Sneak Preview: nieuwe La Pintura cowboy laarzen

Onlangs heb ik via de She Wears Retro facebook-groep ontzettend gave cowboy laarzen gekocht van het merk La Pintura. Laarzen die officieel pas binnenkort te koop komen, maar die wij voor een heel mooi prijsje konden kopen als samples. Dat klinkt natuurlijk al helemaal geweldig, maar toen ik de foto’s van de nieuwe La Pintura cowboy laarzen zag, was ik meteen om. Ik probeerde nog heel serieus één paar te kiezen, maar dat mislukte jammerlijk. En zo bestelde ik zomaar twee paar van deze gaverds! Ik laat ze vandaag alvast aan jullie zien!

La Pintura cowboy laarzen

La Pintura cowboy laarzen

Deze nieuwe La Pintura cowboy laarzen worden in Mexico gemaakt, bij een klein bedrijf. Het zijn volledig handgemaakte leren laarzen, met een doorgestikte leren zool, volgens de Goodyear Welt-methode. Ieder paar laarzen ondergaat ongeveer 250 handelingen, volledig met de hand, voor ze klaar zijn om aan jouw voeten te gaan shinen. Carlijn vertelde ons dat ze bewust voor samenwerkingen met kleine bedrijven kiest, om zo een groot verschil te kunnen maken voor de mensen daar.

Hoogwaardige kwaliteit, en dat zie (en voel) je in alles terug in de laarzen. Ik (en de andere dames met mij) was dan ook súper, super blij dat ik deze Beauties kon aanschaffen bij Boeties ♥

La Pintura cowboy laarzen

De laarzen zijn op dit moment nog niet verkrijgbaar bij Boeties, ze worden eind februari/begin maart verwacht. Het kan zijn dat de uiteindelijke uitvoering qua details iets verschilt van de laarzen die ik hier laat zien. Maar in grote lijnen zullen ze uitgevoerd worden zoals deze samples.

Omdat ik nog geen zwarte laarzen heb (nee, echt niet!) koos ik voor deze zwarte La Pintura cowboy laarzen met prachtige goudkleurige details. We konden kiezen uit twee varianten: met vlinders of met duifjes en hartjes, beiden in verschillende kleurstellingen. Allebei zijn ze werkelijk tot in detail zó mooi afgewerkt, het zijn echt kunstwerkjes! Een echte liefhebber zal het meteen herkennen, dat je verliefd kunt worden op laarzen ♥

Maatvoering en draagcomfort

Ik draag deze La Pintura cowboy laarzen in mijn eigen maat 42, op advies van Carlijn en Jacqueline. Toen ik ze uit de doos haalde, twijfelde ik wel heel erg of ze zouden passen. Eigenlijk durfde ik ze niet aan te trekken, omdat ik serieus bang was dat ik ze nooit meer uit zou krijgen, hahaha! Want ze ogen heel smal, zelfs als ik ze naast mijn ander La Pintura laarzen zet. Maar uiteindelijk heb ik het toch maar geprobeerd, uiteraard met het plastic pas-zakje wat Boeties altijd bij je bestellingen stopt. En wat bleek: ze passen prima, zelfs zonder dat zakje kom ik er moeiteloos in en uit. En dat terwijl ze toch echt een behoorlijk puntige neus hebben. Maar: jeeeeeeej!

En oh oh oh, wat zitten ze heerlijk! Natuurlijk moet je iedere laars wel even uitlopen in het begin, maar het draagcomfort van deze cowboy laarzen is zo ontzettend goed! Je voelt gewoon aan alles dat de kwaliteit superieur is.

La Pintura cowboy laarzen

De onderkant van de zool is van leer, de hak heeft een rubber stukje eronder. De leren zolen zorgen er wel voor dat ze in het begin spiegelglad zijn, maar na een paar keer ‘schuren’ over de stoeptegels is dat meteen al weg.

De hak van de La Pintura cowboy laarzen is 5 cm hoog, een prima hoogte voor mij waar ik uitstekend een hele dag op kan lopen. Of nou ja, aan mijn bureau mee kan zitten en 30 keer op een dag naar de printer kan lopen 😉

Op de neuzen van de laarzen zit nog een prachtig borduurwerkje, in dit geval een hartje met een elegante versiering eromheen.

