Skoon Solid Shower Bars: happiness in your shower!

Nieuwe duurzame, plasticvrije én natuurlijke producten voor op de badkamer: dat zijn voor mij momenteel kleine geluksmomentjes. Dus toen ik onlangs een pakketje kreeg met daarin de nieuwe Skoon Solid Shower Bars werd ik helemaal blij van binnen. Ik schreef al eerder over de Skoon Solid Shampoo Bars, die bevielen mij ontzettend goed. En zeep, daar word ik sowieso altijd heel blij van! Ik vertel jullie natuurlijk heel graag over deze happiness voor in je badkamer!

Skoon Solid Shower Bars

Skoon Solid Shower Bars

Sinds begin van het jaar probeer ik op mijn badkamer zoveel mogelijk verpakkingsvrije, natuurlijke producten te gebruiken. Vooral dat eerste vind ik inmiddels echt een sport, om zoveel mogelijk producten te switchen. Dus ja, als er dan een pakketje met heerlijke Solid Shower Bars binnen komt waar eigenlijk gewoon alles aan klopt… Dan ren ik het liefst meteen naar de badkamer en spring ermee onder de douche, hahaha! Maar ja, er moesten natuurlijk éérst foto’s gemaakt worden.

De liefde voor natuurlijke verzorging stopt niet bij de ingrediënten. Skoon geeft namelijk om mens én planeet. Zo kiest Skoon er bewust voor dat de producten niet op dieren getest worden en dus dieproefvrij zijn. Daarnaast zijn alle Skoon producten 100% vegan en dragen ze het BDIH “Certified Natural Cosmetics” keurmerk. Tenslotte wordt het volledige productieproces uitgedacht, van de oogst van ingrediënten tot na gebruik van de producten, om de planeet zo min mogelijk te belasten zonder concessies te doen aan de ervaring en effectiviteit van de producten.

Skoon Solid Shower Bars

Solid Shower Bar Fresh to the Max

Sta op en start de dag goed met de verfrissende kracht van spirulina, eucalyptus en een vleugje menthol. Spirulina zuivert de huid en maakt haar stralend. Door de toevoeging van aloë vera wordt de huid ook intensief gehydrateerd. Geschikt voor ieder huidtype. Geur op basis van natuurlijke essentiële oliën. Bevat geen zeep en is pH-huidneutraal

De ingrediënten van de Skoon Solid Shower Bars zien er gewoon dikke prima uit. Veel verzorgende oliën, Shea Boter, Aloë Vera, géén SLS of SLES: hier wordt mijn huid wel blij van hoor! Een groot deel van de ingrediënten is van gecertificeerd biologische landbouw afkomstig, en dat is een heel fijne gedachte!

Skoon claimt dat je met één Solid Shower Bar net zo lang doet als met drie shower gels van 250 ml. Die ervaring heb ik niet, maar ik moet er wel bij vermelden dat ik de zeep ook als scheerzeep gebruik. Dus dan gaat het natuurlijk vanzelf wat sneller op. En ik ben een echte ‘luxe doucher’: ik gebruik de zeep royaal.

Alle Solid Shower Bars zitten in het doosje in een papiertje verpakt. Hierdoor blijft de Bar langer vers, en langer lekker ruiken ♥

Skoon Solid Shower Bars

De blokken zien er ontzettend lekker oldskool uit, ik houd hier van! Een robuust vierkant stuk, wat heerlijk in de hand ligt.

Fresh to the Max ruikt fris, maar ook een beetje kruidig. Perfect om de dag mee te starten, maar ook na mijn wekelijkse wandeltraining gebruik ik deze heel graag. Hij helpt me om mijn geest weer helemaal op te frissen.

Nourishing in the Deep

Toen ik de Skoon Solid Shower Bars op de foto had gezet en in gebruik ging nemen, koos ik als eerste voor Nourishing in the Deep. Dit is de zachtste van de vier, het is een reiniger en verzorgende melk in één.

Creëer een echt verwenmoment voor jezelf en geniet van de rijke verzorging van arganolie en verzachtende amandelolie. Deze 2-in-1 bar is een reiniger en verzorgende melk in één. Geschikt voor ieder huidtype. Geur op basis van natuurlijke essentiële oliën. Bevat geen zeep en is pH-huidneutraal.

Bevatten de andere varianten al hele mooie ingrediënten, Nourishing in the Deep doet er gewoon nog een tandje bovenop. Nog meer verzorgende werkstoffen, die je huid tijdens het douchen verzachten en hydrateren. Goed om te weten: de Solid Shower Bars zijn dierproefvrij en volledig Vegan.

