Sóley eyGLÓ: Eeuwige jeugd

Het merk Sóley had voor mij tot een paar maanden geleden altijd een beetje mysterieuze sfeer om zich heen hangen. Of het komt door de prachtige, maar onuitspreekbare namen, of door de bijzondere herkomst van de ingrediënten, weet ik eerlijk gezegd niet. Na de Sóley GRAEDIR Hendur handcrème, waar ik eerder over schreef, mocht ik nu de Sóley eyGLÓ gezichtscrème aan een grondige en uitgebreide test onderwerpen.

Sóley eyGLÓ

Sóley eyGLÓ

Sóley eyGLÓ: Eeuwige jeugd

De verpakking van Sóley eyGLÓ is heel eenvoudig en basic, maar ik vind hem geweldig. Van de buitenkant heeft het doosje een naturel karton-kleur, met een kartonnen wikkel eromheen met de informatie erop vermeld. Al je het doosje openmaakt, zie je dat de binnenkant helemaal zwart is met in het wit het logo van Sóley. Prachtig in al zijn eenvoud!

Sóley eyGLÓ

Sóley eyGLÓ: ingrediënten

Sóley eyGLÓ is een geconcentreerde vochtinbrengende crème die belooft de droge en doffe huid haar gezonde “glow” terug te geven. Ze is rijk aan anti-oxidanten, belooft de elasticiteit van de huid te verbeteren en je huid een blijvende jeugdige uitstraling te geven (eyGLÓ betekent letterlijk “eeuwige jeugd” in het IJslands).

Sóley eyGLÓ bevat een unieke mix van teunisbloemolie en (met de hand geplukte) IJslandse kruiden, die de huid kalmeren en voeden. De gezichtscrème bevat gecertificeerd biologische ingrediënten, heeft het Tun.is eco-keurmerk (een IJslands eco-keurmerk) en is dierproefvrij.

Sóley eyGLÓ

Sóley eyGLÓ

Sóley eyGLÓ: textuur, geur en werking

Sóley eyGLÓ is, hoewel geconcentreerd, een heel dunne gezichtscrème die prettig aanbrengt en goed in de huid trekt. Daardoor is het een heel fijne crème om onder make-up te gebruiken. De geur is zacht kruidig, zonder overheersend of vervelend te ruiken (ik vind een gezichtscrème die kruidig ruikt al snel too much).

Sóley eyGLÓ

Als dagcrème werkt Sóley eyGLÓ prima voor mijn huid: mijn huid voelt zacht en verzorgd, heeft geen vet laagje en het is een mooie basis voor mijn make-up. Na langdurig (1,5 maand) gebruik ziet mijn huid er mooi en egaal uit, ik heb weinig last van pukkeltjes en onzuiverheden. Of mijn huid er ook daadwerkelijk jeugdiger uitziet vind ik lastig te beoordelen, dus daar doe ik geen uitspraken over 😉

Al snel merk ik echter dat Sóley eyGLÓ als dag- én nachtcrème niet voldoende is voor mijn huid: ik krijg last van wat rode vlekjes, iets waar ik eigenlijk maar zelden last van heb. Ik besluit dan ook om ’s nachts de Harmonie Anti Rimpel 24-uurs crème te gaan gebruiken, en dat blijkt een uitstekende combinatie, de rode vlekjes verdwijnen al snel.

Sóley eyGLÓ is verkrijgbaar bij SoloBioMooi en kost € 46,= voor 60 ml.

2 Comments on Sóley eyGLÓ: Eeuwige jeugd

 1. Deb
  16 februari 2014 at 17:51 (8 jaren ago)

  Deze klinkt goed en wil ik ook graag nog eens uitproberen!

  Beantwoorden
 2. Mireille
  15 februari 2014 at 16:49 (8 jaren ago)

  Kende ik helemaal niet dit merk. Leuk om te lezen en uit IJsland grappig zeg.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.