Solid Sugar Scrub Banana Colada

Ook op vakantie (of misschien wel: juist op vakantie) wil je natuurlijk regelmatig je huid scrubben. Het is dan niet altijd handig om een grote pot of tube mee te nemen. Webshop Wat maakt je Mooi heeft daarvoor het perfecte product: de Solid Sugar Scrub. Inmiddels zijn ze er in diverse varianten, ik bestelde onlangs de Solid Sugar Scrub Banana Colada.

Solid Sugar Scrub Banana Colada

De Solid Sugar Scrub Banana Colada is een scrub in vaste vorm, ik kende deze al o.a. van Lush. Je kunt met de Solid Sugar Scrub over je huid wrijven, ik vind het echter prettiger om een klein stukje af te breken en dat in mijn natte handen te verbrokkelen en dat over mijn huid te masseren. Als je met de hele scrub over je huid wrijft, kan het weleens gebeuren dat je een scherp stukje treft, en dat is niet prettig. Door de scrub fijn te maken, gebeurt dit je niet zo snel.

Solid Sugar Scrub Banana Colada

De Solid Sugar Scrub Banana Colada zit verpakt in folie. Het nadeel hiervan is, dat je het niet opengemaakt krijgt zonder de folie te scheuren, na het eerste gebruik moet je de scrub dus op een andere manier bewaren. Bovenop de scrub zit een sticker met daarop de ingrediënten vermeld.

Solid Sugar Scrub Banana Colada

Solid Sugar Scrub Banana Colada: de ingrediënten

De Solid Sugar Scrub Banana Colada is gemaakt met natuurlijke ingrediënten: Sheaboter hydrateert de huid en zorgt voor herstel en behoud van de elasticiteit. Verder is Sheaboter door de hoge dosis vitamine E en F een natuurlijke UV-beschermer. Verwacht hier geen wonderen van, het is echt niet voldoende om er een paar uur mee in de zon te gaan liggen. De beschermingsfactor is ongeveer SPF 4, een matige bescherming dus.

Verder bevat de Solid Sugar Scrub Banana Colada kokosnootolie, Soja boon eiwit, Amandelolie en suiker, wat voor een milde maar efficiënte scrub zorgt.

Solid Sugar Scrub Banana Colada

Solid Sugar Scrub Banana Colada: geur en werking

De geur van de Solid Sugar Scrub Banana Colada is als een vakantie op een tropisch eiland (althans, dat stel ik me voor, ik ben namelijk nog nooit op een tropisch eiland geweest, hahaha!): een cocktail van bananen en kokosnoot, I love it!

Ik gebruik de Solid Sugar Scrub Banana Colada dus door er een klein stukje af te breken, en dit vervolgens in mijn hand fijn te brokkelen. Hierdoor krijg je een milde scrub, zonder scherpe korreltjes. De Sugar Scrub masseert lekker over mijn huid, is niet stroef of ruw. De verzorgende ingrediënten zorgen ervoor dat mijn huid tijdens het scrubben al verwend wordt, en laten een aangenaam laagje achter. Ik hoef me alleen nog maar even kort af te spoelen, en dep dan mijn huid voorzichtig droog, zodat het verzorgende laagje niet door mijn handdoek geabsorbeerd wordt. Een bodylotion is niet persé meer nodig, maar om het tropische feestje compleet te maken, houd ik me wel aanbevolen voor een lotion of olie in dezelfde geur, gewoon voor het lekkere 🙂

De Solid Sugar Scrub Banana Colada kost € 3,95 voor 100 gram, hiermee doe ik 4 à 5 keer. De Sugar Scrubs kunnen per brievenbuspost verzonden worden (max. 2 per envelop), en zijn er in diverse varianten: Candied Apple, Candy Cream (die staat ook op mijn verlanglijstje), Hippy Heaven en Banana Colada.

5 Comments on Solid Sugar Scrub Banana Colada

 1. marion
  17 juli 2013 at 13:19 (7 jaar ago)

  Ziet er goed uit en de namen en geuren lijken me erg lekker.

  Beantwoorden
 2. Miranda Aerts
  17 juli 2013 at 13:11 (7 jaar ago)

  Leuke namen voor zo’n product en jouw ervaring met de werking ervan klinkt goed!

  Beantwoorden
 3. Wendy
  17 juli 2013 at 10:37 (7 jaar ago)

  Lekker voor de vakantie 🙂

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.