Snelle-taart-tip: Ikea Rabarber-frambozencrumble

Zondagmiddag, 1 uur: de telefoon gaat. Het is je zus, die vraagt of ze met haar gezin op de koffie kan komen. Ja natuurlijk, gezellig! Alleen, als je hebt opgehangen, bedenk je je dat je helemaal niets lekkers in huis hebt voor bij de koffie/thee. Geen nood, vandaag laat ik je een recept zien waarmee je in een half uur een heerlijke taart klaar hebt. Alles wat je nodig hebt: een zak Ikea Rabarber-frambozencrumble en een ovenschaal!

Ikea Rabarber-frambozencrumble

Ikea Rabarber-frambozencrumble (€ 3,59)

Ik zag deze Ikea Rabarber-frambozencrumble afgelopen vrijdag, toen ik met mijn moeder bij Ikea Breda was. Er is ook een appel-perenvariant, maar omdat ik dol ben op de smaak van rabarber én frambozen, besloot ik deze mee te nemen. Ik heb hem gisteren meteen gemaakt, ik laat de snelle stappen hieronder aan je zien!

Ikea Rabarber-frambozencrumble

Je bewaart de Ikea Rabarber-frambozencrumble in de diepvries, als je dus zorgt dat je altijd 1 of 2 zakken op voorraad hebt, zit je nooit meer zonder iets lekkers bij de koffie. In de verpakking vind je twee aparte zakken: één met bevroren stukjes rabarber en framboos, en één met deegkruimels. Je kunt de taart zo vanuit de diepvries bereiden (dat heb ik ook gedaan), maar een volgende keer zou ik het fruit eerst iets laten ontdooien en uit laten lekken, ik laat je straks zien waarom. De crumble is geschikt voor 6 personen volgens de verpakking.

Ikea Rabarber-frambozencrumble

Ikea Rabarber-frambozencrumble

Om de taart extra lekker te maken, heb ik eerst een eetlepel Custard gemengd met wat suiker, en dat door het fruit gemengd:

Ikea Rabarber-frambozencrumble

Ikea Rabarber-frambozencrumble

Toen dit goed gemengd was, heb ik een ovenschaal ingevet, en daar het fruit in gedaan:

Ikea Rabarber-frambozencrumble

Hier gaat vervolgens het zakje met deegkruimels overheen:

Ikea Rabarber-frambozencrumble

Ikea Rabarber-frambozencrumble

Deze verdeel je redelijk gelijkmatig, het hoeft allemaal niet zo netjes (dat vind ik een groot voordeel van kruimeltaart, hihihi!). Ondertussen heb ik de oven op 225 graden voorverwarmd, en als die op temperatuur is, kan de taart de oven in:

Ikea Rabarber-frambozencrumble

De Ikea Rabarber-frambozencrumble moet 20 à 25 minuten bakken, omdat ik altijd wel van een lekker bruin krokant korstje houd, zet ik de klok op 25 minuten. Wil je hem iets lichter, dan zet je hem op 20 graden.

Goed, over een half uur staat de visite voor de deur, de taart staat in de oven, dus: nog even snel aan de slag!

Ikea Rabarber-frambozencrumble

Ik haal nog even snel een stofzuiger door de kamer, want met een hond liggen er nu eenmaal altijd wel haren en zand op de vloer.

Ikea Rabarber-frambozencrumble

Steek wat kaarsjes aan…

Ikea Rabarber-frambozencrumble

Steek nog wat kaarsjes aan, en staak mijn pogingen om de hond van de bank te sturen, dat is hier onbegonnen werk *grin*

Ikea Rabarber-frambozencrumble

Ik ben net op tijd klaar om de Rabarber-frambozencrumble weer uit de oven te halen, en zet deze even op het aanrecht, hij moet 5 minuten afkoelen voor je hem kunt aansnijden.

Ikea Rabarber-frambozencrumble

Ikea Rabarber-frambozencrumble

Ondertussen maak ik wat vanillesaus met het pak Custard (je kunt ook kant-en-klare vanillevla opwarmen, als je dat in huis hebt, maar Custard vind ik net wat zoeter en zachter van smaak), dat kan precies in die vijf minuten.

Ikea Rabarber-frambozencrumble

En dit is het eindresultaat! Zoals ik hierboven al aangaf, zou ik een volgende keer het fruit eerst wat laten uitlekken voor ik het in de ovenschaal doe, het is namelijk nogal nat, waardoor het geheel een beetje instort (een foodblogger zou zo’n foto vast nooit durven plaatsen, hihihi!). De smaak is echter heerlijk, zeker de combinatie van de friszure rabarber en frambozen, het zacht-zoete van de vanillesaus en de lekker krokante crumble maken dat het wat mij betreft zeker voor herhaling vatbaar is!

Wie komt er volgend weekend op de koffie?

5 Comments on Snelle-taart-tip: Ikea Rabarber-frambozencrumble

 1. Renée
  8 februari 2015 at 16:48 (7 jaren ago)

  Super tip!

  Beantwoorden
 2. Lisanne
  8 februari 2015 at 13:45 (7 jaren ago)

  Makkelijk en snel! Wat ligt Benthe heerlijk op de bank haha.
  Ben ik net gisteren bij Ikea geweest. Volgende keer zal ik die appel/peer variant meenemen, ik ben niet zo gek op rabarber.

  Beantwoorden
 3. Miranda Aerts
  8 februari 2015 at 09:40 (7 jaren ago)

  Wat een heerlijk en gemakkelijk recept!
  Gaat veel sneller dan een kast in elkaar zetten, maar wel met bijna net zoveel gemak 😉

  Beantwoorden
 4. Bianca
  8 februari 2015 at 09:34 (7 jaren ago)

  Ohh lekker! Ik was gisteren nog bij de Ikea volgende keer gaat deze mijn mandje in. Vind het vooral super dat het best makkelijk is om te maken 😀 x

  Beantwoorden
 5. chucky1012
  8 februari 2015 at 06:14 (7 jaren ago)

  Wat een goede tip om snel even iets lekkers te bakken als men op zo een dag als vandaag plotseling visite krijgt!
  Het ziet er super lekker uit en ik denk dat ik van de week even bij dit Zweedse warenhuis langs zal gaan om de boodschapjes in huis te halen 😉
  Leuk geschreven.

  Fijne dag Xoxo

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.