Sleek Matte Me – Ultra smooth matte lip cream

Ik had al veel goede verhalen gehoord over de Sleek Matte Me vloeibare lipsticks. Vooral Birthday Suit is een enorm populaire kleur, en daardoor vaak uitverkocht. Onlangs werden er een paar nieuwe kleuren aan het bestaande assortiment toegevoegd, waarvan ik Shabby Chic en Bittersweet bestelde. Vandaag vertel ik je wat ik er van vind.

Sleek Matte Me

Sleek Matte Me Shabby Chic en Bittersweet

De verpakkingen van Sleek Matte Me zijn erg mooi en stijlvol. Het gaat hier om een redelijk goedkoop make-up product, maar dat is niet aan de verpakking te zien. De huls waar de vloeibare lipstick in zit, is van helder plexiglas met zwarte opdruk, de dop is mat zwart met in glanzend zwart het Sleek logo. De verpakking is niet rond, maar vierkant, en dat vind ik sowieso altijd al sjiek ogen.

Sleek Matte Me

In totaal zijn er geloof ik een stuk of vijf nieuwe kleuren, ik koos voor twee vrij draagbare kleuren: Shabby Chic en Bittersweet. Shabby Chic wordt omschreven als ‘Nude bruin met een roze ondertoon’, en Bittersweet als ‘Nude bruin met een peachy ondertoon’. En daar kan ik me prima in vinden.

Sleek Matte Me

De applicator is prettig in gebruik: stevig genoeg om de vloeibare lipstick nauwkeurig aan te brengen, en zacht genoeg om hem op een fijne manier aan te brengen. Zo’n schuin afgesneden sponsapplicator werkt gewoon het prettigst voor dit soort producten, vind ik.

Sleek Matte Me

Links Shabby Chic, rechts Bittersweet

Textuur, pigmentatie en houdbaarheid

Meteen na het aanbrengen hebben de Sleek Matte Me lipsticks nog een beetje glans, maar hij droogt al snel (heel snel, je moet eventuele foutjes dus ook snel corrigeren) mat op. En mat is in dit geval ook รฉcht mat, niet het half mat-half glanzend wat sommige ‘matte’ lipproducten hebben.

De houdbaarheid van Sleek Matte Me is geweldig: hij houdt het zonder enige moeite tot na de lunch vol, en overleeft dus een aantal koppen koffie en 1 of 2 tussendoortjes. Daarna is hij aan de binnenkant van mijn lippen wat weg gesleten, en is bijwerken dus gewenst. Ook de pigmentatie is dik in orde, zoals je op de swatchfoto’s ziet. Beide kleuren zijn intens gepigmenteerd, en hebben een volledige dekking. Niets dan lof op dat gebied.

Sleek Matte Me

Helaas valt de textuur mij enorm tegen. Tijdens en vlak na het aanbrengen is deze prima: dun genoeg om mooi nauwkeurig aan te brengen, en dik genoeg om niet direct in de fijne lijntjes rond mijn mond te lopen. Maar zodra de lip cream opdroogt (en dat doet hij dus heel snel) voelt hij heel droog en trekkerig op mijn lippen, ik vind het een heel vervelend gevoel. Ik heb steeds de neiging om mijn lippen met mijn tong nat te maken, of om er een kleurloze lipgloss overheen aan te brengen. In dat laatste geval verdwijnt het droge gevoel wel, maar het trekkerige blijft.

Conclusie

Nee, ik sluit me dus niet aan bij de schare fans van de Sleek Matte Me lipsticks. Sterker nog: ze blijven bij mij werkeloos in mijn make-up lade liggen, ik vind ze gewoon niet prettig om te dragen. Jammer, want ik vind de kleuren wel erg mooi staan bij mezelf:

Sleek Matte Me

Shabby Chic

Sleek Matte Me

Bittersweet

Sleek Matte Me is onder andere verkrijgbaar bij The Make Up Spot en Beauty88, ze kosten โ‚ฌ 7,49 per stuk.

Heb jij Sleek Matte Me weleens geprobeerd?

10 Comments on Sleek Matte Me – Ultra smooth matte lip cream

 1. Annette
  15 september 2016 at 19:31 (4 jaar ago)

  Mooie kleuren, zelf houd ik liever van romige lipstick die voelen wat fijner aan.

  Beantwoorden
 2. Mariska
  15 september 2016 at 11:03 (4 jaar ago)

  Jammer dat ‘ie niet zo fijn draagt want hij staat wel heel mooi! Misschien met een lip primer erbij?

  Beantwoorden
 3. Astrid
  15 september 2016 at 10:56 (4 jaar ago)

  De kleuren staan je inderdaad wel heel mooi! Maar zo’n oncomfortabel gevoel… Nee, dat is niet fijn. Heb het al vaker gelezen over deze lipsticks. Daarom heb ik ze nooit gekocht.

  Beantwoorden
 4. Deb
  15 september 2016 at 10:27 (4 jaar ago)

  Ze staan je allebei mooi maar ik kan me voorstellen dat je niet blij wordt van het droge en trekkerige gevoel op je lippen. Zelf ben ik helemaal geen fan van de matte trend. Geef mij maar gewoon glanzende lippen en nagels dat vind ik persoonlijk veel mooier ;-).

  Beantwoorden
 5. Cindy
  15 september 2016 at 10:22 (4 jaar ago)

  Prachtige kleuren! Jammer dat de textuur zo tegenvalt. Ben inmiddels tot de conclusie gekomen dat dit soort lipsticks ook niks voor mij zijn. Doe mij maar een gewone lipstick, dan maar wat vaker smeren.

  Beantwoorden
 6. Jolanda
  15 september 2016 at 09:45 (4 jaar ago)

  Wat een mooie kleuren! Staan je beide prachtig!!

  Beantwoorden
 7. marije
  15 september 2016 at 06:27 (4 jaar ago)

  Bittersweet is een mooie kleur zeg. Jammer dat ze in kwaliteit tegen vallen.

  Beantwoorden
 8. chucky1012
  15 september 2016 at 06:20 (4 jaar ago)

  Deze kleuren staan je zo mooi!
  Fijn make-up merk want ik verzamel de eyeshadow palettes ๐Ÿ˜‰

  Xoxo

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.