Skoon Solid Shower Bars

Nourishing in the Deep is met stip mijn favoriet van de vier Solid Shower Bars. Allereerst vanwege de heerlijke, zachte zoete geur, maar ook omdat hij ontzettend zacht is.

Alle Skoon Solid Shower Bars geven een heerlijk zacht, rijk schuim en voelen zo fijn aan op mijn huid. Ze reinigen mijn huid zonder haar uit te drogen, na het afspoelen voelt mijn huid zacht en comfortabel. De Shower Bars zijn zó zacht, dat ik ze ook als scheerzeep gebruik. Dus hiermee kan ik niet alleen een fles Shower Gel skippen, maar ook een bus scheergel!

Skoon Solid Shower Bars Soft Sensitive

Deze Solid Shower Bar is speciaal ontwikkeld voor de meest gevoelige huid. Door gebruik te maken van kalmerende groene thee en havermout, breng je de huid in balans. Daarnaast zijn er zijn ook geen natuurlijke essentiële oliën (= natuurlijke geurstoffen) toegevoegd om een zo mild mogelijke reinigende en verzorgende formule te ontwikkelen. Bevat geen zeep en géén parfum. pH-huidneutraal.

Soft Sensitive is de variant die ik zelf niet snel zou kiezen. Om de simpele reden dat deze geen parfum bevat, en dus geurloos is. Maar hij is dan ook speciaal gemaakt voor de meest gevoelige huid, die vaak geïrriteerd raakt door producten met parfum erin. Dus in dat opzicht is het een hele fijne toevoeging aan het assortiment Skoon Solid Shower Bars.

De ingrediëntenlijst van deze is beduidend korter, en dat is in dit geval een goed teken. Een erg gevoelige huid kan namelijk ook allergisch reageren op natuurlijke ingrediënten. Dus hoe minder ingrediënten, hoe kleiner die kans is.

Deze Solid Shower Bar is ook ontzettend zacht en verzorgend voor mijn huid, daardoor is deze voor mij misschien wel het meest geschikt om als scheerzeep te gebruiken.

Skoon Solid Shower Bars

Flower Power

Laat je omringen door de heerlijke, zachte bloemengeur van litsea in combinatie met sandelhoutolie voor een moment van pure ontspanning. In combinatie met antioxidanten uit granaatappel en rozenolie wordt de huid gestimuleerd en gevoed. Geschikt voor ieder huidtype. Geur op basis van natuurlijke essentiële oliën. Bevat geen zeep en is pH-huidneutraal.

Ik schreef hierboven dat Nourishing into the Deep mijn favoriet was, maar Flower Power komt daar echt vlak achteraan hoor. Deze geur is meer bloemig en zoet, en dat vind ik ook een perfecte combinatie! ♥

En ook hier staan heerlijke verzorgende oliën en andere natuurlijke ingrediënten in de ingrediëntenlijst. Knap trouwens hè, dat ze van zo’n lijstje met zoveel verzorgende ingrediënten, waaronder best veel olie, een schuimende zeep kunnen maken?

Skoon Solid Shower Bars

Het zal vast geen verrassing meer zijn: ik ben écht fan van de Skoon Solid Shower Bars! Van de Nourishing into the Deep en Flower Power ga ik zeker een paar nieuwe Bars kopen, want die zijn inmiddels helaas op. Wat mij betreft mag Skoon de komende tijd nog veel meer nieuwe producten ontwikkelen!

De Skoon Solid Shower Bars kosten € 7,95 en zijn verkrijgbaar bij o.a. Erica Kruiderijen en de beter gesorteerde drogist/natuurwinkel. Online te koop via Drogist.nl, Plein.nl, Bio Amable.nl en Gezonder Winkelen.nl. Meer informatie over de producten van Skoon vind je op de eigen website. Ik heb de producten in dit artikel ontvangen voor mijn blog.

2 Comments on Skoon Solid Shower Bars: happiness in your shower!

 1. Neeltje
  17 juni 2021 at 22:39 (1 jaar ago)

  Ziet er goed uit. Ik heb nu de bars van shampoo bar liggen, misschien hierna deze eens proberen.

  Beantwoorden
 2. Miranda Aerts
  17 juni 2021 at 15:22 (1 jaar ago)

  Jouw enthousiasme spat er van af, maar ze zien er ook echt heerlijk uit! 🙂

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.