Mijn slaapkamer pimp-project – deel 2

Het is alweer een paar maanden geleden dat ik jullie mijn gepimpte make-up kastje liet zien, waar ik nog iedere dag zo ontzettend blij mee ben. De bedoeling was dat ik meteen daarna door zou gaan met het bed en de nachtkastjes, maar wegens omstandigheden ontbrak me op dat moment de zin en de energie, en ik had even tijd nodig om die terug te vinden. Afgelopen twee lange weekenden heb ik mezelf een schop gegeven, en heb de rest van de slaapkamermeubels in dezelfde kleur geschilderd. Ik laat jullie vandaag het resultaat van deel twee van mijn pimp-project zien!

pimp-project

Mijn grote pimp-project

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik zit er altijd enorm tegenaan te hikken als ik moet beginnen met schilderen. Als ik eenmaal bezig ben, heb ik de smaak wel te pakken, maar voordat je eens echt aan het schilderen bent: schuren, schoonmaken, bleeegh! Maar goed: het eindresultaat mag er wel zijn, vind ik.

pimp-project

Eerst een voor-foto, dit is hoe het bed en de nachtkastjes er eerst uit zagen. Destijds (een jaar of 19 geleden) helemaal in, maar inmiddels natuurlijk wel een beetje gedateerd, en behoorlijk saai. Het liefst zou ik natuurlijk straks, als ik een eigen huis ga kopen, alles nieuw kopen, maar ik ga er van uit dat ik daar eenvoudigweg het geld niet voor heb (tenzij de Jackpot van de Staatsloterij eindelijk eens een keer gunstig valt voor mij). Dus besloot ik eind vorig jaar dat ik in ieder geval de slaapkamermeubelen zelf wilde opknappen. En inmiddels heb ik plannen om ook de meubelen in de woonkamer onder handen te gaan nemen. Het grote pimp-project is begonnen!

pimp-project

De kleur hadden jullie natuurlijk in het artikel over mijn gepimpte make-up kastje al gezien, dit is de kleur Flower Bulb uit de Flexa Creations lijn. Hij belooft in één keer te dekken, maar uiteindelijk zitten er naast een laag grondverf, maar liefst drie lagen van de kleur op. Dat was wel een kleine tegenvaller natuurlijk, maar nu is de kleur ook echt goed dekkend en mooi intens.

pimp-project

Naast het feit dat ik de kleur ontzettend mooi vind, vind ik hem ook heel goed bij de stijl van het bed passen, echt een beetje de vintage-stijl ♥

pimp-project

pimp-project

De deurtjes van de nachtkastjes hebben eenzelfde soort knop gekregen als mijn make-up kastje. Mocht je dat artikel destijds gemist hebben, zo ziet dit er nu uit:

pimp-project

pimp-project

Sinds ik in januari met mijn pimp-project begon, was ik al op zoek naar een mooi, bijpassend dekbedovertrek, maar ik kon steeds maar niets vinden. Tot ik op de website van IKEA dit geblokte overtrek EMMIE RUTA (niet-gesponsorde link) tegenkwam, de kleur past echt perfect bij het bed. Het fleecekleed met hartjes kwam ik in de winkel tegen toen ik het dekbedovertrek kocht, de fellere kleuren hiervan zorgen ervoor dat het geheel net niet te zoetsappig wordt 🙂 Het lichtroze fluffy kleed wat aan het voeteneind ligt, kregen Benthe en ik met Sinterklaas van Jori en Vincent.

pimp-project

Ik hoef jullie vast niet te vertellen dat ik ontzettend blij ben met het eindresultaat, het is nog mooier geworden dan ik gehoopt had. Het bed vloekt nu wel een beetje met de paarse achterwand, maar aan de slaapkamer zelf ga ik niets meer doen, aangezien ik toch hoop om op redelijk korte termijn uit dit huis te zijn. De slaapkamer in mijn nieuwe huis ga ik uiteraard in stijl met de meubels maken.

Heb jij weleens een dergelijk pimp-project gedaan? Heb je nog leuke tips of ideeën voor me voor de rest van de meubels?

17 Comments on Mijn slaapkamer pimp-project – deel 2

 1. Bianca
  16 mei 2016 at 13:32 (6 jaren ago)

  Heel gaaf gedaan en wat een prachtige! Hopelijk heb je snel een eigen woning, een frisse nieuwe start <3 xxx

  Beantwoorden
 2. Hennie - www.tutje.nl
  15 mei 2016 at 19:39 (6 jaren ago)

  Wow. Ontzettend mooi!
  Zit er kwijlend naar te kijken. De kleurstelling is echt mooi, zonder overdadig lieflijk aan te doen.

  Goed gelukt! Hier ga je nog heel veel plezier aan beleven, ook in je nieuwe huis straks.

