SkinAcademy ZERO Face Wash en Face Scrub

Onlangs liet ik jullie al kennismaken met het merk SkinAcademy ZERO, wat sinds een paar maanden verkrijgbaar is in Nederland. Ik vertelde toen al dat ik mijn review over de producten in een paar artikelen zou opsplitsen. Vandaag is het de beurt aan de SkinAcademy ZERO Face Wash en Face Scrub, die sinds een paar maanden onderdeel zijn van mijn dagelijkse/wekelijke gezichtsverzorgingsroutine.

SkinAcademy ZERO Face Wash en Face Scrub

SkinAcademy ZERO Face Wash en Face Scrub

Diverse huidverzorgingsmerken claimen ‘volledig natuurlijk’ te zijn, maar als je kijkt naar de samenstellingen ofwel de verpakkingen, dan laat het natuurlijke aspect vaak nog veel te wensen over. SkinAcademy ZERO is daadwerkelijk 100% natuurlijk en veganistisch, zowel qua producten als de verpakkingen. De gebruikte conserveringsmiddelen en parfums zijn ook volledig van plantaardige oorsprong. Alle formules zijn bovendien vrij van parabenen en SLES of SLS.

Dat laatste vind ik erg belangrijk voor gezichtsverzorging. Voor mijn lichaam, zoals bijvoorbeeld in een showergel, vind ik het niet zo erg als er SLS of SLES in zit. Omdat mijn huid het prima kan hebben. Maar de huid van je gezicht is natuurlijk gevoeliger, en vraagt daarom een wat vriendelijkere verzorging. Dus als het even kan, vermijd ik producten waar SLS of SLES in zit voor mijn gezicht.

SkinAcademy ZERO Face Wash en Face Scrub

SkinAcademy ZERO Face Wash

SkinAcademy ZERO Face Wash is een 100% natuurlijke dagelijkse gezichtsreiniger boordevol plantaardige ingrediënten. De milde formule bevat sacha inchi- en kokosoliën en is tevens verrijkt met vochtregulerende glycerine, zoete amandelolie en natuurlijke vitamine E. Deze milde face wash laat de huid perfect schoon, zuiver, gekalmeerd en diepgaand gehydrateerd achter.

Ik gebruik vooral ’s ochtends graag een schuimende face wash om mijn huid te reinigen. Omdat dat lekker makkelijk is onder de douche, en omdat het ’s ochtends enkel om het reinigen van mijn huid gaat. ’s Avonds moet ik ook mijn make-up verwijderen, en gebruik dan altijd (ook) een ander product.

Ingrediënten

De ingrediënten van de Face Wash zien er helemaal dikke prima uit. Een paar hele mooie verzorgende ingrediënten, zoals Kokosolie, Amandelolie en Sacha Inchi-olie zorgen ervoor dat je huid tijdens het reinigen niet uitdroogt, maar juist gehydrateerd, gevoed en gekalmeerd wordt. Glycerine werkt vochtregulerend, waardoor de vochtbalans van de huid hersteld wordt.

Werking

SkinAcademy ZERO Face Wash heeft zo uit de tube een textuur die tussen crèmig en een geltextuur in zit. Als hij in aanraking komt met water, schuimt hij heel licht op. In eerste instantie was ik door de matige schuimvorming een beetje in dubio of hij wel doeltreffend genoeg zou reinigen. Mijn zorgen bleken echter ongegrond, want de face wash reinigt mijn huid uitstekend. Maar wel op een heel milde manier, waardoor mijn huid na het afspoelen en afdrogen niet trekkerig of droog aanvoelt.

SkinAcademy ZERO Face Wash en Face Scrub

De geur van de Face Wash is heel subtiel, het (natuurlijke) parfum staat dan ook bijna onderaan in de ingrediëntenlijst. Hierdoor is de reiniger ook voor een gevoelige huid uitstekend te gebruiken.

De SkinAcademy ZERO Face Wash kost € 11,99 voor 100 ml.

SkinAcademy ZERO Face Wash en Face Scrub

SkinAcademy ZERO Face Scrub

SkinAcademy ZERO Face Scrub is een zachte gezichtsscrub op basis van sacha inchi-, kokos- en zoete amandel oliën in combinatie met natuurlijke vitamine E. Als natuurlijke scrubkorreltjes zijn gemalen abrikozenpitjes gebruikt. Deze scrub is geschikt om 1-2 maal wekelijks te gebruiken om het gezicht te ontdoen van dode huidcellen en weer fluweelzacht te laten aanvoelen.

Ook een Face Scrub hoort tot mijn vaste gezichtsverzorgingsroutine, meestal scrub ik mijn gezicht 1 tot 2 keer per week. In het verleden nam ik ook nog regelmatig een gezichtsmaskertje, maar dat is er ergens bij in geschoten. Misschien moet ik dat toch ook maar weer eens oppakken, want mijn huid knapte daar altijd erg van op.

Een gezichtsscrub zorgt er voor dat dode huidcellen en overtollig talg verwijderd worden, en de doorbloeding van je huid verbeterd wordt. En dat draagt bij aan de algehele conditie van je huid.

Ingrediënten

Ook de Face Scrub bevat hele mooie, natuurlijke ingrediënten. Het bevat weer dezelfde prachtige oliën (ik ben gek op natuurlijke oliën in huidverzorging), en ook de scrubkorreltjes zijn geheel natuurlijk: gemalen abrikozenpitjes. Vroeger was er het merk Aapri, daar doet deze scrub me heel erg aan denken. Met het verschil dat deze volledig natuurlijk is, en Aapri dat volgens mij niet is/was.

Textuur en werking

De textuur van de SkinAcademy ZERO Face Scrub is heel zacht en crèmig. De korreltjes zijn heel subtiel, waardoor de scrub ook voor een gevoelige huid goed te gebruiken is (wel met mate gebruiken in dat geval!). Ook hier is de geur heel subtiel en natuurlijk.

Hoewel de scrubkorreltjes heel subtiel zijn, doet de Face Scrub wel uitstekend zijn werk. Inmiddels weet ik dat een scrub echt niet schurend hoeft aan te voelen op je huid, om goed te werken 😉 Ook de scrub droogt mijn huid niet uit, en door de subtiele korreltjes voelt ze ook niet geïrriteerd of zelfs branderig aan na het scrubben. Bij regelmatig gebruik van de scrub blijft mijn huid gezond en glad, en voelt zacht en comfortabel aan. Het is een hele fijne toevoeging aan mijn wekelijkse gezichtsverzorgingsroutine!

Ook de Face Scrub kost € 11,99 voor 100 ml.

De SkinAcademy ZERO producten zijn in Nederland exclusief verkrijgbaar bij Holland & Barrett. Ik heb de producten in dit artikel ontvangen voor een review.

2 Comments on SkinAcademy ZERO Face Wash en Face Scrub

 1. Miranda Aerts
  4 september 2020 at 12:23 (2 jaren ago)

  Nice!

  Beantwoorden
 2. Marije
  4 september 2020 at 08:57 (2 jaren ago)

  Aaah Aapri dat gebruikte mijn moeder vroeger altijd en die pakte ik dan stiekem ook mee. Vond ik een hele fijne scrub. Goed om te horen dat deze erop lijkt, heb nooit meer een zelfde gevonden.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.