Vlinders

Het andere paar wat ik koos, is bruin met geel/groene vlinders. Deze koos ik niet omdat ik nog geen bruine laarzen heb, maar omdat ik de kleurstelling zo ontzettend mooi vind. En vlinders, die hebben bij mij sowieso altijd een streepje voor ♥

La Pintura cowboy laarzen

Ook voor deze boots geldt dat ze zo mooi, zo perfect zijn afgewerkt. Wat een vakwerk! ♥

De laarzen zijn eigenlijk aan alle kanten even mooi, ook aan de achterkant zijn ze prachtig. Ook hier zijn twee vlinders uitgesneden in andere kleuren leder, en langs de bovenkant loopt een groen contrastbiesje. Alle details kloppen! Had ik al gezegd dat ik verliefd op ze ben?

La Pintura cowboy laarzenOok deze cowboy laarzen hebben op de neus een borduurseltje, hier zie je de vlinders terugkomen in geel en groen.

De La Pintura cowboy laarzen zullen over een aantal weken verkrijgbaar zijn bij dé laarzen webshop Boeties. De verkoopprijs wordt ca. € 269,00.

13 Comments on Sneak Preview: nieuwe La Pintura cowboy laarzen

 1. Miranda Aerts
  27 januari 2021 at 19:19 (1 maand ago)

  Happy new boots, wat zijn ze gaaf!

  Beantwoorden
 2. Paola
  25 januari 2021 at 08:41 (1 maand ago)

  Ik heb ze niet want mijn teentjes vinden ze ws net te spits naar ze zijn waanzinnig mooi!!

  Beantwoorden
  • Natasja
   25 januari 2021 at 20:00 (1 maand ago)

   Ooooh dat is jammer!

   Beantwoorden
 3. Caro
  24 januari 2021 at 13:16 (1 maand ago)

  Ze zijn werkelijk prachtig en ze staan je super. Ik heb ze met grote grote moeite kunnen weerstaan: er staan al zoveel mooie boots in mijn kast, waaronder de voorloper van deze beauties (Boeties eerste La Pintura boots uit Mexico). Wat leest je blog ook weer lekker weg en de foto’s zijn echte eyecandy’s❤️

  Beantwoorden
  • Natasja
   25 januari 2021 at 20:02 (1 maand ago)

   Dankjewel! ♥

   Beantwoorden
 4. Ellen
  24 januari 2021 at 10:23 (1 maand ago)

  Ze zijn echt mooi, leren zolen waren heerlijk met dansen maar kan me nog herinneren dat t spekglad was.
  Zult hier veel draagplezier van hebben denk ik zo

  Beantwoorden
  • Natasja
   25 januari 2021 at 20:02 (1 maand ago)

   Nadat ik ze op de stenen heb ‘geschuurd’ valt het reuze mee met de gladheid. Dat herinner ik me ook nog van het dansen ja, dat je dat altijd op leren zolen deed.

   Beantwoorden
 5. Yolanda
  24 januari 2021 at 10:08 (1 maand ago)

  Wat een juweeltjes, echt super mooi. Veel mooie wandel kilometers.

  Beantwoorden
  • Natasja
   25 januari 2021 at 20:02 (1 maand ago)

   Dankjewel ♥

   Beantwoorden
 6. Petra van Schijndel
  24 januari 2021 at 09:37 (1 maand ago)

  Ze zijn prachtig Natasja!

  Beantwoorden
  • Natasja
   25 januari 2021 at 20:03 (1 maand ago)

   Dankjewel ♥

   Beantwoorden
 7. Joyce
  24 januari 2021 at 07:41 (1 maand ago)

  Jaaa ze zijn geweldig en precies hoe jij t beschrijft ervaar ik het ook! Je hebt 2 prachtige exemplaren gekozen

  Beantwoorden
  • Natasja
   25 januari 2021 at 20:03 (1 maand ago)

   Dankjewel ♥

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.