SkinAcademy ZERO Hand & Nail cream

Normaal gesproken hoef ik mijn handen in de zomermaanden veel minder te verzorgen dan in de winter. Logisch, want in de zomermaanden worden je handen veel minder blootgesteld aan kou en droogte. Alleen is er dit jaar niets meer normaal, en met het vele handen wassen hebben je handen nu meer aandacht en verzorging nodig. Gelukkig had ik eerder dit jaar een pakket met prachtige, natuurlijke huidverzorging ontvangen. Met daarin de SkinAcademy ZERO Hand & Nail cream, die ik in deze tijd graag en veelvuldig gebruik!

SkinAcademy ZERO Hand & Nail cream

SkinAcademy ZERO Hand & Nail cream

SkinAcademy ZERO is een voor Nederland nieuw, van oorsprong Brits huidverzorgingsmerk. De lijn bestaat uit zes producten die daadwerkelijk 100% natuurlijk én veganistisch zijn qua samenstellingen. De producten zijn geschikt voor alle huidtypes, zelfs voor de gevoelige huid. Elk product is ontwikkeld op basis van alleen de allerbeste botanische ingrediënten voor een milde en optimale verzorging van de huid. De verpakkingen zijn volledig recyclebaar en zijn ontworpen met veel respect voor de natuur, het milieu en daarmee ook voor onze planeet.

Ik heb alle zes de producten van dit veelbelovende merk ontvangen. Ik heb echter besloten om de reviews op te splitsen in drie artikelen. Zo krijgt ieder product de aandacht die het verdient. Daarnaast zijn de andere producten gezichtsverzorgingsproducten, en op het moment dat ik het pakket ontving, was ik nog andere gezichtsverzorgingsproducten aan het testen. En de Hand & Nail Cream komt in deze tijd natuurlijk altijd van pas!

Ingrediënten SkinAcademy ZERO Hand & Nail cream

Zoals gezegd zijn de ingrediënten van de SkinAcademy ZERO Hand & Nail cream 100% natuurlijk en vegan, net als bij de andere producten. Er zitten prachtige, heerlijke verzorgende oliën en boters in, zoals Zoete Amandelolie (love it!), Sheaboter en Kokosolie. Alle producten van SkinAcademy ZERO bevatten daarnaast Sacha Inchi olie:

Deze natuurlijke olie, afkomstig uit de zaden van de Zuid-Amerikaanse Sacha Inchi-struik, heeft van alle plantenoliën het hoogste gehalte aan omega-3 vetzuren. Deze bijzondere olie is daardoor ideaal voor het hydrateren, voeden, kalmeren en intensief regenereren van de huid.

De conserveringsmiddelen en parfum in de Hand & Nail Cream zijn volledig plantaardig. Alle formules van SkinAcademy ZERO zijn vrij van parabenen en SLES of SLS.

SkinAcademy ZERO Hand & Nail cream

De Hand & Nail Cream zit in een tube van 50 ml. De verpakking (zowel de tube als het kartonnen doosje waarin deze zit) is volledig recyclebaar.

SkinAcademy ZERO Hand & Nail cream

Textuur, geur en werking

SkinAcademy ZERO Hand & Nail cream heeft een wat dunnere textuur. En dat vind ik voor deze tijd van het jaar helemaal prima. Want mijn handen mogen dan wel droog zijn, ze zijn door het warme weer ook sneller zweterig, en een dikke handcrème voelt dan niet fijn aan.

De geur is heel subtiel, ik ruik een heel milde citrusgeur. Heel natuurlijk, en dat past natuurlijk perfect bij het product.

De Hand & Nail Cream smeert lekker makkelijk uit en laat zich uitstekend verdelen over mijn handen. Hij is lekker snel ‘weg’ gesmeerd, en laat daarbij een fijn verzorgend laagje achter. Geen laagje wat te vol of vet aanvoelt, maar wat mijn handen wel meteen comfortabeler en soepeler laat aanvoelen. Natuurlijk is het momenteel bijna onmogelijk om mijn handen verzorgd te laten aanvoelen zoals ze dat normaal doen. Maar als ik naast het handen wassen en/of handen ontsmetten ook regelmatig mijn handen met deze handcrème insmeer, blijft het droge trekkerige gevoel wel tot een minimum beperkt.

Verkrijgbaarheid

De SkinAcademy ZERO Hand & Nail cream kost € 11,99. De producten van SkinAcademy ZERO zijn exclusief verkrijgbaar bij Holland & Barrett. Binnenkort laat ik je de andere producten zien!

Ik heb het product in dit artikel ontvangen voor een review.

1 Comment on SkinAcademy ZERO Hand & Nail cream

  1. Miranda Aerts
    17 augustus 2020 at 08:48 (2 jaren ago)

    Wat een goed concept, klinkt als een fijn product!

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.