geur als de Day Cream. Op zich vind ik het niet erg als een gezichtscrème wat sterker ruikt, maar het is natuurlijk wel super fijn om te weten dat het gehalte parfum laag is. Want een gevoelige huid reageert vaak heftig op de aanwezigheid van parfum in een gezichtscrème.

De Night Cream heeft een vollere, bijna boterachtige textuur. De textuur smelt echter zodra de crème in aanraking komt met de warmte van mijn huid, waardoor het verdelen en inmasseren als vanzelf gaat. Ik vind de vollere textuur echt heerlijk om ’s avonds aan te brengen, het voelt als pure verwennerij en luxe voor mijn huid. Zeker in deze tijd van het jaar kan ze soms wat trekkerig zijn, door de kouder wordende ochtenden. Deze crème helpt haar zo ontzettend goed om verzorgd en gevoed te blijven, ik ben echt fan!

De SkinAcademy Zero Night Cream kost € 17,99 voor 50 ml.

SkinAcademy Zero Day Cream

SkinAcademy Zero 100% Natural Eye Cream

SkinAcademy Zero Eye Cream is een intensief verzorgende, herstellende en regenererende oogcrème samengesteld op basis van sheabutter, kokos-, sacha inci- en zoete amandeloliën, glycerine, betaïne en natuurlijke vitamine E. Het toegevoegde extract van de Spilanthes bloem staat in de cosmetische wereld bekend als een natuurlijk ingrediënt om de gezichtsspieren te helpen ontspannen. Dit zorgt voor een vermindering van rimpels, fijne lijntjes en kraaienpootjes en laat de huid rondom de ogen er glad en jeugdig uitzien. Deze 100% natuurlijke oogcrème helpt verder om de tere oogcontourhuid te voeden en diepgaand te hydrateren.

Ik weet dat veel vrouwen geen aparte oogcrème gebruiken. Meestal omdat ze het te veel ‘gedoe’ vinden. Ik gebruik al zo lang als ik me kan herinneren een oogcrème, simpelweg omdat de huid rond en onder je ogen nu eenmaal heel anders is dan die van de rest van je gezicht. De huid onder je ogen is veel dunner en teerder, en heeft dus een andere verzorging nodig om soepel en gezond te blijven.

Ingrediënten

Over de ingrediënten van de Eye Cream kan ik eigenlijk kort zijn: die zien er net zo goed uit als de Day Cream en de Night Cream. Heerlijk, zo’n 100% natuurlijke gezichtsverzorging die ook nog eens goed betaalbaar is!

De Eye Cream heeft een wat dunnere textuur, hierdoor laat hij zich goed aanbrengen en in de huid kloppen. Ondanks de dunne textuur heeft de crème een heerlijk voedende, verzorgende werking. De tere huid onder mijn ogen voelt intens verzorgd en comfortabel aan, zonder dat trekkerige gevoel wat ze soms kan hebben. Ondanks de verzorgende werking blijft mijn oogmake-up uitstekend zitten.

De Eye Cream kost € 11,99 voor 25 ml.

De producten van SkinAcademy Zero zijn exclusief verkrijgbaar bij Holland & Barrett. Ik heb de producten in dit artikel ontvangen voor een review.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.