  Beantwoorden
 3. Wojis
  15 mei 2016 at 14:54 (6 jaren ago)

  Heel erg mooi, past ook 1000 x beter bij jou, heel erg zonning en lekker vrolijk. Heerlijk zo, alles beetje bij beetje naar je zin maken, voelt goed toch. Vind de kleur heel mooi, zo warm en toch zo zomers fris. Ben benieuwd naar de rest van jouw pimp-praktijken 🙂

  Beantwoorden
 4. Babs
  15 mei 2016 at 13:19 (6 jaren ago)

  Wat super mooi gedaan! Jij kan strak lakken, ik zie geen druipers , niks! Zou je bijna willen inhuren. Mijn bed (van de vorige bewoners)is brrrr….bruin.. ik wil die als het kan wit gaan schilderen, zo ook de kast.
  Dat vind ik wel tegenvallen van zo een duur merk, dat je toch meerdere lagen moet aanbrengen. Het resultaat mag er wezen! Wauw!

  Beantwoorden
 5. Ansuya Lalay
  15 mei 2016 at 11:49 (6 jaren ago)

  grappig ik had niet door dat de achterwand paars was lol, kwam op mij over als antraciet grijs 🙂 <3
  Heel erg mooi, goed gepimpt <3

  Beantwoorden
 6. Cindy
  15 mei 2016 at 11:07 (6 jaren ago)

  Wow, wat een verschil met hoe het was! Prachtig geworden, en wat een werk moet je hebben gehad aan dat bed… Goed hoor!

  Beantwoorden
 7. Colinda
  15 mei 2016 at 11:04 (6 jaren ago)

  Het is heel mooi geworden.ik heb mijn salon tafel,mijn trap , mijn dressoir allemaal gepimpt met decovef van de action. Als je geregeld van kleur wilt veranderen, of even niet teveel geld heb voor verf is dit goed te doen. Wel aflakken met de dezelfde vrrnis

  Beantwoorden
 8. Marieke
  15 mei 2016 at 10:06 (6 jaren ago)

  Het is erg leuk geworden! Ik zie ook altijd erg tegenop dit soort klussen. Ik wil al een haar onze hal opknappen, maar ik stel het steeds maar uit haha.

  Beantwoorden
 9. Nicole
  15 mei 2016 at 10:05 (6 jaren ago)

  Prachtig zeg!!!
  Echt een hele mooie kleur en een enorme verandering.
  Wat een tijd zul je daar in gestoken hebben,

  Beantwoorden
 10. Natascha
  15 mei 2016 at 10:04 (6 jaren ago)

  Wat heb je dit super gaaf gedaan! Ik heb helaas geen tips voor je want ik ben hier helemaal niet goed in haha maar je hebt me wel geïnspireerd! Ik ga hier vandaag een lelijke verwarming wat mooier maken door hem te verven (maar dat valt natuurlijk in het niet bij jouw project haha).

  Beantwoorden
 11. Mariëlle
  15 mei 2016 at 09:41 (6 jaren ago)

  Ik vind het zo’n gave kleur!! En ik vind het helemaal niet vloeken met de muur, daar keek ik pas naar toen ik het las! Super mooi 🙂

  Beantwoorden
 12. Miranda Aerts
  15 mei 2016 at 09:35 (6 jaren ago)

  Wauw, dat heb je knap gedaan!
  Wat een doorzettingsvermogen heb je bij jezelf gevonden om dit helemaal zelf te doen, het resultaat is super!
  Ik heb jaren geleden stoffen stoelen geverfd (met chalk paint), dat bleek ook een grotere klus dan ik had gedacht naar ik was er ook zo blij mee.
  Ik ben benieuwd naar je volgende project.
  Ik kan de Chalk Paint van Annie Sloan echt aanraden, wel in combinatie met een vernislaag als je hout gaat verven.
  Slaap lekker in je mooie bed ♡

  Beantwoorden
 13. Astrid
  15 mei 2016 at 09:32 (6 jaren ago)

  Wauw, super mooi geworden!

  Beantwoorden
 14. Danielle
  15 mei 2016 at 09:23 (6 jaren ago)

  Pfff hels karwei altijd maar een resultaat om vrolijk van te worden

  Beantwoorden
 15. Mireille Mommers
  15 mei 2016 at 08:56 (6 jaren ago)

  Je mag trots zijn op het eindresultaat. Heel mooi.

  Beantwoorden
 16. Jori
  15 mei 2016 at 08:28 (6 jaren ago)

  Trots dat je dit helemaal zelf gedaan hebt.Ik vind het eindresultaat helemaal geweldig.Ik hou wel van PI(M)P projecten

  Beantwoorden
 17. chucky1012
  15 mei 2016 at 07:21 (6 jaren ago)

  Het is zo een prachtige kleur geworden!
  Goed van je van het was veel werk om het te verven.

  Xoxo

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.