Skoon Solid Conditioner

Een tijdje geleden vertelde ik jullie al over de Skoon Solid Shampoo Bars, waar ik erg tevreden over was. Ik hoorde toen al dat de Solid Conditioner in de maak was, waar ik natuurlijk erg nieuwsgierig naar was. Onlangs was het zo ver, ik kreeg een exemplaar opgestuurd om te testen. Wat ik natuurlijk weer met veel plezier gedaan heb! Vandaag vertel ik jullie wat meer over de Skoon Solid Conditioner.

Skoon Solid Conditioner

Skoon Solid Conditioner

Sinds begin van dit jaar gebruik ik alleen nog maar Solid shampoo, conditioner en zeep onder de douche. En dat bevalt mij zó ontzettend goed! De Skoon Solid Shampoo Bars waren er al even, maar de Solid Conditioner liet even op zich wachten. En daar blijkt een goede reden voor:

De juiste combinatie van natuurlijke vetten vinden, die binden op zo’n manier dat ze niet te snel smelten, maar wel de verzorgende ingrediënten vrijgeven. Het was de grote uitdaging bij de ontwikkeling van de 100% natuurlijke Solid Conditioner van Skoon. Maar na twee jaar testen is het gelukt! De Skoon Solid Conditioner is de perfecte aanvulling op de bestaande Solid Shampoo bars en als duo creëren ze nu jouw ultieme natuurlijke haarverzorgingsroutine!

Het lijkt zo simpel, als je zo’n solid shampoo of conditioner bar in je douche cabine hebt liggen. Maar er gaat natuurlijk heel veel werk aan vooraf, voor je de perfecte shampoo bar of conditioner bar hebt gemaakt. Want inderdaad: deze Solid Conditioner Bar bevat intens verzorgende oliën en boters. Die natuurlijk smelten als ze warm worden, maar dat is in dit geval niet de bedoeling. Want dan is je Conditioner Bar héél snel op!

Ingrediënten

Zoals ik hierboven al zei: de Skoon Solid Conditioner zit bomvol verzorgende oliën en boters. Sheaboter, Kokosolie, Zonnebloemolie, Avocado olie, Arganolie: eigenlijk zitten alle goede, fijne verzorgende oliën en boters die ik ken, erin. Arganolie bevat vitamine E, en maakt het haar gezonder en sterker. Sheaboter helpt het vocht in je haar beter vast te houden, en bevat vetzuren en verschillende vitamines. Kokosolie voedt, verzacht en hydrateert de hoofdhuid en het haar. Daarnaast beschermt het het haar tegen UV-stralen. Gehydrolyseerde plantaardige proteïne versterkt het vermogen van het haar om vocht vast te houden. Hierdoor krijgt je haar meer glans en wordt het beter doorkambaar.

Skoon Solid Conditioner

Gebruik

Het gebruik van een Solid Condtitioner is in het begin even wennen vind ik, meer nog dan bij een Solid Shampoo. Het aanbrengen gaat namelijk in eerste instantie een beetje stroef, omdat de bar nog een beetje moet smelten op je natte haar. Skoon adviseert de Solid Conditioner eerst even onder de warme kraan te houden, zodat het aanbrengen wat makkelijker gaat.

De Skoon Solid Conditioner heeft warmte en vocht nodig om de verzorgende ingrediënten vrij te geven. De makkelijkste manier is om de bar even onder het warme water te houden en daarna tussen je handen te wrijven of direct op je haar aan te brengen. De formule is licht-melkachtig, bevat geen water en conserveringsmiddelen, én is daardoor 100% gecertificeerd natuurlijk. Door de kleur is het minder zichtbaar dan je gewend bent van een conditioner uit een tube. Breng dus niet te veel aan in je haar!

De Skoon Solid Conditioner heeft daarnaast bij het aanbrengen ook nog eens een andere textuur dan ik van andere Solid Conditioners gewend ben. Licht melkachtig in plaats van een verzorgende, boter/olie-achtige textuur. Hierdoor heb ik bij het aanbrengen in eerste instantie het idee dat de conditioner niets doet voor mijn haar. Maar na het aanbrengen en even intrekken, voel ik wel degelijk de werking in mijn haar. Het voelt dan al wat gladder en soepeler.

Werking van de Skoon Solid Conditioner

Na het inwerken (een paar minuutjes) spoel ik mijn haar uit. Ik merk bij het borstelen van mijn haar dat dit weliswaar makkelijker gaat dan zonder conditioner, maar vooral na het drogen van mijn haar blijkt mijn haar toch nog wat droog te zijn. De volgende dag ontstaat er ook pluis, wat ik minder heb bij een conditioner die mijn haar meer voeding en verzorging geeft. Op zich had ik dit resultaat een beetje verwacht, omdat de Skoon Solid Conditioner geschikt is voor alle haartypes. En mijn droge, krullende haar heeft nu eenmaal meer verzorging nodig dan bijvoorbeeld normaal of vet haar. Ik denk dat als je minder droog haar hebt, dat de conditioner het dan prima doet voor jouw haar. En ik hoop dat Skoon snel meer varianten gaat uitbrengen, ik kijk uit naar een speciale variant voor droger haar.

De Skoon Solid Conditioner kost € 7,95 en is verkrijgbaar bij diverse verkooppunten. Kijk hier voor een verkooppunt bij jou in de buurt, of een online verkooppunt. Ik heb het product in dit artikel ontvangen voor een review.

2 Comments on Skoon Solid Conditioner

 1. Neeltje
  3 oktober 2021 at 11:24 (11 maanden ago)

  Klinkt als een prima product. Fijn deze review!

  Beantwoorden
 2. Miranda Aerts
  3 oktober 2021 at 09:53 (11 maanden ago)

  Een mooi product, en hopelijk volgt er snel een variant die jou nog beter bevalt! 🙂

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.