Soley GRAEDIR Hendur – geneeskrachtige handcrème

Soley Orancis is een IJslands merk, wat ontstaan is door en geïnspireerd op de kracht van de IJslandse natuur. Vanwege de korte zomers in IJsland, moeten de kruiden en planten die er groeien, in heel korte tijd grote hoeveelheden energie en voedingsstoffen opslaan om de strenge, lange en donkere winter te overleven. Deze kruiden en planten staan bekend om hun geneeskrachtige, doeltreffende en heilzame werking en worden verwerkt in de producten van Soley. Ik maakte kennis met Soley GRAEDIR Hendur: een geneeskrachtige handcrème. En dat kunnen mijn handen goed gebruiken nu de winter voor de deur staat!

Soley GRAEDIR Hendur

Soley GRAEDIR Hendur: een krachtige mix van geneeskrachtige kruiden

De geneeskrachtige IJslandse kruiden worden met de hand geplukt en daarna gemengd met 100% natuurlijke etherische en plantaardige oliën, allemaal van gecertificeerd biologische oorsprong. De producten van Soley Organics worden niet getest op dieren.

Soley GRAEDIR Hendur

Soley GRAEDIR Hendur: 100% biologische ingrediënten

De ingrediëntenlijst van Soley GRAEDIR Hendur is indrukwekkend en prachtig:
Puur IJslands bronwater, kokos-olie, sheaboter, cetearyl-alcohol, plantaardige glycerine, amandelolie, parfum, sodium PCA, wild IJslands kruiden-extract, glyceryl caprylate, xantangum, therapeutische etherische oliën, sinaasappel, ylang ylang, lavendel, citroen, vitamine E, Berendruif, berk-extract, duizendblad, wilgextract.

Soley GRAEDIR Hendur is een intensief hydraterende handcrème voor de droge huid. GRAEDIR betekent in het IJslands letterlijk ‘handgenezer’.

Soley GRAEDIR Hendur

Soley GRAEDIR Hendur

Soley GRAEDIR Hendur: textuur, geur en werking

Soley GRAEDIR Hendur heeft een dunne, lotion-achtige textuur. Hierdoor smeert hij heel makkelijk uit en trekt lekker snel in. Ik vind het dan ook een perfecte handcrème voor overdag, om tussendoor te gebruiken. De geur is fris, aangenaam en licht kruidig. De handcrème trekt snel in, maar maakt mijn handen lekker zacht en glad, zonder een glibberig of vet laagje achter te laten. Zo zie ik ze graag! Het enige nadeel is de verpakking van Soley GRAEDIR Hendur: doordat de crème zo dun is en in een tube verpakt zit, krijg je dit:

Soley GRAEDIR Hendur

Als ik de tube op de dop neerzet, loopt de tube letterlijk leeg in de dop, met de nodige viezigheidjes van dien. Ik los het op door de tube neer te leggen, maar ik zou liever zien dat Soley GRAEDIR Hendur bijvoorbeeld in een pompflacon verpakt zou zitten.

Soley GRAEDIR Hendur is o.a. te koop bij SoloBioMooi, net als een groot gedeelte van de andere Soley Organics producten. Een tube van 50 ml kost € 12,45.

Ken jij het merk Soley Organics al?

4 Comments on Soley GRAEDIR Hendur – geneeskrachtige handcrème

 1. ByChristiana
  9 november 2014 at 17:47 (8 jaren ago)

  Leuk om deze review ook te lezen. Zelf heb ik nu de Soley Loa handcrème in gebruik, die ik ook al heerlijk voedend vind, en ik heb écht heel droge handen. Nu ben ik ook erg benieuwd geworden naar dit exemplaar.

  Beantwoorden
 2. miranda
  20 november 2013 at 19:53 (9 jaren ago)

  Ik kende het merk al wel van een scrub, maar deze handcreme nog niet. Deze ga ik proberen. Dank je

  Beantwoorden
 3. Miranda Aerts
  20 november 2013 at 11:05 (9 jaren ago)

  Een goed product voor deze tijd van het jaar, inderdaad! Ik kende het merk nog niet, maar het klinkt zeer goed!

  Beantwoorden

1Pingbacks & Trackbacks on Soley GRAEDIR Hendur – geneeskrachtige handcrème

 1. […] namen, of door de bijzondere herkomst van de ingrediënten, weet ik eerlijk gezegd niet. Na de Sóley GRAEDIR Hendur handcrème, waar ik eerder over schreef, mocht ik nu de Sóley eyGLÓ gezichtscrème aan een […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.